EUROLYGA 2023

Prognozė: po triuškinančių pergalių LKL pusfinalių starte, intrigos kovoje dėl vietos LKL finale neliko

Lietuvos krepšinio lygos pusfinalių batalijos prasidėjo itin užtikrintomis pergalėmis. Ryškiu favoritu laikytas Kauno „Žalgiris“ 78:58 susitvarkė su Panevėžio „Lietkabeliu“, o nežymaus favorito etiketę turėjęs Vilniaus „Rytas“ 75:46 sudaužė Klaipėdos „Neptūną“.

Kauno „Žalgiris“ sudaužė pirmoje dvikovoje Panevėžio „Lietkabelį“<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgiris“ sudaužė pirmoje dvikovoje Panevėžio „Lietkabelį“<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgiris“ sudaužė pirmoje dvikovoje Panevėžio „Lietkabelį“<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgiris“ sudaužė pirmoje dvikovoje Panevėžio „Lietkabelį“<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-05-23 11:54

Pusfinalio serijose iki dviejų pergalių pirmaujančioms komandoms beliko žengti vieną žingsnį. Vienintelis skirtumas – „Žalgiriui“ tai teks daryti Panevėžyje, tuo tarpu „Rytas“ antrąsias serijos rungtynes žais namų aikštėje.

Įdomu tai, kad tiek „Žalgiris“, tiek „Rytas“ laimėjo geležinių gynybų dėka. „Žalgiris“ panevėžiečius priverti pakartoti asmeninį sezono antirekordą ir pelnyti vos 58 taškus. Tuo metu „Rytas“ klaipėdiečius priverti pasiekti viso sezono lygos antirekordą su vos 46 taškais.

Būtent patikimos gynybos leidžia „Žalgiriui“ ir „Rytui“ klijuoti kur kas didesnes favoritų etiketes. Nei „Žalgiris“, nei „Rytas“ pirmose rungtynėse negalėjo pasigirti itin didele sėkme atakuojant iš įvairių distancijų. Negana to, „Rytas“ dar ir daugiau kartų suklydo už savo varžovus (15:13).

Vis dėlto, abi triumfavusios ekipos tiesiog dominavo po krepšiais, o nepralaužiama gynyba neleido varžovams net pajusti žaidimo ritmo. Būtent dėl šių priežasčių TOPsport lažybininkai net neabejoja, kad finale antrus metus iš eilės susigrums „Rytas“ ir „Žalgiris“.

Kauniečių šansai žengti į finalą yra vertinami net 99 proc., o seriją užbaigti Panevėžyje – 95 proc. Tuo metu „Ryto“ šansai žengti į didįjį finalą yra vertinami 85 proc., o „Neptūnui“ yra duodama vos 15 proc. Vilniečių šansai užbaigti seriją namuose yra vertinami 75 proc. 25 proc. yra vertinami „Neptūno“ šansai iškovoti pergalę sostinėje.

Dar prieš pusfinalio serijas „Žalgiris“ buvo laikytas ryškiu favoritu žengti į finalą. Prieš pirmąsias rungtynes kauniečių šansai buvo vertinami 95 proc. Tuo metu „Ryto“ ir „Neptūno“ galimybes žengti į finalą lažybininkai vertino vienodai – po 50 proc.

Vis dėlto, pačiame finale intrigos neturėtų būti. „Žalgirio“ šansai iškovoti jau devintąjį titulą iš eilės yra vertinami net 97 proc. „Ryto“ šansai sugrįžti į LKL viršūnę pirmą kartą nuo 2010-ųjų yra vertinami vos 1,5 proc., „Neptūno“ – 1 proc., o „Lietkabelio“ – 0,5 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.