EUROLYGA 2023

Neįtikėtinas prizas geriausiam LKL treneriui – keturios dėžės degtinės ir butelis šampano

Iš sezono uždarymo šventės sportininkai, treneriai, vadybininkai išleidžiami ne tuščiomis. Vieni gauna čempionų žiedus, kiti taures, įteikiami piniginiai prizai. O pirmaisiais Lietuvos krepšinio lygos gyvavimo metais kai kurie laureatai iš sezono uždarymo grįždavo ir su buityje praverčiančiais daiktais.

Pirmaisiais Lietuvos krepšinio lygos gyvavimo metais kai kurie laureatai iš sezono uždarymo grįždavo ir su buityje praverčiančiais daiktais.<br>LR archyvo nuotr.
Pirmaisiais Lietuvos krepšinio lygos gyvavimo metais kai kurie laureatai iš sezono uždarymo grįždavo ir su buityje praverčiančiais daiktais.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 4, 2019, 2:26 PM

Portale lrytas.lt – speciali rubrika, skirta Lietuvos krepšinio lygos atkrintamosioms varžyboms. Įdomiausi faktai, įvykiai, kuriozai, skandalai – visko būta LKL finaluose per lygos istoriją, prasidėjusią dar 1993-iaisiais.

Daiktiniai prizai kaip iš gausybės rago liejosi po pirmojo LKL sezono. 1994 metų pavasarį geriausi krepšininkai praturtėjo įvairiausiais lygos rėmėjų skirtais daiktais.

Rezultatyviausias pirmojo čempionato krepšininkas Augenijus Vaškys gavo dienraščio „Lietuvos aidas“ įsteigtą prizą televizorių „Tauras“, geriausias kovotojas dėl kamuolių Žydrūnas Ilgauskas – bendrovės „Rubikon“ įsteigtą prizą televizorių „Shivaki“, daugiausiai rezultatyvių perdavimų atlikęs Alius Stančiauskas – bendrovės „Rim Val“ įsteigtą prizą japonišką fotoaparatą.

Net tris prizus – „Yamaha“ muzikinį centrą, magnetolą ir „Minolta“ fotoaparatą išsinešė Gintaras Einikis, kuris buvo išrinktas geriausiu pirmojo LKL sezono žaidėju ir pirmavo pagal naudingumo balus bei dvitaškių taiklumą.

Kiti asmeninės statistikos lyderiai buvo apdovanoti vonios kambario įrangos komplektu (daugiausiai kamuolių perėmęs Mindaugas Pranckevičius), vaizdo grotuvu (daugiausiai metimų blokavęs Ž.Ilgauskas), dušo kabina (taikliausiai baudas mėtęs Giedrius Pečiulionis), kilimine danga (taikliausiai tritaškius mėtęs Nerijus Zabarauskas).

Laikui bėgant rėmėjai tapo praktiškesni ir daiktinius prizus pakeitė piniginiais. Pavyzdžiui, 1996 metais geriausiu sezono krepšininku išrinktam Rimui Kurtinaičiui buvo įteiktas 4000 litų čekis.

Vis dėlto daiktinių prizų laikai baigėsi neiškart, o sezono laureatai gaudavo ir tokių dovanų, kokias šiais laikais įteikinėti draudžiama.

1997 metais geriausiu LKL treneriu išrinktam Jonui Kazlauskui rėmėjai per sezono uždarymą padovanojo keturias dėžes „Finlandia“ degtinės ir 6 litrų „Asti Cinzano“ šampano butelį.

„Pusės prizo jau neliko. Jis buvo sunaikintas su pobūvio dalyviais ir kaltininkais, – kitą dieną po uždarymo vakaronės prisipažino J.Kazlauskas. – Kita prizo dalis turėjo būti parvežta į Vilnių, bet vykome skirtingais automobiliais, tad gal ir tos pusės nebeliko“.

Andrių Giedraitį, kuris buvo išrinktas geriausiu 1996-1997 metų sezono krepšininku, bendrovė „Audimas“ nudžiugino pirmuoju „Spalding“ licencijuotu gaminiu Lietuvoje – sportine striuke ir šveicarišku laikrodžiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.