Krepšininkams – kunigaikščių ir karalių titulai

Lrytas.lt

May 11, 2019, 11:33 AM

Jubiliejinio, 10-ojo LKL čempionato uždarymas 2003-iųjų gegužės 23-iąją buvo surengtas Vilniuje, „Crowne Plaza“ viešbučio Vilniuje konferencijų salėje. Stipriausių šalies komandų krepšininkai sunkiai tramdė šypseną, kai pabaigtuvių šventės vedėjas Egidijus Stancikas juos pradėjo tituluoti karaliais ir kunigaikščiais. „Į sceną kviečiu karalių Saulių Kazevičių“, –šiais žodžiais E.Stancikas pakvietė Kauno „Žalgirio“ gynėją atsiimti LKL čempionui skirto apdovanojimo. Karaliais bei didžiaisiais kunigaikščiais buvo tituluojami ne tik šalies čempiono „Žalgirio“ bei vicečempiono Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneriai ir krepšininkai, bet ir gydytojai bei masažuotojai. Renginio scenaristų sumanymu, jubiliejinis LKL sezonas kažkodėl buvo susietas su 2003-iaisiais minėtomis Mindaugo karūnavimo 750-osiomis metinėmis.

Pirmąjį per savo karjerą LKL čempionui skirtą aukso žiedą atsiėmė Kauno „Žalgirio“ treneris Antanas Sireika. Šiuos apdovanojimus LKL prezidentas Šarūnas Kliokys vakar įteikė ir trenerio asistentui Gintarui Krapikui, A.Sabonio „Žalgirio“ krepšinio centro generaliniam direktoriui Ginui Rutkauskui, žaidėjams Mindaugui Timinskui, Sauliui Štombergui, Gintarui Einikiui, Dainiui Šalengai, Vidui Ginevičiui, Giedriui Gustui, S.Kazevičiui, Dariui Šilinskiui. LKL sezono uždarymo šventėje nedalyvavo Kauno komandos legionieriai Edas Cota, Tanoka Beardas ir Kornelis Davidas, jau išvykę namo. Aukso žiedai jiems buvo perduoti vėliau.

LKL sidabro ženkleliai įteikti lygos vicečempionei Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandai: treneriui Jonui Kazlauskui, jo asistentui Kęstučiui Kemzūrai, fizinio rengimo treneriui Juozui Šapalui bei krepšininkams Vladimirui Krstičiui, Andriui Šležui, Kęstučiui Šeštokui, Arvydui Macijauskui, Ramūnui Šiškauskui, Povilui Čiukinui, Artūrui Javtokui, Aleksandrui Okunskiui, Simui Jasaičiui. Vicečempionams skirti apdovanojimai vėliau buvo perduoti Vilniaus ekipos legionieriams Aaronui Lucasui ir Steve'ui Woodberry, išskridusiems į JAV. „Lietuvos ryto“ lyderis A.Macijauskas atsiėmė ir asmeninį prizą. Trumposiomis žinutėmis balsavę sirgaliai gynėją išrinko naudingiausiu finalo serijos krepšininku.

„Žiedas – kaip tik“, – didžiuodamasis pirmąjį LKL čempiono žiedą parodė „Žalgirio“ treneris A.Sireika. Jis vis dar gyveno prisiminimais apie finalą. Po paskutinėmis tapusių šeštųjų rungtynių treneris tik pakirdęs iš miego įsidėjo jų vaizdajuostę ir ėmė analizuoti. „Tik žmona mane sustabdė: Antanai, juk viskas baigėsi“, – prisimindamas šypsojosi „Žalgirio“ treneris, kuriam buvo patikėta prapjauti šventinį tortą.

Daugiau nuotraukų (9)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.