EUROLYGA 2023

Italija nuskriaudė būsimą Lietuvos varžovę: laimėjo 57 taškų skirtumu

Pasaulio krepšinio pirmenybėms besirengiančios Europos šalių komandos ketvirtadienį nesunkiai nugalėjo varžovus iš kitų žemynų. Veronoje prasidėjusiame keturių komandų turnyre pergales pasiekė italai ir rusai, o graikai laimėjo be žiūrovų vykusias rungtynes.

 Italai sutriuškino Senegalo krepšininkus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Italai sutriuškino Senegalo krepšininkus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 8, 2019, 11:42 PM, atnaujinta Aug 9, 2019, 6:25 AM

Veronoje prasidėjusiame turnyre pirmąsias šią vasarą rungtynes žaidė Senegalo rinktinė, kuri pasaulio čempionate bus pirmoji Lietuvos krepšininkų varžovė.

Tik praėjusį šeštadienį pirmąją treniruotę surengę senegaliečiai per dvikovą su Italijos rinktine buvo visiškai bejėgiai ir pralaimėjo 54:111.

Kitose šio turnyro rungtynėse Rusijos rinktinė nugalėjo Venesuelos komandą 69:54. Po trijų kėlinių rusai pirmavo tik 7 taškais, bet paskutinėje mačo dalyje padidino persvarą.

Abi Europos komandos žaidė be pagrindinių krepšininkų. Italų gretose nebuvo Danilo Gallinari, Marco Belinelli ir Luigi Datome, o rusų – Aleksejaus Švedo.

Beje, D.Gallinari praėjusią savaitę buvo atlikta apendicito operacija. Ji neturėtų sutrukdyti krepšininkui dalyvauti pasaulio pirmenybėse, nes manoma, kad jis jau mėnesio viduryje vėl galės treniruotis visa jėga.

Be brolių Giannio ir Thanasio Antetokounmpo žaidusi Graikijos rinktinė Heraklėjuje už uždarų durų nugalėjo Irano komandą 82:69.

Treneris Thanasis Skourtopoulos naudingiausiam praėjusio sezono NBA krepšininkui G.Antetokounmpo leido pailsėti, o jo vyresnysis brolis Th.Antetokounmpo patyrė nedidelę traumą.

Draugiškos rungtynės

Graikija – Iranas 82:69. G.Printezis 14, G.Bourousis 13, G.Papagiannis 9/ H.Haddadi 20, B.Yakhčali 12, M.Jamšidi 10.

Turnyras Veronoje. 1 turas

Italija – Senegalas 111:54. P.Aradori ir M.Vitali po 15, A.Abassas 13, A.Della Valle 11, A.Gentile 10/ B.Toure 13, X.D‘Almeida ir Y.Ndoye po 8.

Rusija – Venesuela 69:54. A.Voroncevičius 16, V.Fridzonas 14, N.Kurbanovas 10/ G.Vargasas 13, D.Lewisas 9.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?