EUROLYGA 2023

Neįtikėtina, bet faktas: visi LKL atkrintamųjų dalyviai – viename mieste

Pastaraisiais metais Lietuvos krepšinio lygoje žaidžia dešimt komandų iš dešimties miestų. LKL aprėpia didelę šalies dalį nuo Klaipėdos iki Utenos ir nuo Pasvalio iki Alytaus. Tačiau taip buvo ne visada. Prieš ketvirtį amžiaus LKL buvo panaši į Graikijos ar Turkijos lygas, kuriose labai daug komandų atstovauja didžiausiems miestams Atėnams bei Stambului.

1994 metų pavasarį per pirmąjį LKL čempionatą visas į atkrintamąsias varžybas patekusias komandas buvo galima pamatyti viename mieste – Kaune.<br>LR archyvo nuotr.
1994 metų pavasarį per pirmąjį LKL čempionatą visas į atkrintamąsias varžybas patekusias komandas buvo galima pamatyti viename mieste – Kaune.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2019, 11:10 AM

Portale lrytas.lt – speciali rubrika, skirta Lietuvos krepšinio lygos atkrintamosioms varžyboms. Įdomiausi faktai, įvykiai, kuriozai, skandalai – visko būta LKL finaluose per lygos istoriją, prasidėjusią dar 1993-iaisiais.

1994 metų pavasarį per pirmąjį LKL čempionatą visas į atkrintamąsias varžybas patekusias komandas buvo galima pamatyti viename mieste – Kaune.

Didžiajame aštuonete kovojo net penkios Laikinosios sostinės komandos, o bent viena Kauno komanda žaidė visose aštuoniose atkrintamųjų varžybų serijose: keturiuose ketvirtfinaliuose, dviejuose pusfinaliuose, finale ir mažajame finale.

Su kauniečiais varžėsi vos trys kitų miestų komandos „Šilutė“, Plungės „Olimpas“ ir Vilniaus „Statyba“. Laimėti atkrintamųjų varžybų serijas pavyko tik vilniečiams, kurie ketvirtfinalyje pranoko Kauno NECA, o mače dėl bronzos medalių – Kauno „Laverą“.

Dvi Kauno komandos pateko į finalą, o jų dvikovoje „Žalgiris“ įveikė „Atletą“. Silpniausia iš penkių Kauno komandų „Drobė“ iškrito ketvirtfinalyje.

Vėliau LKL geografija plėtėsi, o Kauno komandų skaičius mažėjo. Jau 1994 metais iš stipriausios šalies krepšinio lygos pasitraukė „Drobė“, po metų toks pat likimas ištiko „Laverą“ ir NECA.

Daug metų LKL žaidė dvi Kauno komandos „Žalgiris“ ir „Atletas“. Šiame amžiuje Kaunas tik vieną sezoną (2008-2009 m.) LKL čempionate turėjo tris komandas. Tą sezoną visos trys Kauno komandos („Žalgiris“, „Kaunas“ ir „Aisčiai“) sugebėjo patekti į atkrintamąsias varžybas.

Vilniui daug metų irgi atstovavo dvi komandos („Lietuvos rytas“ ir „Sakalai“), o 2009-2011 metais sostinė du sezonus stipriausioje šalies lygoje turėjo tris komandas. Tačiau nė vieną iš tų dviejų sezonų į atkrintamąsias varžybas nepavyko patekti visoms trims Vilniaus komandoms.

Dvi Vilniaus komandos LKL čempionate pastarąjį kartą žaidė 2013 metais, dvi Kauno komandos – 2014 metais. O 2014-2015 metų sezone vienintelį kartą rungtyniavo net 11 miestų komandos.

Tačiau 2015 metų pavasarį iškritus „Mažeikiams“, jau ketvirtus metus nesikeičia nei LKL komandų skaičius, nei turnyro sudėtis.

Atrodo, jokių permainų nėra numatoma ir prieš 2019-2020 metų sezoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.