EUROLYGA 2023

Buvusiam Š. Marčiulionio komandos draugui atsirūgsta žodžiai apie gėjus

Timas Hardaway'us savo metu, kartu su Mitchu Richmondu ir Chrisu Mullinu, buvo didžiausios „Golden State Warriors“ komandos žvaigždės. Dabar jau 52-ejų krepšininkas per 13 sezonų praleistų NBA vidutiniškai pelnydavo 17,7 taško ir atlikdavo 8,2 rezultatyvaus perdavimo.

 T.Hardaway  pakeknkė kadaise išsakyti žodžiai.<br> Lrytas.lt montažas
 T.Hardaway  pakeknkė kadaise išsakyti žodžiai.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2019, 8:12 PM

Tačiau tokios statistikos neužteko, kad T.Hardaway'us patektų į NBA šlovės muziejų. Ir jis yra vienintelis toks iš minėtos krepšininkų trijulės.

Bet panašu, kad penkerius metus kartu su lietuviu Šarūno Marčiulioniu „Warriors“ komandoje praleidęs žaidėjas žino, kodėl taip nutiko. Krepšininkas įsitikinęs, kad viskas susiję su juo homofobiškais pasisakymais daugiau nei prieš dešimtmetį.

„Žinote, aš nekenčiu homoseksualų. Aš jų nemėgstu būti tarp jų. To neturėtų būti pasaulyje ar JAV. Esu homofobas“, – 2007 metais vienoje iš Majamio radijo laidų kalbėjo T.Hardaway'us.

Sportininkas toliau teigė, kad jis nenorėtų turėti homoseksualaus komandos draugo, o jei jis būtų vienoje ekipoje – nuo jo atsiribotų.

„Visų pirma, tai nenoriu turėti tokio komandos draugo. O antra, jeigu taip būtų, laikyčiau atstumą nuo jo, nes tai teisinga. Nenorėčiau, kad toks žmogus kartu būtų persirengimo kambaryje“, – teigė jis. 

Ir nuo to laiko kasmet nauji žaidėjai papildo NBA šlovės muziejaus gretas, tačiau skandalingai pasisakęs krepšininkas savo pavardės taip ir neišvydo tarp laimingųjų.

Tačiau laiku bėgant T.Hardaway'us pasikeitė ir ėmė remti seksualines mažumas.

„Priežastis yra ta, ką aš pasakiau. Aš įžeidžiau žmonių jausmus ir tai nuėjo labai blogu keliu. Dabar tai suprantu.

Man ir tėvai sakydavo, kad jeigu kažką blogai padarei, tai nenusisuk, o eik ir padaryk, kad viskas būtų gerai. Ir aš tai padariau.

Dabar palaikau homoseksualus. Jie yra tokie patys žmonės kaip mes, kurie nor igyventi savo gyvenimus. Jų nereikia smerkti“, – neseniai jau visai kitaip kalbėjo buvęs krepšininkas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.