EUROLYGA 2023

Ispanai pažėrė detalių apie vos tragedija nevirtusį „Žalgirio“ skrydį namo: „Arti mirties“ „KlasJet“ tikina: tai – spekuliacijos

Kauno „Žalgirio“ komandos žaidėjai, treneriai ir juos į Madridą lydėję asmenys dar tik neseniai atsigavo po šoko, kurį patyrė, kai šalia Ispanijos sostinės esančiame Getafės kariniame oro uoste avariniu būdu turėjo leistis juos namo į Lietuvą skraidinęs „KlasJet“ įmonės „Boeing 737-500“ lėktuvas.

 Žalgiriečių skrydis iš Madrido buvo su pavojingais nuotykiais.<br> Lrytas.lt montažas
 Žalgiriečių skrydis iš Madrido buvo su pavojingais nuotykiais.<br> Lrytas.lt montažas
 Žalgiriečių skrydžio trajektorija.<br> Flightradar.com nuotr.
 Žalgiriečių skrydžio trajektorija.<br> Flightradar.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 9, 2019, 1:35 PM, atnaujinta Apr 9, 2019, 5:14 PM

Žalgiriečiai nenorėjo viešai komentuoti šio incidento, kuris parūpo jau ir Ispanijos žiniasklaidai. Ispanai pažėrė daugiau įdomių detalių apie praėjusio penktadienio įvykus Madrido padangėje.

Nors „KlasJet“ atstovai ramino, kad tai  tebuvo navigacijos gedimas, kuris pavojaus keleivių gyvybei nekėlė, ispanai mano visai kitaip.

Antradienį „El Pais“ portale įvykį aprašęs žurnalistas Fernando Sanzas teigia, jog nelaimė buvo labai arti.

Anot žurnalisto, technikai, kurie nagrinėjo šią situaciją patvirtino, kad įvykus gedimui pilotai nebežinojo, kokiu greičiu skrenda ir tai buvo didelis pavojus.

„Gedimas įvyko, kai lėktuvas buvo pakilęs į 5000 pėdų aukštį (apie 1,5 km). Tuomet buvo paskelbtas pavojaus signalas ir skrydžių kontrolieriai turėjo priimti skubius sprendimus.

Buvo suteiktos sąlygos leistis Madrido „Barajas“ oro uoste, tačiau du bandymai tai padaryti buvo nesėkmingi. Galiausiai buvo priimtas sprendimas leistis netoliese esančiame Getafės oro uoste", – rašė žurnalistas.

Nuo pakilimo iki nusileidimo lėktuvas su žalgiriečiais ore išbuvo 45 minutes.

„Liudininkai šias minutes apibūdina kaip didelės panikos ir nerimo laiką. Galėjo įvykti didžiulė tragedija, kuri, laimei, pasibaigė tik baisiu išgąsčiu. Viskas buvo arti mirties“, – priduria ir kitas įvykį aprašęs ispanų reporteris Alvaro Countelenqas iš cope.es portalo.

 

„Skrydžio metu neilgai trukus po pakilimo įvyko navigacijos sistemos gedimas. Jis nekelia grėsmės lėktuve skridusiems keleiviams ir jo įgulai, tačiau, skrydžio saugumas yra didžiausia prioritetas, todėl įgulą priėmė sprendimą nusileisti artimiausiame oro uoste ir adresuoti kilusius techninius nesklandumus“, – iškart po incidento teigė „KlasJet“ atstovas Giedrius Karsokas.

Nors įmonė aiškiai išdėstė savo poziciją, tokio pareiškimo ispanai taip pat nepraleido pro akis. 

Anot jų, remiantis po skrydžio socialiniuose tinkluose pasirodžiusiomis krepšininkų žmonų žinutėmis, kuriose jos teigė galvojusios apie mirtį, sakyti, kad pavojaus nebuvo, yra labai neteisinga.

Apie situacijos rimtumą po skrydžio pasidalino Brandono Davieso žmona Lenzie, vykusi kartu su dviem vaikais.

„Šį vakarą laikau savo vaikus kur kas stipriau po to, kai lėktuve patyrėme, ką reiškia būti arti mirties. Dėkoju Dievui, kad leido mums kartu gyventi dar vieną dieną. Apkabinkite savo mylimus žmones. Gyvenimas yra nuostabus, o Dievas – toks geras“, – rašė L.Davies.

Instagrame netylėjo ir „Žalgirio“ puolėjo Deono Thompsono žmona Amber: „Smagiai leidau laiką Madride, kur palaikiau savo vyrą ir jo atstovaujamą komandą. Grįžau į man žinomą miestą, kurį dažnai aplankydavome, kai pusantrų metų gyvenome Ispanijoje. Kelionė buvo nuostabi, o mano vyro komanda laimėjo ir pateko į Eurolygos ekipų TOP-8. Kita mūsų stotelė – Stambulas!

Nuostabią viešnagę aptemdė avarinis lėktuvo nusileidimas. Toks avarinis nusileidimas buvo baisiausia patirtis mano gyvenime ir aš vis dar esu šokiruota. Vėl skristi į Kauną aš tikrai nenorėjau ir mintyse tai atidėliojau. Ieškojau galimybių neskristi: automobiliu važiuoti tektų 32 valandas, traukiniu – dvi dienas. Tai absurdiškas laiko švaistymas. Galiausiai skrydis buvo sėkmingas, bet pradžioje įsitikinau, kad tai nebuvo tas pats lėktuvas! Esu dėkinga už saugų avarinį nusileidimą vakar (penktadienį, – Red.) ir saugų grįžimą į Kauną šiandien (šeštadienį, – Red.).“

„KlasJet“ tikina: tai – spekuliacijos

„KlasJet“ atstovas Giedrius Karsokas vakar lrytas.lt tvirtino: „Norime paneigti Ispanijos žiniasklaidos leidiniuose pasirodžiusias spekuliacijas. Dar kartą patikinime, kad tai nebuvo avarinis nusileidimas.

To įrodymas – įprastos skrydžio palydovų ir lėktuvo kapitono instrukcijos keleiviams lėktuvo nusileidimo metu (jokio specialaus keleivių instruktavimo ir parengimo privalomo avariniams nusileidimams nebuvo) ir ramus nutūpimas Getafės oro uoste.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.