EUROLYGA 2023

Lietuva olimpinės atrankos turnyrą norėtų surengti Kaune

Lietuvos rinktinė 2019 metų pasaulio krepšinio čempionate Kinijoje nepateko į ketvirtfinalį, todėl neiškovojo tiesioginio kelialapio į 2020 metų olimpines žaidynes Tokijuje (Japonija). Tai paaiškėjo šeštadienį lietuviams pralaimėjus Prancūzijos rinktinei 75:78 ir praradus galimybę patekti į pasaulio čempionato ketvirtfinalį.

Arvydas Sabonis deda pastangas, kad olimpinės atrankos turnyras vyktų Kaune.<br> Ž.Gedvilos/BNS nuotr.
Arvydas Sabonis deda pastangas, kad olimpinės atrankos turnyras vyktų Kaune.<br> Ž.Gedvilos/BNS nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2019, 11:26 AM

Dėl teisės žaisti Tokijuje mūsiškiai kovos papildomose atrankos varžybose kitų metų vasarą.

„BasketNews.lt“ žiniomis, turnyras gali vykti Lietuvoje. Planuojama, kad varžybos vyktų Kauno „Žalgirio“ arenoje, o už teisę rengti tokį turnyrą, kuri yra mokama, lėšas tikimasi surinkti iš rėmėjų.

Krepšininkai pasaulio čempionate kovoja dėl septynių tiesioginių kelialapių į Tokijo olimpines žaidynes. Šiuos kelialapius gaus po dvi geriausias Europos ir Amerikos bei po vieną geriausią Afrikos, Azijos ir Okeanijos komandą.

Geriausia Okeanijos komanda jau paaiškėjo po pirmojo etapo. Pasaulio čempionate olimpinį kelialapį pirmoji užsitikrino Australijos rinktinė.

Dėl dviejų Europai skirtų kelialapių toliau kovoja Lenkija, Serbija, Ispanija, Čekija, Graikija ir Prancūzija, dėl dviejų Amerikai skirtų kelialapių – Argentina, JAV ir Brazilija, dėl vienintelio Afrikai skirto kelialapio – Nigerija, Tunisas ir Angola, dėl vienintelio Azijai skirto kelialapio – Kinija ir Iranas.

Dar prieš pasaulio čempionatą teisė žaisti olimpiniame krepšinio turnyre buvo suteikta Tokijo žaidynių šeimininkei Japonijai.

Pasaulio čempionate taip pat bus atiduoti 16 kelialapių į olimpinį atrankos turnyrą.

Jau aišku, kad atrankos turnyre tikrai žais komandos, kurios pateko į pasaulio čempionato antrojo etapo stipresniąją pusę, bet prarado galimybes patekti į ketvirtfinalį.

Tai – Lietuva, Dominikos Respublika, Italija, Puerto Rikas, Rusija ir Venesuela.

Iš viso olimpiniame atrankos turnyre dalyvaus 24 komandos. 16 iš jų paaiškės per pasaulio čempionatą, o kitas aštuonias komandas (po dvi – iš Europos, Amerikos, Afrikos ir Azijos-Okeanijos zonų) FIBA paskelbs vėliau.

Olimpiame atrankos turnyre komandos bus paskirstytos į keturias grupes, kurių nugalėtojai iškovos kelialapius į Tokiją.

Atrankos turnyras numatomas 2020 metų liepos 6-12 dienomis.

Olimpinės žaidynės Japonijoje vyks liepos 24 – rugpjūčio 9 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.