EUROLYGA 2023

Chroniška liga ar taisyklių neišmanymas? Lietuvos rinktinei pakenkęs ispanas pražudė ir graikus

Ispanas Antonio Conde buvo vyriausiuoju arbitru tiek Lietuvos – Prancūzijos, tiek Brazilijos – Graikijos graikų rungtynėse pasaulio čempionate, kuris šiuo metu vyksta Kinijoje.

Antonio Conde pasaulio čempionate klybo ne pirmąjį kartą.<br> andaluzabaloncesto.org nuotr.
Antonio Conde pasaulio čempionate klybo ne pirmąjį kartą.<br> andaluzabaloncesto.org nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2019, 12:36 PM, atnaujinta Sep 8, 2019, 12:58 PM

Brazilų ir graikų mačo (rugsėjo 3 d.) pabaigoje brazilas Bruno Caboclo numušė kamuolį liesdamas lanką ir pažeisdamas taisykles bei sutrukdė Kostui Sloukui išlyginti rezultatą.

Jeigu taškas būtų įskaitytas, rezultatas likus žaisti 2,1 sek. būtų tapęs lygus (78:78).

O šiaip Brazilija rungtynes laimėjo rezultatu 79:78. Taisyklių pažeidimo teisėjas A.Conte nepastebėjo. Ir liko FIBA nenubaustas.

Identiška situacija nutiko po keturių dienų (rugsėjo 7 d.) ir Lietuvos rungtynėse su prancūzais, kai Rudy Gobert'as taip pat numušė Jono Valančiūno mestą kamuolį nuo baudų metimų linijos.

Lietuviai, likus 30 sek., būtų išlyginę skirtumą (76:76), bet mūsiškiai apmaudžiai pralaimėjo (75:78) ir nepateko į ketvirtfinalį.

FIBA po tokio akibrokšto atmetė Lietuvos delegacijos protestą, bet nušalino visus tris teisėjus nuo 2019 metų pasaulio čempionto likusių kovų.

FIBA atstovai peržiūrėjo epizodo, kai R.Gobert'as po J.Valančiūno atlikto baudos metimo numušdamas kamuolį prieš tai palietė ranka lanką, vaizdo įrašą ir nusprendė, kad teisėjai suklydo.

„Teisingas sprendimas turėjo būti įskaitytas vienas taškas Lietuvai. Šio mačo teisėjai 2019 metų pasaulio čempionate daugiau nebedirbs“, – rašo FIBA savo paskyroje „Twitter“.

Mūšyje dėl vietos ketvirtfinalyje tarp Lietuvos ir Prancūzijos kartu su A.Conde teisėjavo Danielis Garcia Nievesas iš Venesuelos ir argentinietis Leandro Lezcano.

Komisaru buvo Pietų Afrikos Respublikos atstovas Charlesas Sandersas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.