EUROLYGA 2023

Krepšinio šalies jėgos blėsta: Eurolygos finaliniame ketverte – nei vieno lietuvio

Eurolygos finalo ketverte nežais nė vienas Lietuvos krepšininkas. Paskutinė viltis buvo Tadas Sedekerskis, tačiau penktadienį jis ir jo komandos draugai iš Vitorijos „Baskonia“ atsitrenkė į Maskvos CSKA klubo užkardą. Ketvirtadienį iš Eurolygos pasitraukė ir Kauno „Žalgiris“. 

Eurolygos lietuviai baigė pasirodymą kovoje dėl trofėjaus. <br>lrytas.lt montažas 
Eurolygos lietuviai baigė pasirodymą kovoje dėl trofėjaus. <br>lrytas.lt montažas 
E.Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Grigonis <br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Grigonis <br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Milaknis <br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Milaknis <br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Milaknis<br>G. Bitvinsko nuotr.
A.Milaknis<br>G. Bitvinsko nuotr.
A.Milaknis<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Milaknis<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Ulanovas <br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Ulanovas <br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius <br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius <br>G.Bitvinsko nuotr.
A. Milaknis <br>G.Bitvinsko nuotr.
A. Milaknis <br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Apr 27, 2019, 7:14 AM

„Žalgirio“ europinį sezoną nutraukė ketvirtadienį namie patirtas pralaimėjimas Stambulo „Fenerbahce“ klubui. Lietuvos čempionai, palaikomi 15177 sirgalių, nusileido Turkijos čempionams 82:99 ir pralaimėjo ketvirtfinalio seriją 1:3. 

Kauniečiai iškart atsiliko 0:7 (2-ąją min.), 5:21 (7-ąją min.) ir varžovų nebepavijo. 
„Žalgiris“ pratęsė liūdną tradiciją. Jis dar nė karto nėra nugalėjęs „Fenerbahce“ klubo „Žalgirio“ arenoje. Stambulo komanda 2011 metais atidarytoje arenoje laimėjo visas penkerias rungtynes. 

Ketvirtadienį „Žalgirio“ dvyliktuke buvo šeši lietuviai, tačiau du aukštaūgiai Paulius Jankūnas ir Antanas Kavaliauskas į aikštę nebuvo įleisti. Kiti keturi Lietuvos krepšininkai žaidė gana nerezultatyviai ir pelnė mažiau nei ketvirtadalį komandos taškų – 19 iš 82. Marius Grigonis gimtadienio išvakarėse įmetė 7 taškus, Artūras Milaknis – 6, Edgaras Ulanovas – 4, Rokas Jokubaitis – 2. 

Lietuvių indėlis buvo nežymus visą ketvirtfinalio seriją. Jei reguliariajame sezone Lietuvos krepšininkai įmetė 41,3 proc. komandos taškų, tai per atkrintamąsias varžybas – tik 32,2 proc. (85 iš 264). 

Stambulo komandoje susižeidus Nikolai Kaliničiui, atsirado vieta dar vienam turkui. Ketvirtadienį į paraišką pateko Barişas Hersekas, tačiau jis liko ant suolo. Kaip ir praėjusiose rungtynėse žaidė tik Melihas Mahmutoglu (6 taškai) ir Sinanas Guleras (0 taškų). 

„Baskonia“ penktadienį buvo apčiuopusi Maskvos CSKA klubo silpnąsias vietas ir trečiajame kėlinyje pirmavo dviženkliu skirtumu, bet lemiamoje rungtynių dalyje žaidė daug prasčiau ir pralaimėjo 83:92. Vitorijos komanda pralaimėjo ketvirtfinalio seriją 0:3. 

„Baskonia“ puolėjas Tadas Sedekerskis buvo registruotas, bet nebuvo įleistas į aikštę. Jis didelę sezono dalį praleido dėl traumos, žaidė tik dvejas rungtynes ir pelnė 4 taškus. 

Atkrintamosiose varžybose žaidė dar vienas Lietuvos krepšininkas Lukas Lekavičius iš Atėnų „Panathinaikos“. Graikijos čempionų viltys patekti į finalo ketvertą žlugo dar anksčiau – jie trečiadienį baigė ketvirtfinalio seriją, per trejas rungtynes nė sykio neįveikę čempiono vardą ginančio Madrido „Real“ klubo. 

Lietuviai

Marius Grigonis („Žalgiris“).

M.Grigoniui viskas sugriuvo jau pirmąją minutę. Per pirmąją varžovų ataką jis suklydo gindamasis, o per pirmąją „Žalgirio“ ataką laisvas nepataikė iš trijų taškų zonos. Paskui gynėjas dar kelis kartus visiškai laisvas metė iš toli, bet pataikė tik penktuoju bandymu ketvirtojo kėlinio pabaigoje. O netaiklūs metimai pakirto M.Grigonio pasitikėjimą savimi ir jis neretai priimdavo neoptimalius sprendimus. Vis dėlto M.Grigonis buvo rezultatyviausias lietuvis – per 24,5 min. pelnė 7 taškus (2/2 dvitaškių, 1/5 tritaškių). Penktadienį 25-ąjį gimtadienį pažymėjusio M.Grigonio sezono vidurkis buvo 8,7 taško. 

Edgaras Ulanovas („Žalgiris“).

E.Ulanovas irgi netaikliai atakavo jau pirmoje „Žalgirio“ atakoje, o paskui porą kartų suklydo gindamasis ir buvo pakeistas neįprastai anksti – jau 5-ąją min. (dažnai jis būna vėliausiai keičiamas starto penketo žaidėjas). Grįžęs į aikštę 27 metų puolėjas savęs taip ir neatrado. Tiesa, jis atkovojo 4 kamuolius po varžovų krepšiu, bet per 22 min. pelnė tik 4 taškus (1/4 dvitaškių, 2/2 baudų). E.Ulanovo sezono vidurkis buvo 7,2 taško. 

Artūras Milaknis („Žalgiris“).

Antrajame kėlinyje du A.Milaknio tritaškiai įskriejo į „Fenerbahce“ krepšį, bet tai buvo viskas, ką gero nuveikė 32 metų gynėjas per 21,5 min. Per paskutines sezono rungtynes jis pelnė 6 taškus (2/5 tritaškių), neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo, neatkovojo nė vieno kamuolio, o ir visose kitose statistikos skiltyse paliko nulius. A.Milaknio vidurkis šį sezoną buvo 7 taškai. 

Rokas Jokubaitis („Žalgiris“).

Jauniausiam „Žalgirio“ žaidėjui buvo suteikta garbė pabaigti šį Eurolygos sezoną. Jis buvo įleistas į aikštę priešpaskutinę minutę ir aidint sirenai atliko paskutinį metimą. 18-metis gynėjas žaidė 1 min. 11 sek. ir pelnė 2 taškus (1/1 dvitaškio). Iš viso R.Jokubaitis žaidė 12 rungtynių, per kurias įmesdavo 2,6 taško.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.