EUROLYGA 2023

NBA žvaigždė A. Davisas apsisprendė – jis žais pasaulio krepšinio čempionate

NBA ir „New Orleans Pelicans“ žvaigždė Anthony Davisas ruošiasi padėti JAV rinktinei pasaulio čempionate Kinijoje. „Aš planuoju žaisti pasaulio čempionate. Man patinka atstovauti JAV krepšiniui ir reprezentuoti savo šalį“, – tikino A.Davisas.

Anthony Davisas <br>AP nuotr.
Anthony Davisas <br>AP nuotr.
Anthony Davisas <br>AP nuotr.
Anthony Davisas <br>AP nuotr.
Anthony Davisas <br>AP nuotr.
Anthony Davisas <br>AP nuotr.
Anthony Davisas <br>AFP/Scanpix nuotr.
Anthony Davisas <br>AFP/Scanpix nuotr.
Anthony Davisas <br>AP nuotr.
Anthony Davisas <br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 9, 2019, 2:57 PM

Tik galingai pasirodęs NCAA ir perėjęs į NBA, dabar jau 26-erių krepšininkas liko nenugalėtas 2012 metų Londono olimpiadoje, o 2014-aisiais metais vykusiame pasaulio čempionate Ispanijoje tai pat iškovojo auksą.

JAV rinktinė olimpiadose ar pasaulio čempionatuose nepralaimi nuo 2006-ųjų, kai amerikiečiai pusfinalyje krito nuo graikų, o tuomet pasaulio čempionais tapo ispanai.

„Pelicans“ žvaigždė teigia, jog turnyre Kinijoje bus pajėgių rinktinių mesti iššūkį dabartiniams pasaulio čempionams.

„Ispanija visada turi gerą komandą. Marcas Gasolis, žinoma, žais. Daug krepšininkų žaidžiančių už Ispaniją, Argentiną ar kitas šalis dabar rungtyniauja NBA, todėl mes turime kažką bendro su jais.

Varžymasis tarptautiniame krepšinyje yra įdomiausia dalis. Iš pradžių su užsieniečiais mes konkuruojame NBA, o po to susitinkame žaisdami už rinktines. Visi užsieniečiai nori laimėti ir jie visada mums meta rimtą iššūkį“, – kalbėjo aukštaūgis.

Gali būti, kad A.Davisas vienoje ekipoje sužais su dar vienu 2014 metų čempionu „Houston Rockets“ žaidėju Jamesu Hardenu, nes ir ši žvaigždė tikina, jog planuoja kovoti pasaulio pirmenybėse.

Būtent šie krepšininkai tapo varančiąją jėga, kuri 2014-ųjų planetos pirmenybių pusfinalyje privertė pasiduoti Lietuvos atstovus. JAV rinktinė sutriuškino Jono Kazlausko vedamą ekipą 96:68.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.