EUROLYGA 2023

A. Guoga apie konfliktą su „Ryto“ fanais: „Turiu fetišą „Žalgiriui“, tai atleiskite, kad mane pagavo“

Buvęs Vilniaus „Ryto“ krepšinio klubo prezidentas, Europos Parlamento narys, verslininkas ir politikas Antanas Guoga dalyvavo Laisvės TV Andriaus Tapino vedamoje laidoje „Laikykitės ten“.

Antanas Guoga įsivėlė į konfliktą su „Ryto“ klubo fanais.<br> D.Umbraso/Facebook/lrytas.lt nuotr.
Antanas Guoga įsivėlė į konfliktą su „Ryto“ klubo fanais.<br> D.Umbraso/Facebook/lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2019, 2:16 PM, atnaujinta May 4, 2019, 6:13 AM

A.Guoga žurnalistui pakomentavo savo sprendimą trauktis iš pareigų sostinės „Ryto“ klube.

„Aš nepabėgsiu nuo to, kad gimiau Kaune. Nepabėgsiu nuo to, kad ir tą „Žalgirį“ rėmiau. Ir myliu tą „Žalgirį“, ir myliu rinktinę“, – A.Guoga kalbėjo A.Tapinui. 

Pateikiame pokalbio ištrauką (kalba beveik netaisyta).

– Pasitraukėtė iš „Ryto“ klubo prezidento pareigų. Labai puiki priežastis, nes antradienį (balandžio 23 d. – lrytas.lt) su „Žalgirio“ kepurėle buvote arenoje. Ir pasakėte tada: „Išsirinkite prezidentą, kuris nekenčia „Žalgirio“. Pakomentuokite, kas čia nutiko? Čia nutiko standartinis A.Guoga? Kaip mes sakome guogabolas – yra tokia sporto rūšis, nauja sporto šaka.

– Matote, tai parodo, kad aš nesu prisirišęs prie postų. Aš esu prisirišęs prie vertybių. Jeigu aš gimęs Kaune, augęs Alytuje, čia kaimuose, rajonuose... Jeigu aš negaliu būti „Žalgirio“ varžybose... Ir žiniasklaida mane pagauna... Ir iš to daromas kažkoks kriminalas. Ir paskui fanai duoda ultimatumą, kad aš turiu trauktis. Tai prašome, fanai, dabar eikite ir duokite klubui pinigų.

– Čia šantažiukas eina toks švelnus?

– Palaukite. Kaip sako: „Money talks and bulls**t walks“. Tai dabar tegul kažką daro.

– Paimkime kitų klubų pavyzdį. Ar jūs įsivaizduojate „Manchester United“ vadovą su „Manchester City“ kepuraite palaikantį jį Čempionų lygoje, nes juk tai taip pat Anglijos klubas? Nuoširdžiai sakykite, kokia būtų reakcija?

– Aš manau, kiekviena šalis turi tam tikras aplinkybes. Aš nepabėgsiu nuo to, kad gimiau Kaune. Nepabėgsiu nuo to, kad ir tą „Žalgirį“ rėmiau. Ir myliu tą „Žalgirį“, ir myliu rinktinę. Jau buvo konfliktas dėl rinktinės. Man fanai atsiuntė vainiką.

– Laurų lapų ar laidotuvių?

– Laidotuvių. Atsiuntė man laidotuvių vainiką. Ir tai jau yra neadekvatu. Aš einu ten su vaikais, žmonės eina su vaikais. Skanduotės yra grubios ir nepatenkinamos. Aš ir pasakiau Dariui Gudeliui, kuris yra tikrasis komandos vadovas, kad reikia šalinti ir tuos skanduotės turi baigtis. Negali išeiti tokios skanduotės. Mano ta auka šito klubo yra prašymas D.Gudeliui: pašalinkite tuos žmones, kurie keikiasi varžybose ir priimkite šeimas atgal į krepšinį Vilniuje. Jeigu tą tikslą pasieks, bus puiku. Aš lieku rėmėjas klubo. Aš remiu klubą, remsiu klubą, padėsiu su rėmėjais. Man titulų nereikia.

– Kiekvienos komandos faną tikrai suerzintų jo komandos vadovas, kuris su jo didžiausio konkurento kepurėle sėdi jo varžybose. Varžybų žiūrėjimas čia nieko blogo. Yra simboliai, kurie trigerina. Sunkiai įsivaizduojame Paulių Motiejūną su „Ryto“ šaliku „Siemense“.

– Aš sėdėjau slaptoje ložėje ir turiu fetišą „Žalgiriui“. Tai atleiskite, kad mane pagavo. Atsiprašau.

– Bet sutinkate, kad fanus galėjote užtrigerinti? Ne tik tą B tribūną, bet ir šiaip „Ryto“ gerbėjus. Nepatiko jiems.

– Sutinku. Bet aš tam klubui padariau gerų dalykų.

– Paulių Ambrazevičių užbaninote.

– Aš tikrai darau, ką galiu dėl to klubo. Ir darysiu. Man kitaip atrodo. Man atrodo iš aukščiau. Kad būtų konkurencija tarp klubų, kad būtų kur žaisti Lietuvoje. Kad būtų sveika konkurencija. Dėl to aš atėjau tą „Rytą“ gelbėti. Aš neturiu ten savo dalių. Aš neatėjau užimti ir būti savininkas. Aš atėjau padėti, išgelbėti ir palikti žmonėms tą komandą. Žmonės tegul tvarkosi. Aš noriu būti fanas, rėmėjas ir turėti gerą laiką krepšinyje.

Apie krepšinį kalbama nuo 15:19 iki 19:29 min.:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.