EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: svarbus A. Milaknio bei M. Grigonio indėlis ir be gimtadienio dovanos likęs L. Lekavičius

Priešpaskutiniame Eurolygos reguliariojo sezono ture žaidė tik šeši Lietuvos krepšininkai, kurie pelnė 25 taškus. Nors rezultatyvumas šįkart nebuvo lietuvių savybė, taiklūs Artūro Milaknio ir Mariaus Grigonio metimai buvo labai svarbi Kauno „Žalgirio“ pergalės sudėtinė dalis.

Marius Grigonis ir Artūras Milaknis svariai prisidėjo prie „Žalgirio“ pergalės, o Lukas Lekavičius buvo blankus.<br> G.Bitvinsko/M.Patašiaus nuotr.
Marius Grigonis ir Artūras Milaknis svariai prisidėjo prie „Žalgirio“ pergalės, o Lukas Lekavičius buvo blankus.<br> G.Bitvinsko/M.Patašiaus nuotr.
„Žalgirio“ ir jo varžovų situacija prieš paskutinį turą.<br> Lrytas.lt nuotr.
„Žalgirio“ ir jo varžovų situacija prieš paskutinį turą.<br> Lrytas.lt nuotr.
 Lietuvių pasirodymo Eurolygos 29-ajame ture lentelė.<br> Lrytas.lt nuotr.
 Lietuvių pasirodymo Eurolygos 29-ajame ture lentelė.<br> Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 30, 2019, 10:05 AM

„Žalgiris“

Pergalė. Kauno „Žalgiris“ nesitraukia iš kovos dėl kelialapio į Eurolygos ketvirtfinalį. Penktadienį Lietuvos čempionai išvykoje 72:68 nugalėjo Pirėjo „Olympiakos“ klubą ir pakilo į aštuntąją vietą.

Kauno komanda 27-ąją min. atsiliko 39:51 (tuo metu skirtumas vienintelį kartą rungtynėse buvo dviženklis), tačiau trečiojo kėlinio pabaigoje ir ketvirtojo kėlinio pradžioje pelnė 14 taškų be atsako, o paskutinėmis minutėmis sugebėjo atremti visus Graikijos vicečempionų bandymus susigrąžinti iniciatyvą.

„Žalgiris“ iškovojo penktąją iš eilės pergalę ir pakartojo praėjusį sezoną pasiektą rezultatą. 2017 metų gruodį kauniečiai irgi laimėjo penkerias iš eilės Eurolygos rungtynes.

Šį sezoną „Žalgiris“ laimėjo visas ketverias rungtynes su Graikijos klubais („Olympiakos“ ir Atėnų „Panathinaikos“). O pridėjus praėjusio sezono pabaigą (ketvirtfinalio seriją su „Olympiakos“), žalgiriečiai graikų komandas nugalėjo jau šešiskart paeiliui.

Sudėtis. „Žalgiris“ žaidė be traumuotų Pauliaus Jankūno ir Lauryno Biručio, todėl į dvyliktuką pateko du dubleriai Rokas Jokubaitis ir Lukas Uleckas. Tačiau abiem jauniausiems žalgiriečiams buvo skirtos nuolatinės vietos atsarginių suolo.

Sudėtyje buvo dar keturi Lietuvos krepšininkai. Jie pelnė truputį daugiau nei ketvirtadalį komandos taškų – 19 iš 72. Rezultatyviai žaidė tik Marius Grigonis (10 taškų) ir Artūras Milaknis (9 taškai), o Edgaras Ulanovas (0/3 metimų) ir tik 4,5 min. aikštėje praleidęs Antanas Kavaliauskas (0/1 dvitaškio) į krepšį nepataikė.

Ir E.Ulanovas, ir A.Kavaliauskas šį sezoną be taškų liko trečią kartą.

Pirėjo komandoje žaidė keturi graikai. Jie pelnė 13 taškų.

Padėtis. „Žalgiris“ yra viena iš šešių komandų, kovojančių dėl trijų likusių kelialapių į ketvirtfinalį. Tarp šių šešių pretendenčių pirmauja po 15 pergalių iškovojusios Vitorijos „Baskonia“ ir „Panathinaikos“ ekipos. „Žalgiris“, Milano „Olimpia“, Tel Avivo „Maccabi“ ir „Olympiakos“ turi po 14 pergalių.

Kauniečiai paskutiniąsias reguliariojo sezono rungtynes žais kitą ketvirtadienį (balandžio 4 d.) išvykoje su Madrido „Real“ klubu.

„Baskonia“ žais svečiuose su Maskvos CSKA, „Panathinaikos“ – namie su Podgoricos „Budučnost“, „Olimpia“ – svečiuose su Stambulo „Anadolu Efes“, „Maccabi“ – svečiuose su Stambulo „Fenerbahce“ ir „Olympiakos“ – namie su Stambulo „Darussafaka“.

Legionieriai

Užsienio klubams atstovaujantys Lietuvos krepšininkai šią savaitę žaidė labai trumpai ir nerezultatyviai, o jų komandos namie pralaimėjo Eurolygos lyderiams. Mindaugas Kuzminskas, Lukas Lekavičius ir Tadas Sedekerskis, kartu sudėjus, aikštėje praleido tik 14,5 min. ir pelnė 6 taškus.

