EUROLYGA 2023

Komandos draugai per 24 valandas tapo priešininkais

Egidijus Dimša ir Rolandas Alijevas visą 2010-2011 metų LKL reguliarųjį sezoną petys į petį kovojo dėl Kėdainių „Nevėžio“ pergalių. Tačiau ketvirtfinalyje šiedu krepšininkai tapo varžovais. Per atkrintamąsias varžybas jiedu stojo į kovą vienas prieš kitą būdami Panevėžio „Techaso“ ir Prienų „Rūdupio“ žaidėjai.

E.Dimša (nr.12) ir R.Alijevas (nr.33) buvo vieni naudingiausių ne vien „Nevėžio“, bet ir visos LKL žaidėjų.<br>G.Šiupario nuotr.
E.Dimša (nr.12) ir R.Alijevas (nr.33) buvo vieni naudingiausių ne vien „Nevėžio“, bet ir visos LKL žaidėjų.<br>G.Šiupario nuotr.
R.Alijevas su Prienų ekipa pelnė bronzą.<br>G.Šiupario nuotr.
R.Alijevas su Prienų ekipa pelnė bronzą.<br>G.Šiupario nuotr.
T.Dimša (dešinėje).<br>G.Šiupario nuotr.
T.Dimša (dešinėje).<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 10, 2019, 9:52 AM

Portale lrytas.lt – speciali rubrika, skirta Lietuvos krepšinio lygos atkrintamosioms varžyboms. Įdomiausi faktai, įvykiai, kuriozai, skandalai – visko būta LKL finaluose per lygos istoriją, prasidėjusią dar 1993-iaisiais.

Tokia keista padėtis susidarė dėl sezono išvakarėse pakeistų LKL nuostatų ir liberalizuotų krepšininkų registravimo taisyklių.

Pagal 2010 metais patvirtintus naujus nuostatus žaidėjų registravimo terminas baigėsi likus 24 valandoms iki atkrintamųjų varžybų, todėl klubai prieš svarbiausią čempionato dalį galėjo pakviesti krepšininkus, kurie reguliariajame sezone žaidė kitose komandose.

Tiesa, norėję pasistiprinti, privalėjo patuštinti piniginę. Už pirmo papildomo žaidėjo registravimą klubas turėjo į LKL kasą sumokėti 2 tūkst. litų, už antro žaidėjo registravimą – 4 tūkst. litų.

2011 metų pavasarį į atkrintamąsias varžybas patekusių klubų žvilgsniai pirmiausiai nukrypo į du „Nevėžio“ lyderius. Kėdainių komanda reguliariajame sezone užėmė devintąją vietą ir tik per plauką nepateko į atkrintamąsias varžybas (paskutiniajame ture namie pralaimėjo lemiamą dvikovą Vilniaus „Perlui“), o E.Dimša ir R.Alijevas buvo vieni naudingiausių ne vien „Nevėžio“, bet ir visos LKL žaidėjų.

E.Dimša lygoje užėmė pirmąją vietą pagal pelnytus taškus (vid. 16,2), R.Alijevas – pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 5,5).

Prieš atkrintamąsias varžybas E.Dimša perėjo į „Techasą“, kuris reguliariajame sezone užėmė šeštąją vietą, o R.Alijevas apsivilko trečiąją vietą užėmusio „Rūdupio“ aprangą. Šios komandos ketvirtfinalyje susirėmė tarpusavyje.

„Žinoma, šiek tiek keista, bet toks yra krepšinis, – sakė E.Dimša po rungtynių, per kurias kovojo prieš R.Alijevą. – Vieną dieną žaidi vienoje komandoje, antrą – jau kitoje. Manau, kad taip bus dar įdomiau. LKL varžybų lygis pakils“.

E.Dimša išties tapo solidžiu pastiprinimu Panevėžio komandai. Naujokas pelnydavo net 17,5 taško, bet „Techasas“ pralaimėjo abejas ketvirtfinalio rungtynes „Rūdupiui“.

Tuo tarpu Prienų komanda, įveikusi panevėžiečius, po to pusfinalio serijoje pralaimėjo Vilniaus „Lietuvos rytui“, bet mažajame finale nugalėjo Utenos „Juventus“ krepšininkus ir pirmą kartą istorijoje iškovojo bronzos apdovanojimus.

R.Alijevas galėjo tvirtinti, kad medalį gavo ne už gražias akis. Paskutinę akimirką „Rūdupį“ sustiprinęs įžaidėjas per atkrintamąsias varžybas naujoje komandoje rungtyniavo daug (vid. 25,2 min.), pelnydavo 8,3 taško ir atlikdavo 4,3 rezultatyvaus perdavimo.

Pastaraisiais metais toks paskutinės akimirkos pastiprinimas yra nebeįmanomas. Pagal šį sezoną galiojančius nuostatus, krepšininkai galėjo būti registruojami tik iki balandžio 19 d.

Tiesa, buvo viena išimtis. Po balandžio 19 d. klubai galėjo įregistruoti Lietuvos krepšininkus, gimusius 1998 metais ar vėliau (iki 21 metų amžiaus).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip alkoholio, tabako vartotojai stiprintų gynybą?