EUROLYGA 2023

Krepšinio ketvirtadienis: nuostabus R. Seibučio vakaras ir buvusių LKL legionierių medaliai gimtuose kraštuose

Rezultatyviai žaidęs Renaldas Seibutis ir jo komandos draugai ketvirtadienį Ispanijos lygos ketvirtfinalio seriją pradėjo įspūdinga pergale varžovų arenoje, du buvę LKL klubų krepšininkai Damiras Markota ir Franas Pilepičius pasipuošė Kroatijos pirmenybių auksu, o sezono viduryje sportinę aprangą nuo vinies vėl nusikabinęs Kenanas Bajramovičius tapo Bosnijos ir Hercegovinos vicečempionu.

Renaldas Seibutis <br>Twitter nuotr.
Renaldas Seibutis <br>Twitter nuotr.
Renaldas Seibutis <br>Twitter nuotr.
Renaldas Seibutis <br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 31, 2019, 7:16 AM

Ispanijos lyga

Ketvirtfinalio pirmosios rungtynės (iki 2 pergalių). Vitorijos „Baskonia“ (T.Sedekerskis) – Saragosos „Tecnyconta“ (R.Seibutis) 81:91,

Madrido „Real“ – Manresos „Baxi“ (T.Zubčičius 9) 98:75.

Saragosos komanda nelauktai įtikinamai laimėjo pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes, perėmė aikštės pranašumą serijoje ir atsidūrė per žingsnį nuo ACB lygos pusfinalio.

„Tecnyconta“ šeimininkauti varžovų arenoje pradėjo antrajame kėlinyje, kuriame padidino persvarą nuo 2 taškų (30:28 – 13-ąją min.) iki 16 taškų (50:34 – 20-ąją min.).

Saragosos ekipoje per lemiamą spurtą spindėjo pirmą sezoną Europoje žaidžiantis kubietis Javieras Justizas, o po pertraukos svarų žodį tarė ir Renaldas Seibutis, kurio metimai neleido „Baskonia“ perimti iniciatyvos. Vitorijos krepšininkai tik porą sykių labai trumpam buvo sumažinę skirtumą iki vienženklio.

R.Seibutis žaidė 30,5 min., pelnė 16 taškų (1/7 dvitaškių, 4/5 tritaškių, 2/2 baudų) ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Tarp nugalėtojų rezultatyviau rungtyniavo tik Stanas Okoye (22 taškai).

Italijos lyga

Pusfinalio pirmosios rungtynės (iki 3 pergalių). Kremonos „Vanoli“ – Venecijos „Umana“ 80:87.

Lenkijos lyga

Finalo pirmosios rungtynės (iki 4 pergalių). Torūnės „Polski Cukier“ – Vloclaveko „Anwil“ 96:89.

Kroatijos lyga

Finalo ketvirtosios rungtynės (iki 4 pergalių). Zagrebo „Cedevita“ – Zagrebo „Cibona“ 98:100 (serija 0:4).

Labiausiai tituluota Kroatijos komanda „Cibona“ nutraukė pastaraisiais metais prasidėjusį „Cedevita“ viešpatavimą ir susigrąžino Kroatijos čempionės vardą. Finalo serijoje „Cibona“ krepšininkai neleido varžovams iškovoti nė vienos pergalės.

Tiesa, per ketvirtąsias rungtynes atrodė, kad komandoms teks susitikti dar kartą – 34-ąją min. „Cedevita“ pirmavo 17 taškų skirtumu 88:71. Tačiau „Cibona“ užteko laiko, kad pavytų varžovus, o pergalę išplėšė likus 3 sek. netaiklų komandos draugo metimą pataisęs Dominicas Gilbertas.

Per paskutines sezono rungtynes „Cibona“ ekipoje rezultatyviausiai žaidė du buvę LKL krepšininkai Franas Pilepičius (22 taškai) ir Damiras Markota (14 taškų). 33-ejų D.Markota buvo geriausias visos finalo serijos žaidėjas. Jis per ketverias rungtynes su „Cedevita“ ekipa pelnydavo 17,5 taško ir atkovodavo 7,3 kamuolio.

