EUROLYGA 2023

A. Juškevičius sustatė viską į savo vietas: „Tikroji rinktinė yra čempionatuose, o ne atrankose“

Krepšininkas Adas Juškevičius dabartinėje Lietuvos rinktinėje yra vienas iš senbuvių – jį patirtimi lenkia tik nacionalinėje ekipoje ilgiau žaidžiantis 33-ejų tituluotas Renaldas Seibutis. Tačiau 30-metis kaunietis A.Juškevičius, sezoną žaidžiantis prancūzų Nantero „Nanterre 92“ ekipoje, tikina, kad taip vadinamos FIBA atrankos langų rinktinės nėra tikrosios nacionalinės komandos ir vargu ar verta jas labai akcentuoti.

Adas Juškevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Adas Juškevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Adas Juškevičius<br>krepsinionamai.lt
Adas Juškevičius<br>krepsinionamai.lt
Adas Juškevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Adas Juškevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Adas Juškevičius
Adas Juškevičius
Lietuvos rinktinės treniruotė Vilniuje.<br>V.
Lietuvos rinktinės treniruotė Vilniuje.<br>V.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 25, 2019, 10:34 AM, atnaujinta Feb 25, 2019, 11:15 AM

Per 2019 metų pasaulio krepšinio atranką nacionalinės komandos strategas Dainius Adomaitis į rinktinę kvietė net 28 žaidėjus, kurie vilkėjo marškinėlius su užrašu „Lietuva“ ir savo karjeros dosje jau turi įrašą – rinktinės narys. 

Paskutiniaisiais naujokais rinktinėje tapo Dovis Bičkauskis ir Egidijus Mockevičius.

„Tai jei tokias taisykles nustatė FIBA, tai kitaip ir būti negalėjo. Jei negali atvykti NBA žaidėjai, Eurolygos krepšininkai, tai tiesiog gaunasi, kad turi privalai naudoti didesnę rotaciją.

Kitą vertus, kai jau laimėjome kelialapį į pasaulio čempionatą, mūsų treneris dabar nori išbandyti ir jaunąją mūsų kartą, todėl tų rinktinės narių ir taip padaugėjo“, – tikino nuo 2014-ųjų Lietuvos nacionalinei ekipai atstovaujantis A.Juškevičius.

Tačiau vienas iš rinktinės įžaidėjų mano, kad neverta kalbėti apie visas FIBA langų rinktines kaip vieną bendrą – yra tik viena tikra nacionalinė ekipa, kuri žais pasaulio čempionate.

„Aš asmeniškai nelaikau tų taip vadinamų atrankos langų čempionato lygio kovomis. Todėl tikroji rinktinė yra tikrame čempionate, o ne atrankoje. Ten ir dėvimi marškinėliai yra tie – svarbiausi“, – teigė jau devynis klubus per karjerą pakeitęs A.Juškevičius.

– Bet žaidėjai yra kviečiami į Lietuvos rinktinę ir dėvi nacionalinės ekipos marškinėlius. Ant jų nėra prierašo, kad tai atrankos komanda.

– Bet tai taisyklių klausimas. Jos tokios yra, todėl ir turime tiek rinktinės narių.

– Jums kokia rinktinė labiausiai per penkerius metus patiko? Ta tikroji čempionato, ar su naujokais, kurie nori kažką įrodyti?

– Visos yra geros, nes nepriklausomai nuo nieko, visi būna maksimaliai susitelkę, niekas į nacionaline ekipą neatvyksta tik pabambinėti. Visi nori kažką įrodyti, žaisti ir gerbia tą užrašą ant rinktinės marškinėlių.

– Bet kuri rinktinė yra jums labiau prie širdies – čempionatų ar langų?

– Negalėčiau išskirti – man patinka visos, nes ir aš esu jų dalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.