EUROLYGA 2023

FIBA atrankos sistemai – kritikos lavina iš nusivylusių NBA žvaigždžių

„Tokie rinktinių atrankos langai, kuriuose negali žaisti NBA ir Eurolygoje rungtyniaujantys krepšininkai, man yra nesuprantami. Mums tai labai nepatiko“, – apie sudėtingą Kroatijos rinktinės padėtį pasakojo „Philadelphia 76ers“ krepšininkas Dario Šaričius.

 Slovėnai ir kroatai liko be pasaulio čempionato.<br> Fiba.com nuotr.
 Slovėnai ir kroatai liko be pasaulio čempionato.<br> Fiba.com nuotr.
 Slovėnai ir kroatai liko be pasaulio čempionato.<br> Fiba.com nuotr.
 Slovėnai ir kroatai liko be pasaulio čempionato.<br> Fiba.com nuotr.
 Slovėnai ir kroatai liko be pasaulio čempionato.<br> Fiba.com nuotr.
 Slovėnai ir kroatai liko be pasaulio čempionato.<br> Fiba.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 24, 2019, 10:03 AM, atnaujinta Feb 25, 2019, 10:43 AM

Nors vasario pabaigoje vyksta lemiamos kovos dėl patekimo į pasaulio krepšinio čempionatą, tačiau tuo pat metu rungtynės vyksta ir Eurolygoje bei NBA. Tad didesnioji dalis nacionalinių rinktinių negali iš klubų pasikviesti savo geriausių žaidėjų.

Lietuva jau yra užsitikrinusi kelialapį į planetos pirmenybes, bet štai Kroatijos rinktinei likusios rungtynės buvo gyvybiškai svarbios. Tačiau be didžiausių savo žvaigždžių likusi Kroatija savo sirgalių akivaizdoje penktadienį 69:77 pralaimėjo lenkams ir likus žaisti vienam turui iki atrankos pabaigos prarado bet kokius šansus patekti į pasaulio čempionatą.

24-erių D.Šaričius neslėpė, kad yra nusivylęs tokia FIBA sugalvota atrankos sistema.

„Mes dabar žaidžiame NBA, o tuo pat metu vyksta ir atrankos rungtynės. O juk pasaulio čempionate bus dalinami kelialapiai į olimpines žaidynes. Tai labai nuvilia, ši sistema neveikia ir netinka mums“, – kalbėjo krepšininkas.

J atrankos grupėje Kroatija užima 5-ąją vietą ir nebeturi jokių šansų pakilti iki trečiosios.

Panašus likimas ištiko ir Europos čempionus slovėnus. Pastarieji I grupėje turi iškovoję vos dvi pergales ir užima paskutinę vietą.

NBA lygoje žibantis slovėnų talentas Luka Dončičius bendraudamas su „New York Times“ žurnalistais neslėpė nusivylimo dėl savo šalies nacionalinės komandos, kuri nepateko į pasaulio čempionatą.

„Aš nusivylęs. Mes esame Europos čempionai, turėtume ten žaisti“, – apmaudą liejo 19-metis „Dallas Mavericks“ krepšininkas.

„Sunku būti Europos čempionais ir nežaisti pasaulio čempionate. Nežinau, kodėl jie pakeitė iki tol buvusią sistemą“, – kalbėjo L.Dončičius.

Nepaisant visko, L.Dončičius yra pasiryžęs padėti Slovėnijai.

„Olimpinės žaidynės, sekantis Europos čempionatas, pasaulio čempionatas – aš noriu juose atstovauti savo šaliai. Jei tik galėsiu, tikrai esu pasiruošęs žaisti. Man gali sutrukdyti nebent trauma“, – entuziastingai sakė NBA lygoje vis daugiau dėmesio sulaukiantis talentas.

Slovėnai ne kartą likę be savo ryškiausių krepšininkų atrankoje patyrė skaudžius pralaimėjimus. Pavyzdžiui lapkričio pabaigoje Europos čempionai ukrainiečiams pralaimėjo 28 taškų skirtumu – 54.82.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda