EUROLYGA 2023

Lietuviai svetur: sumaištis Belgrade, R. Giedraičio taškai ir įspūdinga D. Dulkio ekipos pergalė

Deividas Dulkys pirmadienį padėjo Gdynės komandai laimėti Lenkijos lygos lyderių dvikovą, Rokas Giedraitis buvo rezultatyviausias žaidėjas per Vokietijos lygos rungtynes, o Belgrado „Crvena zvezda“ laimėjo lemiamą Adrijos lygos finalo mūšį, kurio vos nesužlugdė Serbijos sostinės sirgaliai. 

Belgrade žiūrovai kėlė sumaištį, Rokas Giedraitis pelnė 21, Deividas Dulkys – 9 taškus.<br> Twitter/Eurocupbasketball.com nuotr.
Belgrade žiūrovai kėlė sumaištį, Rokas Giedraitis pelnė 21, Deividas Dulkys – 9 taškus.<br> Twitter/Eurocupbasketball.com nuotr.
Rokas Giedraitis <br>Twitter nuotr.
Rokas Giedraitis <br>Twitter nuotr.
Deividas Dulkys<br>Eurocupbasketball.com nuotr.
Deividas Dulkys<br>Eurocupbasketball.com nuotr.
Serbai grįžta į Eurolygą. <br>Twitter nuotr.
Serbai grįžta į Eurolygą. <br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 23, 2019, 7:35 AM, atnaujinta Apr 23, 2019, 1:07 PM

Adrijos lyga

Finalo penktosios rungtynės (iki 3 pergalių). Belgrado „Crvena zvezda“ – Podgoricos „Budučnost“ 97:54 (K.C.Riversas 21, D.Davidovacas 11/ N.Cole‘as 9; serija 3:2). 

„Crvena zvezda“ lengvai laimėjo lemiamas finalo rungtynes ir preliminariai susigrąžino Adrijos lygos čempionės vardą bei iškovojo kelialapį į Eurolygą. Vis dėlto tikėtina, kad čempionų vardo likimas dar bus sprendžiamas krepšinio valdininkų kabinetuose. 

Dėl „Crvena zvezda“ aistruolių elgesio paskutinės sezono rungtynės pirmadienį vakare prasidėjo valanda vėliau, negu buvo numatyta, o vienas svečių komandos krepšininkas negalėjo žaisti dėl traumos, kurią, kaip teigia „Budučnost“ vadovai, patyrė per vietos sirgalių antpuolį. 

Pirmosios nesantaikos žiežirbos Belgrado „Pionir“ arenoje įsiplieskė likus apie valandai iki numatytos rungtynių pradžios.

Pirmasis į aikštę atėjęs „Budučnost“ gynėjas Norrisas Cole‘as ramiai mėtė į krepšį, bet neištvėrė, kai jį pradėjo įžeidinėti serbų televizijos operatorius. Krepšininkas metė į vyrą kamuolį, o didesnio konflikto buvo išvengta staigiai sureagavus arenos apsaugininkams. 

Kai iš rūbinės atėjo kiti „Budučnost“ krepšininkai, Belgrado sirgaliai pradėjo į juos mėtyti įvairius daiktus. Pasak „Budučnost“ vadovų, į žaidėjus skriejo žiebtuvėliai, telefonų baterijos, netgi akmuo, plyta ir prie aikštės stovėjusi kėdė.

Per šį „apšaudymą“ nesunkiai nukentėjo Podgoricos komandos žaidėjai Nemanja Gordičius ir Suadas Šehovičius. „Budučnost“ atstovai tvirtino, kad Su.Šehovičiui buvo sužeista ranka ir jis dėl šios traumos negalėjo žaisti lemiamų finalo rungtynių. 

Padėtis tapo dar pavojingesnė, kai likus pusvalančiui iki numatytos rungtynių pradžios būrys Belgrado sirgalių įsiveržė į aikštę.

