EUROLYGA 2023

Lietuvos penkiolikmečių rinktinė EYBL turnyre iškovojo antrąją vietą

Puikia nata pasirodymą Europos jaunimo krepšinio lygoje (EYBL) baigė Lietuvos merginų „Talentų karta“ komanda. Finaliniame etape Ostravoje (Čekija) lietuvės pateko į finalą ir bendroje įskaitoje užėmė antrą vietą.

 Lietuvos u-15 merginų krepšinio rinktinė<br>  L.Žemgulio nuotr.
 Lietuvos u-15 merginų krepšinio rinktinė<br>  L.Žemgulio nuotr.
 Lietuvos u-15 merginų krepšinio rinktinė<br>  L.Žemgulio nuotr.
 Lietuvos u-15 merginų krepšinio rinktinė<br>  L.Žemgulio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-04-29 15:14

Finaliniame etape merginų rinktinė kovas pradėjo B grupėje, kurioje įveikė visas varžoves – „Young Angels Academy Kosice“ (54:52), BC „Kolibri“ (51:30) ir BC „Ulriken Eagles“ (50:47). Pusfinalyje lietuvės susitiko su Minsko Respublikinio olimpinio centro komanda. Po įtemptos ir nervingos kovos pergale džiaugėsi Lietuvos rinktinė – 44:38.

Turnyro finale susitiko dvi B grupės komandos – „Talentų karta“ ir „Ulriken Eagles“ (Norvegija), kurias mūsiškės grupėje buvo įveikusios. Deja, pergalės finale pasiekti nepavyko, dvikovą rezultatu 53:62 laimėjo varžovės. Į simbolinį geriausių krepšininkių penketuką pateko Justė Veronika Jocytė.

„Mūsų U15 merginų rinktinė jau antrą sezoną dalyvauja EYBL čempionate. Komandos išvykos į sezono metu vykstančius turus yra pilnai finansuojamas LKF. Tai didelė investicija, kuri, esame įsitikinę, pasitvirtina su kaupu. Žaisdamos su įvairių Europos šalių komandomis, mūsų žaidėjos įgauna neįkainojamos patirties. Jos aikštelėje susitinka su tokio pajėgumo varžovėmis, kokių nėra Lietuvos čempionate.

Labai didžiuojamės savo mergaitėmis, kurios dirba su užsispyrimu ir aikštelėje atiduoda visą save. Žinoma, klaidų daug. Daug spragų tiek atletiniame, tiek techniniame-taktiniame pasiruošime. Dažnokai koją pakiša ir per ramus, per švelnus lietuvaičių charakteris ir aršios kovos patirties stoka. Tačiau visko išmokstama, jei tik yra ryžtas. Džiugu, kad to ryžto mūsų žaidėjoms tikrai netrūksta“, – sakė LKF moterų krepšinio projektų vadovė Lina Brazdeikytė.

Merginų likusioje sezono dalyje lauks Lietuvos moksleivių krepšinio lygos finalinio ketverto kovos ir pasirodymas tarptautiniame Ramūno Šiškausko rinktinių turnyre, kuris birželio 21-23 dienomis vyks Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.