EUROLYGA 2023

Ch. Kramerio traumos padariniai: „Rytui“ liko kova dėl svarbaus kozirio

Chrisas Krameris nenustojo trypčioti ties Vilniaus „Ryto“ atsarginių suoleliu, kuomet komandos draugai, vilkėdami specialiai kapitonui pagerbti sukurtus marškinėlius, ruošėsi lemiamam mūšiui prieš Valensijos „Valencia“ krepšininkus. 

Chriso Kramerio trauma sujaukė sostinės klubo planus.<br>BC Rytas nuotr.
Chriso Kramerio trauma sujaukė sostinės klubo planus.<br>BC Rytas nuotr.
Chriso Kramerio trauma sujaukė sostinės klubo planus.<br>G.Šiupario nuotr.
Chriso Kramerio trauma sujaukė sostinės klubo planus.<br>G.Šiupario nuotr.
Chriso Kramerio trauma sujaukė sostinės klubo planus.<br>D.Umbraso nuotr.
Chriso Kramerio trauma sujaukė sostinės klubo planus.<br>D.Umbraso nuotr.
Chriso Kramerio trauma sujaukė sostinės klubo planus.<br>D.Umbraso nuotr.
Chriso Kramerio trauma sujaukė sostinės klubo planus.<br>D.Umbraso nuotr.
Chriso Kramerio trauma sujaukė sostinės klubo planus.<br>T.Bauro nuotr.
Chriso Kramerio trauma sujaukė sostinės klubo planus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 9, 2019, 1:51 PM

 Žaidėjas jaudinosi labiau už tuos, kurie atlikinėjo paskutinius apšilimo metimus, mintyse prisimindamas tą nelemtą šuolį greitoje atakoje, po kurio Ch.Kramerio riksmai skambėjo visoje „Pabellon fuente De San Luis“ arenoje. 

Be komandos kapitono „Rytas“ Europos taurėje laimėjo vos trejas rungtynes. Du kartus prieš autsaiderius Turino „Fiat“ ir Baro „Mornar“. Dar viena pergalė pasiekta „Top 16“ etape prieš Belgrado „Partizan“. 

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) sostinės ekipa taip pat labai priklauso nuo pagrindinio komandos atakų organizatoriaus žaidimo. Iš 5 LKL patirtų pralaimėjimų „Rytas“ tris kartus pripažino varžovų pranašumą žaisdamas be Ch.Kramerio indėlio. 

„Gyvenime būna, kad gyveni nuo problemos iki problemos, o kai atrodė, kad sausio viduryje mūsų problemos buvo išspręstos, jau sakėme, kad viskas turi prasidėti, visi grįžta ten kur reikia ir bus žaidimas toks, kokį norime matyti.  Deja, visą sezoną gyvename nuo problemos iki problemos“, – sezoną iliustravo komandos treneris Dainius Adomaitis. 

Penktadienio dvikovoje prieš „Valencia“ treneris bandė manevruoti esamais gynėjais. Rungtynes įžaidėjo pozicijoje pradėjo kroatas Roko Stipčevičius, o jam į pagalbą atskubėdavo ir D.J. Seeley. Vis dėlto „Ryto“ žaidimui trūko aikštės generolo. 

Sukrapštyti vos 56 taškai, kuomet žaidžiama lemiamas rungtynes savų sirgalių akivaizdoje. Ch.Kramerio trauma sujaukė vilniečių planus ne tik Europos taurėje, bet ir vietiniame fronte. 

Stebuklingas vasario mėnesis Vilniaus klubui gali pasimiršti jau kovo pradžioje. Komanda baigė pasirodymą Europoje, o sekmadienį jų laukia ir principinis mūšis su Kauno „Žalgiriu“. 

Iškovojus Karaliaus Mindaugo taurę dalis krepšinio ekspertų ėmė prognozuoti ir atgimstančią intrigą LKL lygoje. Vis dėlto „Ryto“ atgimimas truko neilgai. Be pagrindinio komandos įžaidėjo ekipa neatskleidžia galimo potencialo. 

D.Adomaičio sistemoje labai svarbios dvi detalės – centras ir įžaidėjas. Matėme, kokį žaidimą komanda demonstravo iki Arciomo Parahouskio ir po jo. Galima prisiminti ir atkarpą, kai komanda žaidė ne tik be baltarusio, bet ir be Ch.Kramerio. Pridėjus dar ir Dominique’o Suttono erezijas vaizdas aikštėje atrodė tragikomiškai. 

Po traumos grįžęs Ch.Krameris puikiai užpildė spragą, o kartu ir išnaudojo A.Parachouskį. Abu krepšininkai jautė vienas kitą, o „Ryto“ žaidimo kreivė sistemingai gerėjo. 

„Jūs analizuojate mūsų žaidimą ir matėte, kokie rezultatai buvo jam sugrįžus po traumos. Tai buvo pagrindinis žaidėjas, kuris laikė vadžias“, – Ch.Kramerio svarbą komandai minėjo D.Adomaitis. 

„Žalgirio“ krepšininkai Eurolygoje pasiekė įspūdingą pergalę, kai namuose pažemino Las Palmo „Gran Canaria“ krepšininkus (98:64). Tai lyg emocinis tramplynas banguotai rungtyniaujantiems kauniečiams. Visiškai priešingas vaizdas „Ryto“ stovykloje – ekipa klimpsta duobėse. 

Sekmadienio dvikovoje „Rytas“ bandys sukaupti jėgas, tačiau galime prisiminti kaip sostinės ekipa atrodė vietiniame fronte po skaudžių smūgių Europos taurėje. Namuose pažemintas Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkų (83:94) bei nesugebėtą pasipriešinti Klaipėdos „Neptūno“ žaidėjams (66:78). 

Uostamiesčio krepšininkai šiuo metu rikiuojasi antroje LKL turnyro lentelės vietoje turėdami viena pergale daugiau už trečioje vietoje esančią sostinės ekipą. Sekmadienį, „Ryto“ pralaimėjimo atveju, atstumas tarp šių komandų padidėtų, o antroje vietoje, kiek saugiau, įsitvirtintų „Neptūnas“. 

Žvelgiant į ateitį, LKL atkrintamosiose aikštės pranašumas yra labai svarbus faktorius. Be to, pasikeitus lygos nuostatams, komandos šį sezoną atkrintamąsias žais iki dviejų, o finalą iki trijų pergalių. Tokiu atveju, sąlygos parankesnės daugiau veteranų turinčioms komandoms kaip „Neptūnas“ ar „Lietkabelis“. 

Ch.Kramerio nebuvimas apsunkina „Ryto“ ekipos žaidimą. D.J. Seeley privalo persigrupuoti ir daugiau žaisti komandos draugams, tą privalo daryti ir R.Stipčevičius su Mindaugu Girdžiūnu. Didžiausia bėda, jog visi šie krepšininkai mieliau atakuoja nei perduoda kamuolį. Be to, nei vienas iš jų nepasižymi puikia kūryba. 

Artėjant lemiamoms LKL kovoms „Ryto“ stovykloje bus vis daugiau nerimo. Galime pamiršti kalbas apie kovą dėl pirmosios reguliariojo sezono vietos. Sostinės klubo trenerių štabas privalo skirti didelį dėmesį kovai dėl antrosios vietos, kuri ateityje bus velniškai svarbus koziris. 

Tačiau tam reikės pergrupuoti komandos sudėtį, mat be aikštės generolo skambių pergalių pasiekti neįmanoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.