EUROLYGA 2023

R. Seibutis su ekipa sensacijos nesukūrė – sužaidė paskutiniąsias sezono rungtynes Ispanijoje

Rungtynių pabaigoje įsismaginęs Vasilije Micičius antradienį buvo svarbiausias Stambulo „Anadolu Efes“ pergalės kalvis, Atėnų AEK išlygino Graikijos lygos mažojo finalo rezultatą, o Ispanijos lygos pusfinalio seriją laimėjusi „Barcelona“ pabaigė Renaldo Seibučio sezoną.

Renaldas Seibutis.<br>Twitter nuotr.
Renaldas Seibutis.<br>Twitter nuotr.
Renaldas Seibutis.<br>Twitter.com nuotr.
Renaldas Seibutis.<br>Twitter.com nuotr.
Renaldas Seibutis.<br>Twitter nuotr.
Renaldas Seibutis.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 12, 2019, 12:12 AM

Turkijos lyga

Finalo antrosios rungtynės (iki 4 pergalių). Stambulo „Anadolu Efes“ – Stambulo „Fenerbahçe“ 101:93 (po pratęsimo; V.Micičius 30, Sh.Larkinas 19, B.Motumas 13/ N.Melli 22, M.Guduričius 18; serija 1:1).

„Anadolu Efes“ išlygino finalo serijos rezultatą, tačiau antradienį šios komandos sirgaliams teko išgyventi nemažai nerimo akimirkų. Antrojo kėlinio viduryje „Anadolu Efes“ atsiliko 16 taškų skirtumu (23:39), o rezultatą pirmą kartą persvėrė tik 34-ąją min. (75:74). Nuo tada iki pagrindinio laiko pabaigos komandos žygiavo koja kojon, bet per pratęsimą „Anadolu Efes“ rado nepanaudotų rezervų ir pasinaudojo varžovų nuovargiu.

Tarp nugalėtojų rezultatyviausiai žaidęs Vasilije Micičius net 17 iš savo 30 taškų pelnė per ketvirtąjį kėlinį ir pratęsimą.

Įdomu, kad abiejose komandose žaidė tik po aštuonis krepšininkus, Vasilije Micičius, Brockas Motumas ir Shane‘as Larkinas iš „Anadolu Efes“ bei Nicolo Melli ir Nikola Kaliničius iš „Fenerbahçe“ aikštėje praleido daugiau nei 40 min., o Bryantas Dunstonas ir Rodrigue‘as Beaubois iš „Anadolu Efes“ bei Bobby Dixonas ir Ahmetas Duverioglu iš „Fenerbahçe“ gavo po penkias pražangas.

Ispanijos lyga

Pusfinalio trečiosios rungtynės (iki 3 pergalių). Saragosos „Tecnyconta“ – „Barcelona“ 81:96 (J.Justizas 24, S.Okoye 19, R.Seibutis 11/ K.Kuricas 27, Ch.Singletonas 18, ... K.Pangosas 5; serija 0:3).

Saragosos krepšininkams nepavyko papūsti prieš vėją. „Tecnyconta“ antradienį nesukūrė didelių problemų „Barcelona“ ekipai ir baigė sezoną.

„Tecnyconta“ gynėjas Renaldas Seibutis per paskutines sezono rungtynes žaidė 28 min. ir pelnė 11 taškų (1/6 dvitaškių, 1/4 tritaškių, 6/7 baudų). Lietuvio sezono vidurkis buvo 11,2 taško.

Ispanijos lygos finale susitiks du labiausiai tituluoti šalies klubai Madrido „Real“ ir „Barcelona“. „Real“ į finalą pateko jau aštuntą sezoną iš eilės, „Barcelona“ – po dviejų sezonų pertraukos.

Iš viso per 36 sezonus nuo ACB lygos įkūrimo (ir nuo tada, kai Ispanijos pirmenybėse pradėtos rengti atkrintamosios varžybos) „Real“ finale žais 21-ąjį kartą, „Barcelona“ – 27-ąjį kartą. „Baltieji“ iki šiol laimėjo 12 iš 20 finalų, „mėlyni-granatiniai“ – 15 iš 26.

„Real“ ir „Barcelona“ tarpusavio dvikovoje čempionai paaiškės 15-ąjį kartą, o per praėjusius 14 finalų truputį geriau žaidė madridiečiai, kuriems įveikti katalonus pavyko 8 kartus.

Per visą ACB lygos istoriją tik du kartus finale nebuvo nė vieno iš dviejų didžiųjų klubų.

Graikijos lyga

Mačo dėl 3 vietos antrosios rungtynės (iki 3 pergalių). Atėnų „Peristeri“ – Atėnų AEK (J.Mačiulis traumuotas) 71:79 (serija 1:1).

Belgijos lyga

Finalo trečiosios rungtynės (iki 3 pergalių). Antverpeno „Giants“ – „Ostende“ 57:60 (serija 1:2).

Šiaurės Makedonijos lyga

Finalo antrosios rungtynės (iki 3 pergalių). Skopjės „Rabotnički“ – Skopjės MZT 60:69 (serija 0:2).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.