EUROLYGA 2023

Europos turnyrų atkrintamąsias pradeda du Lietuvos klubai ir šeši legionieriai

Prieš keturias savaites Vilniaus „Ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ sirgaliai jau galėjo pasijausti kaip atkrintamosiose varžybose. Šios dvi Lietuvos komandos vasario pradžioje žaidė lemiamas Europos turnyrų grupių etapo rungtynes, kuriose pralaimėjimas būtų reiškęs tarptautinio sezono pabaigą.

R.Giedraitis su ALBA klubu žais Europos taurės ketvirtfinalyje.<br>G.Šiupario nuotr.
R.Giedraitis su ALBA klubu žais Europos taurės ketvirtfinalyje.<br>G.Šiupario nuotr.
R.Giedraitis su ALBA klubu žais Europos taurės ketvirtfinalyje.<br>Twitter nuotr.
R.Giedraitis su ALBA klubu žais Europos taurės ketvirtfinalyje.<br>Twitter nuotr.
M.Kalnietis su ALBA klubu žais Europos taurės ketvirtfinalyje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Kalnietis su ALBA klubu žais Europos taurės ketvirtfinalyje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 „Neptūno“ varžovas aštuntfinalyje bus Jeruzalės „Hapoel“.<br>G.Šiupario nuotr.
 „Neptūno“ varžovas aštuntfinalyje bus Jeruzalės „Hapoel“.<br>G.Šiupario nuotr.
„Rytas“ ketvirtfinalyje susikaus su triskart taurę iškovojusia „Valencia“.<br>D.Umbraso nuotr.
„Rytas“ ketvirtfinalyje susikaus su triskart taurę iškovojusia „Valencia“.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2019-03-05 11:02

Ir vilniečiai, ir klaipėdiečiai tąkart blogos lemties išvengė. Jie laimėjo lemiamus praėjusio etapo mūšius ir iškovojo teisę pradėti tikras atkrintamąsias varžybas: „Rytas“ pateko į Europos taurės ketvirtfinalį, „Neptūnas“ – į Čempionų lygos aštuntfinalį.

Europos taurė

Europos taurės turnyre liko tik aštuonios komandos, o dukart šio prizo laimėtojas „Rytas“ ketvirtfinalyje susikaus su triskart taurę iškovojusia „Valencia“. Komandos kovos serijoje iki dviejų pergalių.

Pirmosios rungtynės vyks kovo 5 d. Valensijoje, antrosios – kovo 8 d. (penktadienį) Vilniuje, o jei reikės trečiųjų rungtynių, krepšininkai grįš į Valensijos krašto sostinę ir joje susitiks kovo 13 d. (trečiadienį).

Šios poros nugalėtojai pusfinalyje susigrums su viena iš Rusijos komandų – Kazanės „Uniks“ arba Krasnodaro „Lokomotiv“.

Kituose dviejuose ketvirtfinaliuose susitiks Berlyno ALBA – Malagos „Unicaja“ ir Vilerbano ASVEL – Andoros „MoraBanc“. Šiuose mačuose žais du Lietuvos krepšininkai: Rokas Giedraitis iš ALBA ir Mantas Kalnietis iš ASVEL.

Pusfinalio rungtynės bus žaidžiamos kovo 19, 22 ir 27 (jei reikės) dienomis, finalo – balandžio 9, 12 ir 15 (jei reikės) dienomis. Visose atkrintamųjų varžybų serijose bus kovojama iki dviejų pergalių, o aikštės pranašumą gaus komandos, pasiekusios geresnius rezultatus „Top 16“ etape.

„Top 16“ etape geriausiai žaidė „Valencia“, kuri vienintelė laimėjo visas šešerias rungtynes. Tad jei Valensijos komanda pateks į pusfinalį ir finalą, juose tikrai galės lemiamas rungtynes žaisti namie. Aikštės pranašumo lentelėje antras yra „Uniks“, trečia – ALBA, ketvirtas – ASVEL.

Tarp aštuonių į ketvirtfinalį patekusių komandų „Ryto“ rezultatas „Top 16“ etape buvo septintas. Vilniečiai per atkrintamąsias varžybas aikštės pranašumą įgytų tik žaisdami su „Unicaja“.

Čempionų lyga

Pretendentų tapti Čempionų lygos nugalėtoju liko daugiau. Svarbiausio FIBA rengiamo turnyro atkrintamosiose varžybose startuos 16 komandų, o šią ir kitą savaites vyks aštuntfinalio rungtynės.

„Neptūno“ varžovas aštuntfinalyje bus Jeruzalės „Hapoel“. Pirmosios rungtynės bus žaidžiamos kovo 6 d. Klaipėdoje, atsakomosios – kovo 13 d. Jeruzalėje. Aštuntfinalio mačą sudarys dvejos rungtynės abiejų komandų aikštėse, o į kitą etapą pateks komanda, kuri per dvejas rungtynes įmes daugiau taškų.

Kitose aštuntfinalio dvikovose susitiks (pirmos nurodytos komandos, kurių aikštėse vyks pirmosios rungtynės): Salonikų PAOK – Atėnų AEK, Bambergo „Brose“ – Bandirmos „Banvit“, „Nanterre“ – Stambulo „Beşiktaş“ Antverpeno „Giants“ – Mursijos UCAM, „Nižnij Novgorod“ – Venecijos „Umana“, Patrų „Prometheas“ – San Kristobalio Lagūnos „Iberostar“ ir Le Mano „Sarthe“ – Bolonijos „Virtus“,

Lietuvos krepšininkai atstovauja trims į aštuntfinalį patekusioms užsienio komandoms: Jonas Mačiulis – AEK, Adas Juškevičius – „Nanterre“ ir Arnoldas Kulboka – „Brose“.

„Neptūno“ ir „Hapoel“ dvikovos nugalėtojai ketvirtfinalyje kovos su „Prometheas“ arba „Iberostar“.

Ketvirtfinalio rungtynės bus žaidžiamos kovo 26-27 ir balandžio 2-3 dienomis, o finalo ketvertas bus surengtas gegužės 3-5 dienomis. Finalo ketverto šeimininku turėtų tapti kažkuris į baigiamąjį turnyrą pateksiantis klubas.

FIBA Europos taurė

Šią savaitę taip pat prasidės FIBA Europos taurės atkrintamosios varžybos. Silpniausiame Europos turnyre šį sezoną nežaidė nė vienas Lietuvos klubas, bet į aštuntfinalį pateko viena užsienio komanda, kuriai atstovauja Lietuvos krepšininkas.

„Prishtina“ ekipa, kurios aprangą vilki Denisas Krestininas, aštuntfinalyje susitiks su Varėzės „Openjobmetis“. Pirmosios rungtynės vyks kovo 6 dieną Prištinoje, atsakomosios – kovo 13 dieną Varėzėje.

Kituose aštuntfinalio mačuose varžysis: Groningeno „Donar“ – „Ostende“, „Ventspils“ – Izmyro „Karşıyaka“, Bonos „Telekom“ – Sėkešfehėrvaro „Alba“, Orhuso „Bakken Bears“ – „Nes Ziona“, Saratovo „Avtodor“ – Viurcburgo „s.Oliver“, Holono „Hapoel“ – Botevgrado „Balkan“ ir Leideno ZZ – Sasario „Banco di Sardegna“.

Visuose šio turnyro atkrintamųjų varžybų etapuose bus žaidžiamos dvejos rungtynės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.