Labai apmaudžiai pergalę iš rankų paleido „Panathinaikos“, ketvirtadienį pralaimėjęs Madrido „Real“ klubui 73:74. Graikijos čempionai pirmavo visą laiką nuo antrosios minutės iki finalo sirenos, pirmajame kėlinyje buvo įgiję 18 taškų persvarą (32:14), bet paskutinę akimirką praleido žudantį „baltųjų“ veterano Rudy Fernandezo tritaškį. „Real“ gynėjo likus 0,1 sek. iš toli mestas kamuolys tinklelį ir 18 tūkstančių Atėnų sirgalių širdis perskrodė jau nuaidėjus finalo sirenai, o teisėjai dar peržiūrėjo vaizdo įrašą, kad įsitikintų, ar R.Fernandezas išties spėjo mesti laiku.

„Panathinaikos“ gynėjas L.Lekavičius žaidė 6 min. ir pelnė 2 taškus.

Irgi ketvirtadienį žaidusi Milano „Olimpia“ nesugebėjo pasinaudoti tuo, kad jos varžovė Stambulo „Fenerbahce“ atvyko be dviejų lyderių Kosto Slouko ir Jano Vesely. Italijos čempionai trumpai pirmavo tik pirmajame kėlinyje, o visą likusią mačo dalį pakluso Stambulo krepšininkų valiai ir pralaimėjo 90:104.

„Olimpia“ puolėjas M.Kuzminskas žaidė 9 min. ir pelnė 4 taškus, o jo komandos draugas Artūras Gudaitis negali rungtyniauti dėl vasario pradžioje patirtos sunkios traumos.

Penktadienį namų sienos nepadėjo ir Vitorijos „Baskonia“ ekipai, kuri tik keliose trumpose atkarpose pranoko Stambulo „Anadolu Efes“ klubą, bet didžiąją mačo dalį vijosi solidžiau rungtyniavusius svečius. „Baskonia“ pralaimėjo 92:102. Tadas Sedekerskis į aikštę nebuvo įleistas.

Penktadienį jau septintąjį iš eilės pralaimėjimą patyrė Rimo Kurtinaičio treniruojamas „Chimki“ klubas. Jis namie pripažino Maskvos CSKA pranašumą 72:80.

Savaitės lietuviai

Marius Grigonis („Žalgiris“). M.Grigonis nuo pirmųjų minučių gadino varžovams nervus aštriais prasiveržimais. Nors sėkmingas būdavo tik kas antras jo reidas, gynėjo veiksmai privertė blaškytis „Olympiakos“ trenerį Davidą Blattą. Po pertraukos M.Grigonis aprimo, bet visi žvilgsniai į jį vėl nukrypo paskutinėmis rungtynių sekundėmis, kuomet 24 metų krepšininkas keturiais taikliais baudos metimais įtvirtino „Žalgirio“ pergalę. M.Grigonis per 27 min. pelnė 10 taškų (2/6 dvitaškių, 6/6 baudų) ir išprovokavo 6 pražangas. Jo rezultatyvumas buvo dviženklis jau septintose iš eilės rungtynėse, o vidurkiai pakilo iki 9 taškų ir 3,1 išprovokuotos pražangos.

Artūras Milaknis („Žalgiris“). A.Milaknis pirmuosius taškus pelnė, kai antrojo kėlinio pradžioje pataikė priverstinį tritaškį paskutinę atakos akimirką. Paskui jis kurį laiką beveik nesusikūrė progų, o jei ir susikurdavo, atakuodavo netaikliai, porą kartų neapdairiai prasižengė. Vis dėlto snaiperis tarė svarų žodį per lemiamą Kauno komandos spurtą 14:0 trečiojo kėlinio pabaigoje ir ketvirtojo kėlinio pradžioje. Per šį spurtą A.Milaknis pataikė dar du tritaškius. Iš viso jis žaidė 22 min. ir pelnė 9 taškus (0/1 dvitaškio, 3/6 tritaškių). 32 metų krepšininko vidurkis yra 7,4 taško.

Savaitės nusivylimai

Lukas Lekavičius („Panathinaikos“). L.Lekavičius tik per dvi trumpas atkarpas leido atsipūsti pagrindiniam „Panathinaikos“ varikliui Nikui Kalačiui. Lietuvis stengėsi žaisti aktyviai, bet komandai iš to nebuvo didelės naudos. Netaikliai atakavęs L.Lekavičius per beveik 6 min. pelnė 2 taškus (0/3 dvitaškių, 2/2 baudų). Jo vidurkis yra 4 taškai. Šeštadienį 25-ąjį gimtadienį pažymėsiantis L.Lekavičius pastarąjį kartą 10 ar daugiau taškų pelnė per antrojo rato pirmąsias rungtynes, vykusias sausio 4 d.

Mindaugas Kuzminskas („Olimpia“). M.Kuzminskas nesugeba įtikinti trenerio Simonės Pianigianio, kad yra vertas būti aikštėje svarbiausiomis rungtynių akimirkomis. Ketvirtadienį „Olimpia“ puolėjas žaidė tik per du pirmuosius kėlinius, bet nenuveikė nieko įsimintino, o po pertraukos buvo paliktas ant suolo. M.Kuzminskas per beveik 9 min. pelnė 4 taškus (1/1 dvitaškio, 2/2 baudų) ir atkovojo 2 kamuolius. Jo vidurkiai yra 8,3 taško ir 3,2 atkovoto kamuolio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?