EUROLYGA 2023

Fenomenaliu pasirodymu seriją dėl bronzos pradėjęs G. Masiulis: „Nesinori tokio sezono paleisti veltui“

Klaipėdos „Neptūnas“ seriją dėl bronzos apdovanojimų pradėjo pergale namuose prieš Panevėžio „Lietkabelį“, o pagrindiniu kalviu tapo ryškiausiomis spalvomis pastaruoju metu liepsnojantis 21-erių Gytis Masiulis.

Gytis Masiulis<br>G.Šiupario nuotr.
Gytis Masiulis<br>G.Šiupario nuotr.
Gytis Masiulis<br>G.Šiupario nuotr.
Gytis Masiulis<br>G.Šiupario nuotr.
Gytis Masiulis<br>G.Šiupario nuotr.
Gytis Masiulis<br>G.Šiupario nuotr.
Gytis Masiulis<br>G.Šiupario nuotr.
Gytis Masiulis<br>G.Šiupario nuotr.
Gytis Masiulis<br>G.Šiupario nuotr.
Gytis Masiulis<br>G.Šiupario nuotr.
Gytis Masiulis<br>G.Šiupario nuotr.
Gytis Masiulis<br>G.Šiupario nuotr.
Gytis Masiulis<br>G.Šiupario nuotr.
Gytis Masiulis<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

May 29, 2019, 12:10 PM

Uostamiesčio ekipos puolėjas pelnė 33 taškus bei surinko 46 naudingumo balus. Jis ne tik užfiksavo geriausius asmeninius karjeros rezultatus, bet taip pat ir šio sezono „Betsafe–LKL“ efektyvumo balų rekordą bei tiek geriausią visų laikų atkrintamųjų varžybų naudingumo balų rezultatą.

„Labai džiaugiuosi, tikrai malonu ir džiugu užfiksuoti tokį pasirodymą, – tinklalapiui LKL.LT sakė G. Masiulis. – Manau, kad daug motyvacijos davė abi pusfinalyje pralaimėtos rungtynės „Rytui“. Abu mačus pralaimėjome dviženkliu skirtumu, o šansų laimėti neturėjome nuo pat pirmojo kėlinio.

Nesinori tokio sezono paleisti veltui ir likti be medalių. Visi esame labai susikaupę ir norime laimėti šią seriją dėl bronzos.“

Antrosios mažojo finalo rungtynės Panevėžyje vyks jau šiandien 18.50 val. „Cido“ arenoje „Lietkabelis“ sieks išlyginti serijos iki trijų pergalių rezultatą.

Sezonui einant į pabaigą G. Masiulis ėmė demonstruoti žvėriškus rezultatus. Nuo balandžio 25-ąją dieną vykusio susitikimo su Utenos „Juventus“ per 11 rungtynių „Neptūno“ puolėjas vidutiniškai pelno po 15,3 taško, atkovoja po 6,5 kamuolio bei renka po 20,2 naudingumo balo.

Per šią atkarpą aukštaūgis buvo surinkęs 29, 32, 36, o galiausiai – 46 naudingumo balų rezultatus.

„Pats pastebėjau, kad kiekvienais metais sezonui einant į pabaigą aš geriau įsivažiuoju ir pradedu rodyti geresnę formą. Manau, kad tam įtaką daro atkrintamosios varžybos, juk visi krepšininkai visą sezoną ruošiasi ir tikisi įeiti į kuo geresnę formą atėjus svarbiausioms kovoms“, – aiškino G. Masiulis.

„Žalgiriui“ priklausančiam puolėjui driokstelėti padėjo ir komandos draugo netektis. Simas Galdikas dvikovoje su „Rytu“ smogė galva varžovui Martynui Echodui bei buvo priverstas ne tik praleisti pirmąsias mažojo finalo rungtynes, bet ir sumokėti 1140 eurų baudą lygai.

S. Galdiko nebuvimas aikštelėje atvėrė G. Masiuliui didesnį minučių skaičių vidurio puolėjo pozicijoje, kurioje jo laukė galingo stoto „Lietkabelio“ centrų duetas – 216 cm ūgio bei 116 kg svorio Mindaugas Kupšas bei 211 cm ūgio ir 111 kg svorio Žiga Dimecas.

„Manau, kad žaisdamas vidurio puolėju turėjau didesnį pranašumą tiek „pick and pop“ situacijose, tiek greitose atakose, – atskleidė 207 ūgio bei 99 kg svorio G. Masiulis. – Man labiau patinka ketvirta pozicija, bet ir penkta yra visai nieko, tik joje kartais būna žymiai sunkiau apsiginti. Priešininkai būna didesni ir fiziškai stipresni – bando per mane po krepšiu viską suversti.“

Nors istorinį reguliarųjį sezoną sužaidęs ir antrąją vietą užėmęs „Neptūnas“ svajojo apie didįjį „Betsafe–LKL“ finalą, tačiau motyvacijos klaipėdiečiams netrūksta ir bronzinėje serijoje.

K. Maksvyčio auklėtiniai siekia antrus metus iš eilės vadintis trečia stipriausia komanda Lietuvoje.

„Bronzos apdovanojimai mums yra labai svarbūs, – motyvacija spindėjo G. Masiulis. – Kad ir kokį sezoną turėtume, medaliai yra geras pasiekimas Klaipėdos „Neptūnui“.

Nesinori iššvaistyti viso sezono veltui ir pabaigti jį ketvirtoje vietoje tiek „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurėje, tiek „Betsafe–LKL“ čempionate. Turėjome gerą reguliarųjį sezoną, norisi jį gerai prisiminti ir užbaigti iškovojus medalį.“

„Neptūnas“ trečiadienio vakarą Aukštaitijoje sieks žengti antrąjį žingsnį trečiosios vietos link. Nors uostamiesčio krepšininkai sulauks Simo Galdiko pagalbos, tačiau lengvo mačo „Cido“ arenoje nesitiki.

„Rungtynėse Panevėžyje „Lietkabelis“ bus žymiai geriau pasiruošęs. Mūsų laukia kitoks mačas, nes panevėžiečiai tikrai nepasiduos. Turime rodyti kuo daugiau energijos. Lemiamose rungtynėse taktika lemia mažiau, daugiau noras ir nusiteikimas.

Reikės pelnyti kuo daugiau lengvų taškų bei susitvarkyti gynyboje su atkovotais kamuoliais, nes praėjusiame mače „Lietkabeliui“ leidome per daug šeimininkauti po mūsų krepšiu“, – mintimis pasidalijo „Neptūno“ puolėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.