EUROLYGA 2023

V. Gomelskio dūris Lietuvos krepšinio rinktinės treneriui D. Adomaičiui: „Tai jo klaida“

 

Vladimiras Gomelskis laikomas svarbiausiu Rusijos krepšinio ekspertu.<br>eurosport.ru
Vladimiras Gomelskis laikomas svarbiausiu Rusijos krepšinio ekspertu.<br>eurosport.ru
Vladimiras Gomelskis laikomas svarbiausiu Rusijos krepšinio ekspertu.<br>eurosport.ru
Vladimiras Gomelskis laikomas svarbiausiu Rusijos krepšinio ekspertu.<br>eurosport.ru
Vladimiras Gomelskis laikomas svarbiausiu Rusijos krepšinio ekspertu.<br>kp.ru
Vladimiras Gomelskis laikomas svarbiausiu Rusijos krepšinio ekspertu.<br>kp.ru
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 22, 2019, 1:03 PM

Būdamas didžiuoju Maskvos CSKA krepšinio klubo sirgaliumi, garsaus SSRS rinktinės trenerio ir šios ekipos prezidento Aleksandro Gomelskio sūnus kartas nuo karto gauna ir klausimų apie Kauno „Žalgirio“ reikalus bei Lietuvos krepšinį.

Neseniai nuskambėjo žinia, kad tiek Graikijos, tiek ir Ispanijos klubai norėtų trauktis iš savo šalių čempionatų ir varžytis tik Eurolygoje. Ta pati idėja buvo keliama ir praėjusią savaitę, kai Lietuvoje viešėjo Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu.

„Ką jūs galvojate apie Madrido „Real“ ir Kauno „Žalgirio“ galimybes trauktis iš savo valstybių čempionatų. Daugelis respondentų palaiko tokią nuomonę. Bet žaisti tik Eurolygoje...gal nerimta?“, – buvo paklaustas V.Gomelskis.

„Aš viliuosi, kad Eurolyga plėsis iki 24 klubų. Tai juk stipriausias Europos krepšinio turnyras. O dėl „Žalgirio“ ar „Real“ pasitraukimo iš savo čempionatų – tai grynas krepšinio federacijų šantažas. Tai yra kvailystė ir net žeminimas to, ką mes visi vadiname krepšinio vystymo savo valstybėse baze. Ir visos Europos atžvilgiu yra nesąmonė“.

Kurčiu pasivadinęs konferencijos dalyvis žinomo krepšinio žurnalisto paklausė teigdamas iš peties: „Kas vyksta su lietuvišku krepšiniu? „Žalgiris“ jau sezonai nėra krepšinio grandas, o Lietuvos vyrų krepšinis ir rinktinė jau senokai nekovoja dėl aukščiausių vietų įvairiuose turnyruose?“.

Tačiau V.Gomelskis apie lietuvių krepšinį turėjo ir turi kitą nuomonę bei atsakė griežtai. Tačiau, žinoma, jis įkando Lietuvos nacionalinės komandos strategui Dainiui Adomaičiui, kuris su ekipa nesugebėjo įveikti 2017-metų Europos čempionato aštuntfinalio, nusileidęs Graikijos atstovams: „Lietuvos krepšinis ir toliau išlieka vienas stipriausių pasaulyje. Buvo karta gerų krepšininkų, kurie gimė 1964-siais. Bet tokios žvaigždės kaip Arvydas Sabonis ar Šarūnas Marčiulionis gimsta itin retai. Kitą vertus, Lietuva dabar iškovojo kelialapį į pasaulio krepšinio čempionatą. Pastarųjų metų Europos krepšinio pirmenybių nesėkmė – labiau trenerių klaida, nei žaidėjų. Tikiuosi, kad Kinijoje lietuviams bus viskas gerai“.

Konferencijoje užduodami ir ne visai krepšinio klausimai. V.Gomelskio paklausė, ar jis nejaučia apmaudo, kad vienas geriausių Rusijos ledo ritulininkų Pavelas Bure išdavė rusų tautą ir vedė ne rusę, o totorę?

„Mano tėtis – žydas, – parašė V.Gomelskis. – Ir jis vedė tris kartus. Mano mama yra rusė, antrąkart tėtis vedė latgalę, o trečią kartą – totorę. Ir ką man dabar daryti?“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.