EUROLYGA 2023

Krepšinio ketvirtadienis: sėkmingas D. Dulkio ekipos startas, klaikus J. Tamulio taiklumas ir „Real“ sunkumai

Deividas Dulkys padėjo Gdynės „Arka“ laimėti pirmąsias Lenkijos lygos atkrintamųjų varžybų rungtynes, Artūras Valeika buvo vienas naudingiausių krepšininkų per rungtynes, kuriose „Oradea“ užsitikrino kelialapį į Rumunijos lygos pusfinalį, labai netaikliai atakavęs Justas Tamulis ir jo komandos draugai iš „Sibiu“ turės žaisti dar vienerias ketvirtfinalio rungtynes, o į Eurolygos finalą ketvertą patekęs Madrido „Real“ vos išnešė sveiką kailį žaisdamas su Mursijos UCAM ekipa.

Deividas Dulkys<br>Facebook nuotr.
Deividas Dulkys<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2019, 12:23 AM, atnaujinta May 3, 2019, 12:31 AM

Tai ketvirtadienį nutiko Europos krepšinio arenose.

Lenkijos lyga

Ketvirtfinalio pirmosios rungtynės (iki 3 pergalių). Gdynės „Arka“ (D.Dulkys 8) – Varšuvos „Legia“ 79:75, Vloclaveko „Anwil“ – Ostrovo „Stal“ 89:84.

Lenkijos lygos reguliariojo sezono nugalėtoja „Arka“ po pirmojo kėlinio pirmavo dviženkliu skirtumu 25:14, bet „Legia“ sugebėjo atkurti intrigą. Vis dėlto nervingoje pabaigoje pergalę šventė Deividas Dulkys ir jo komandos draugai.

Gdynės krepšininkų užduotį palengvino tai, kad „Legia“ ekipai dėl nedidelės traumos negalėjo padėti Omaras Prewittas. Buvęs „Šiaulių“ puolėjas reguliariajame sezone pelnydavo 18,3 taško ir tarp rezultatyviausių krepšininkų užėmė ketvirtąją vietą.

Rumunijos lyga

Ketvirtfinalio trečiosios rungtynės (iki 3 pergalių). Bukarešto „Dinamo“ (M.Kumpys 9, 8 atk.kam.) – „Sibiu“ (J.Tamulis 0, 0/8 metimų) 64:56 (serija 1:2), Piteščio „Argeš“ – „Oradea“ (A.Valeika 19, 7 atk.kam.) 87:93 (serija 0:3).

Oradios ekipa į pusfinalį pateko trumpiausiu keliu, o reguliariojo sezono nugalėtoja Sibijaus komanda dar nesugebėjo pabaigti ketvirtfinalio serijos.

Ketvirtadienį „Sibiu“ trukdė ir siaubingas atakų lyderio Justo Tamulio taiklumas. Lietuvis, kurio vidurkis yra 15 taškų, per trečiąsias ketvirtfinalio rungtynes į krepšį nepataikė nė karto (0/2 dvitaškių, 0/6 tritaškių).

Ispanijos lyga

Madrido „Estudiantes“ (D.Giedraitis nežaidė) – Malagos „Unicaja“ 72:80, Mursijos UCAM – Madrido „Real“ 80:82.

Pirmauja: 1. „Barcelona“ – 23 ir 5, 2. „Real“ – 23 ir 6, 3. „Baskonia“ – 21 ir 7.

18-metis Dovydas Giedraitis buvo „Estudiantes“ dvyliktuke, tačiau treneris Josepas Berrocalis jaunojo gynėjo į aikštę neleido.

Ketvirtadienį netikėtų problemų kilo vienam ACB lygos lyderių „Real“ klubui. Nors į aikštę grįžo traumą išsigydęs Sergio Llullis, „baltieji“ tik po atkaklios kovos palaužė dėl išlikimo kovojančią Mursijos komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.