F.Pilepičius šį sezoną pradėjo Panevėžio „Lietkabelyje“, o D.Markota praėjusį dešimtmetį atstovavo Kauno „Žalgiriui“ ir 2008 metais tapo LKL čempionu.

Kroatijos čempione „Cibona“ tapo 19-ąjį kartą. Ši Zagrebo komanda šeimininkavo šalies pirmenybėse praėjusiame amžiuje ir šio amžiaus pirmajame dešimtmetyje, bet paskui buvo nustumta į šešėlį. „Cibona“ praėjusį sykį aukso medalius laimejo 2013 metais, o nuo 2014 iki 2018 metų penkis kartus iš eilės triumfavo „Cedevita“ ekipa.

Bosnijos ir Hercegovinos lyga

Finalo penktosios rungtynės (iki 3 pergalių). „Široki Brijeg“ – Sarajevo „Spars“ (K.Bajramovičius 11) 82:69 (serija 3:2).

Permainingoje finalo serijoje pergalę šventė ir čempiono vardą susigrąžino „Široki Brijeg“ klubas. Reguliariojo sezono nugalėtojas „Široki Brijeg“ laimėjo pirmąsias rungtynes namie, bet paskui pralaimėjo dukart iš eilės – iš pradžių svečiuose, o paskui ir savo aikštėje. Vis dėlto priremti prie sienos Široki Brijego krepšininkai nepalūžo ir laimėjo dvejas paskutiniąsias rungtynes.

„Široki Brijeg“ šalies čempionu tapo dešimtąjį kartą ir pagal titulų skaičių pirmauja Bosnijoje ir Hercegovinoje. Tiesa, šis klubas į viršūnę grįžo po netrumpos pertraukos – praėjusį sykį aukso medalius laimėjo 2012 metais.

Tuo tarpu „Spars“ tik šiais metais pirmą kartą pateko į finalą. Šios Sarajevo ekipos branduolį sudarė jaunesnės kartos (iki 25 metų) bosnių krepšininkai, tačiau sezono viduryje jos aprangą apsivilko ir vienas labai patyręs žaidėjas 38-erių Kenanas Bajramovičius. Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjas Bosnijos ir Hercegovinos lygoje pelnydavo 11,6 taško ir atkovodavo 4,6 kamuolio.

Gruzijos lyga

Finalo penktosios rungtynės (iki 3 pergalių). „Kutaisi“ – Tbilisio „Delta“ 78:82 (serija 2:3).

Gruzijos čempione pirmą kartą tapo Tbilisio „Delta“. Ši komanda reguliariajame sezone užėmė tik trečiąją vietą, bet atkrintamosiose varžybose neturėdama aikštės pranašumo nugalėjo Tblisio „Mgzavrebi“ (pusfinalyje) ir „Kutaisi“ (finale) ekipas. Kutaisio krepšininkai finale pralaimėjo trečius metus iš eilės.

Užpernai ir pernai čempione tapusi Tbilisio „Dinamo“ komanda šiais metais užėmė tik ketvirtąją vietą.

Per 29 sezonus, praėjusius nuo Gruzijos Nepriklausomybės atkūrimo, šalies krepšinio čempionėmis jau tapo net dešimt komandų.

Serbijos lyga

Galutinė reguliariojo sezono lentelė. A grupė: Belgrado „Crvena Zvezda“ – 10, Belgrado FMP – 8, Čačako „Borac“ – 6, Čajetinos „Zlatibor“ – 3, Belgrado OKK – 2, Stari Banovcų „Dunav“ – 1.

B grupė: Belgrado „Partizan“ – 10, Sremo Mitrovicos „Mega“ – 7, Belgrado „Dynamic“ – 5, „Novi Pazar“ – 4, Pančevo „Tamiš“ – 2, Užicų „Sloboda“ – 2.

Serbijos lygoje tik ketvirtadienį baigėsi reguliarusis sezonas ir paaiškėjo keturios komandos, kurios atkrintamosiose varžybose tęs kovą dėl čempionės vardo.

Pusfinalyje iki dviejų pergalių žais „Crvena Zvezda“ – „Mega“ ir „Partizan“ – FMP.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.