EUROLYGA 2023

LSKL trijulių krepšinio turnyro nugalėtojais tapo VDU vaikinai ir LSU merginos

Atkakliomis kovomis ir puikiomis emocijomis baigėsi paskutinis šio Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) sezono akcentas – trijulių (3×3) krepšinio turnyras. Šįkart Kauno technologijos universiteto (KTU) sporto salėje vykusiame LSKL 3×3 krepšinio turnyre iš viso varžėsi 16 komandų (12 vaikinų ir 4 merginų), o nugalėtojų laurai atiteko Lietuvos sporto universiteto (LSU) merginoms ir Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) vaikinams.

 LSKL 3x3 turnyro čempionais tapo VDU vaikinų komanda.<br> LSKL/R.Reklaitienės nuotr.
 LSKL 3x3 turnyro čempionais tapo VDU vaikinų komanda.<br> LSKL/R.Reklaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2019, 12:08 AM, atnaujinta May 5, 2019, 12:10 AM

LSU merginos neturėjo lygių

Visos merginų komandos varžėsi tarpusavyje ir pagal surinktų taškų kiekį paaiškėjo geriausioji. LSU merginos rezultatu 21:12 nugalėjo KTU, rezultatu 20:9 palaužė Vilniaus universiteto (VU) atstoves ir 21:13 įveikė Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) studentes.

Taigi, LSU komanda surinko 6 taškus ir tapo čempionėmis, VU merginų sąskaitoje – 5 taškai ir jos liko antros, o trečiojoje vietoje su 4 taškais įsitaisė LSMU, o 3 taškus surinkusios KTU merginos liko ketvirtos.

LSU komandos garbę gynė bei aukso medalius ir nugalėtojų taurę iškovojo Laura Svarytė, Deimantė Žukaitė, Gintarė Paulauskaitė ir Kamilė Berenytė.

Sidabro medaliais pasipuošė šios VU krepšininkės: Grėtė Patumsytė, Ieva Černiauskaitė, Aurelija Patrumentaitė ir Livija Sakevičiūtė.

Bronzos medalius iškovojo šios LSMU studentės: Agnė Pelegrimaitė, Teresa Lopez, Ines Beltran ir Kamilė Truskytė.

Vaikinų grupėje – įtemptos kovos

Kur kas atkaklesnės ir nuožmesnės dvikovos vyko vaikinų grupėse (po 6 komandas buvo suskirstytos į A ir B pogrupius).

Čia net šešios komandos surinko po vienodai taškų ir prireikė skaičiuoti geresnį įmestų taškų santykį.

A grupėje be kluptelėjimų kovėsi KTU vaikinai ir jie su 10 taškų buvo pirmi, o dar trys grupės komandos surinko po 8 taškus, tačiau dėl geresnio įmestų taškų santykio antra liko ir į finalo ketverto varžybas pateko Vilniaus kolegija (VK).

B grupėje VDU komanda įveikė visus varžovus ir, surinkusi 10 taškų, užėmė pirmąją vietą. B grupėje dar dvi ekipos – VDU-Švietimo akademija (VDU-ŠA) ir VDU-2 komandos surinko po 8 taškus, tačiau dėl geresnio įmestų taškų santykio VDU-ŠA atiteko antroji vieta ir kelialapis į finalo ketverto varžybas.

Taigi, pirmajame pusfinalyje VDU-ŠA po atkaklios kovos rezultatu 13:11 įveikė LTU, o antrajame pusfinalyje VDU be didesnės įtampos 19:8 nukovė VK vyrus.

Kovoje dėl trečiosios vietos VK rezultatu 18:16 nugalėjo KTU studentus, o didžiajame finale VDU pagrindinė komanda rezultatu 21:13 susidorojo su VDU-ŠA studentais.

Nugalėtojų taure ir aukso medaliais džiaugėsi VDU atstovai (Lukas Grabauskas, Grantas Vasiliauskas, Aurimas Urbonas ir Tomas Zdanavičius).

Sidabro medalio laimėtojai VDU-ŠA atstovai (Gediminas Povilauskas, Rimantas Daunys, Nojus Vaikšnoras ir Robertas Sinkevičius).

Bronzos medalininkai VK studentai (Mantas Šerkšnas, Mantvydas Staniulis, Rytis Meškauskas ir Modestas Markevičius).

Šios trys vaikinų komandos pelnė kelialapius į birželio 1 dieną Vilniuje vyksiantį Lietuvos 3×3 krepšinio čempionatą.

LSKL 3×3 čempionų VDU krepšininkų liepos mėnesio pabaigoje Portugalijoje dar laukia kovos 3×3 Europos studentų krepšinio pirmenybėse.

„LSKL jau ketvirtus metus organizuoja LSKL 3×3 krepšinio turnyrą ir šįkart jis buvo pats geriausias: varžėsi daug pajėgių žaidėjų, dvikovos buvo nenuspėjamos ir itin atkaklios. Nuo to žiūrovams tik įdomiau. Man patiko studentų reakcija – jie daug dirbo, patys aktyviai įsijungė į taškų skaičiavimą ir kitus organizacinius reikalus“, – džiaugėsi LSKL generalinis sekretorius Jonas Kurševičius.

LSKL prezidentas Rimantas Cibauskas ir J.Kurševičius pastebi, kad LSKL 3×3 krepšinio turnyrai turi daug perspektyvų – tai itin domina studentus ir ateityje galėtų net vykti LSKL 3×3 krepšinio čempionatai, kurie vyktų ne vieną dieną, o visą krepšinio sezoną.

Šiuo LSKL 3×3 krepšinio turnyru baigėsi LSKL krepšinio sezonas, tačiau gegužės 17-19 dienomis (penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį) Lietuvos studentus į Kaune vyksiančią puikią tarptautinę sporto šventę – SELL žaidynes.

Čia gali įsijungti ne tik studentai krepšininkai, bet ir daugelio kitų sporto šakų atstovai.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.