EUROLYGA 2023

Viskas arba nieko: „B tribūna“ paskelbė ultimatumą „Ryto“ vadovams, A. Guoga traukiasi iš posto

Vilniaus „Ryto“ sirgaliai paskelbė ultimatumą: „Jeigu po vasaros situacija klube nesikeis, B Tribūna VISAM LAIKUI stabdys šio klubo palaikymą ir planuos įkurti atskirą krepšinio klubą Vilniuje, kuris kiltų nuo žemiausių lygų, bet turėtų tinkamas vertybes ir nedarytų gėdos tikriems Ryto fanams“, – skelbiama „B tribūnos“ feisbuko paskyroje. 

Vilniečių aistruoliai pateikė ultimatumą<br>D.Umbraso nuotr.
Vilniečių aistruoliai pateikė ultimatumą<br>D.Umbraso nuotr.
Vilniečių aistruoliai pateikė ultimatumą<br>V. Ščiavinskas
Vilniečių aistruoliai pateikė ultimatumą<br>V. Ščiavinskas
Vilniečių aistruoliai pateikė ultimatumą<br>M.Patašiaus nuotr.
Vilniečių aistruoliai pateikė ultimatumą<br>M.Patašiaus nuotr.
Vilniečių aistruoliai pateikė ultimatumą
Vilniečių aistruoliai pateikė ultimatumą
Vilniečių aistruoliai pateikė ultimatumą<br>M.Kulbis
Vilniečių aistruoliai pateikė ultimatumą<br>M.Kulbis
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 25, 2019, 2:08 PM, atnaujinta Apr 25, 2019, 5:41 PM

Ketvirtadienį „B tribūna“ išplatino oficialų pranešimą savo portale btribuba.lt, kuriuo uždraudė dalintis žiniasklaidos priemonėms. 

Jame teigiama, jog sirgalių grupuotė tikėjosi sulaukti organizacijos užnugario dėl LKL tvarkaraščių, lygos draudimų ir įvairių baudų.

Be to, teigiama, jog „B tribūnos“ atstovai nebuvo pakviesti į „RytasFamily“ krepšinio turnyrą, o trečiadienio rungtynių metu „Ryto“ arenos ūkvedys, grasindamas policija, liepė nuklijuoti sirgalių taisomas vėliavas prie arenos sienų.

Po šio incidento „B tribūnos“ sirgaliai apleido areną. 

Konfliktų netrūko ir ketvirtadienio popietę. 

Antradienį į Kauno „Žalgirio“ areną susirinkę sirgaliai galėjo pamatyti kiek neįprastą vaizdą – ložėje įsitaisiusį jų principinio konkurento „Ryto“ klubo prezidentą Antaną Guogą. Verslininkas neslėpė palaikymo Kauno klubui. Negana to, buvo pasipuošęs žalių baltų atributika. 

„Žalgiris“ yra Lietuvos komanda. Aš pats esu gimęs Kaune ir, kai „Žalgiris“ tokiose svarbiose rungtynėse konkuruoja su geriausia Turkijos komanda, yra didelis noras, kad laimėtų jie, – basketnews.lt žurnalistei Laurai Ivaškaitei sakė A.Guoga. – Man žalią kepurėlę užsidėti ne gėda.“

Tiesa, toks A.Guogos poelgis dar labiau supykdė ištikimiausius Vilniaus ekipos sirgalius, o socialinėje erdvėje pasipylė aršios diskusijos.

„Nei A.Guoga, nei D.Gudelis neiškėlė klubo iš jokių skolų. Tai mitas“, – komentavo „B tribūnos“ atstovai.

Negana to, sirgaliai A.Guogą išvadino negražiais žodžiais ir teigė, jog neketina sustoti. Be to, verslininkui kandžiai palinkėjo sėkmės artėjančiuose rinkimuose į Europos Parlamentą.

Tokie žodžiai užgavo patį klubo prezidentą. Jis taip pat kandžiai atkirto jį šmeižiantiems sirgaliams.

„Tokiose varžybose, kai visa Lietuva palaiko „Žalgirį“, palaikau ir aš. Ir nesuprantu, kodėl turėčiau nepalaikyti, – aš visada buvau ir būsiu už lietuviškas komandas ir gražų krepšinį. Jei vilniečiams tai trukdo – pasitraukiu, išsirinkite prezidentą, kuris nekenčia „Žalgirio“. Sėkmės. 

De jure šį įrašą galima laikyti oficialiu pranešimu, jog traukiuosi iš Vilniaus „Ryto“ prezidento pareigų „B tribūnos“ prašymu“, – feisbuke rašė verslininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.