„Budučnost“ krepšininkai tučtuojau nutraukė apšilimą ir išėjo į rūbinę. Vis dėlto tvarkos saugotojams apraminus aršiausius sirgalius, „Budučnost“ sutiko grįžti į aikštę ir rungtynės įvyko. 

Tiesa, Podgoricos krepšininkų aikštėje tarsi nebuvo – mačas nuo pirmųjų minučių vyko viena kryptimi ir „Crvena zvezda“ pasiekė pergalę net 43 taškų skirtumu. 

Naudingiausiu finalo žaidėju išrinktas „Crvena zvezda“ gynėjas Billy Baronas. Buvęs Vilniaus „Ryto“ gynėjas lemiamoje serijoje pelnydavo 14,4 taško ir atlikdavo 3,4 rezultatyvaus perdavimo. 

Adrijos lygos čempione „Crvena zvezda“ tapo ketvirtąjį kartą. Praėjusius tris titulus ši komanda iškovojo 2015, 2016 ir 2017 metais. 

Daugiau kartų Adrijos lygoje triumfavo tik Belgrado „Partizan“ klubas, nugalėjęs šešis kartus, pastarąjį sykį aukso apdovanojimus iškovojęs gana seniai – 2013 metais.

Šis Adrijos lygos sezonas buvo 18-asis. Bet dviejų minėtų Belgrado klubų čempionais yra tapę Belgrado FMP (dukart), Liublianos „Olimpija“, „Zadar“, „Vršac“, Tel Avivo „Maccabi“, Zagrebo „Cibona“ ir „Budučnost“. 

„Crvena zvezda“ tapo 15-ąja komanda, užsitikrinusia teisę kitą sezoną žaisti Eurolygoje. 

11 klubų turi neterminuotas Eurolygos licencijas. Tai – Kauno „Žalgiris“, „Barcelona“, Vitorijos „Baskonia“, Madrido „Real“, Milano „Olimpia“, Pirėjo „Olympiakos“, Atėnų „Panathinaikos“, Stambulo „Anadolu Efes“, Stambulo „Fenerbahce“, Maskvos CSKA ir Tel Avivo „Maccabi“. 

Dviem klubams – Miuncheno „Bayern“ ir Vilerbano ASVEL – Eurolyga suteikė du sezonus galiosiančias trumpalaikes licencijas, o „Valencia“ iškovojo kelialapį į Eurolygą laimėjusi Europos taurę. 

Eurolygoje liko trys laisvos vietos. Dvi iš jų atiteks Vokietijos ir Rusijos čempionams (arba vicečempionams, jei aukso medalius laimės „Bayern“ ir CSKA). Vienam klubui Eurolyga suteiks vardinį kvietimą.

Vokietijos lyga

Berlyno ALBA (R.Giedraitis 21) – Veisenfelso „Mitteldeutscher“ (E.Stankevičius nežaidė) 92:84.
Pirmauja: 1. „Bayern“ – 27 ir 2, 2. EWE – 24 ir 5, 3. ALBA – 22 ir 5, 4. „Rasta“ – 21 ir 8, 5. „Brose“ – 19 ir 10. 

R.Giedraičio vidurkis „Bundeslygoje“ yra 13,6 taško, o asmeninis rekordas – 26 taškai. 

Lenkijos lyga

29 turas. Gdynės „Arka“ (D.Dulkys 9) – Torūnės „Polski Cukier“ 88:72.

Pirmauja: 1. „Arka“ – 25, 2. „Stelmet“ – 23, 3. „Polski Cukier“ – 23. 

„Arka“ laimėjo Lenkijos lygos lyderių rungtynes ir, likus vienam turui, užsitikrino pirmąją vietą reguliariajame sezone. 

Tačiau tada „Arka“ drastiškai pakeitė įvykių eigą ir antrąją rungtynių pusę laimėjo 54:29.

Deividas Dulkys per 23 min. pelnė 9 taškus (0/2 dvitaškiai, 3/6 tritaškiai) ir atkovojo 5 kamuolius.

Jo vidurkiai yra 9,3 taško ir 4,7 atkovoto kamuolio. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.