EUROLYGA 2023

Pasaulio čempionate Vokietiją pažeminęs treneris prisiminė akistatą su Lietuva: „Jie mus nužudė“

54-erių argentinietis Nestoras Garcia ramiai stebėjo kamuolį mėtančius savo krepšininkus, tada prisėdo ant kėdutės ir prieš kamerą pateikė keletą komentarų. Dominikos Respublikos rinktinės treneris ramiai jautėsi prieš pasaulio čempionato pabaigą – pirmadienį po susitikimo su Lietuvos rinktine namo keliaus ne tik Dainiaus Adomaičio krepšininkai.

Dominikos treneris Nestoras Garcia žino Lietuvos krepšinio istoriją. <br> SIPA/Scanpix nuotr.
Dominikos treneris Nestoras Garcia žino Lietuvos krepšinio istoriją. <br> SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Nandzingas (Kinija)

Sep 8, 2019, 12:45 PM, atnaujinta Sep 8, 2019, 12:48 PM

L grupėje Nandzinge vietas ketvirtfinalyje užsitikrino dvi lietuvius nugalėjusios komandos – Australija ir Prancūzija. Po pastarosios rinktinės pergalės 78:75 D.Adomaitis per spaudos konferenciją iškeikė FIBA organizaciją ir prastus teisėjus.

N.Garcia momento, kai Rudy Gobert'as ranka trenkė į lanką, kai ant jo šokinėjo Jono Valančiūno mestas baudos metimas nematė. FIBA jau pripažino, kad teisėjai suklydo, neužfiksavę taško, kuris būtų išlyginęs rezultatą 76:76.

„Niekada nekalbu apie teisėjus, nes kai laimime, niekada nesakau, kad tai padarėme dėl arbitrų. Tad ir pralaimėjęs apie tai nekalbu“, – paaiškino N.Garcia.

Itin spalvingą dosjė turintis treneris yra dirbęs su 27 komandomis, tačiau turbūt vienas skambiausių jo pasiekimų įvyko būtent pasaulio čempionate Kinijoje.

Dominikos Respublikos krepšininkai G grupėje visiškai netikėtai 70:68 nugalėjo Vokietijos krepšininkus, kuriems jau iš anksto buvo piešiama ateitis kitame etape. Tačiau vokiečiai atsidūrė trečiojoje vietoje, o Dominikos Respublikos žaidėjai susikrovė lagaminus ir išvyko į Nandzingą.

„Esu labai patenkintas, nes labai stengiamės. Manau, kad gerai ginamės, nors neturime labai aukštų žaidėjų. Ūgis čia – labai svarbus. Esu patenkintas, – sakė R.Garcia, kurio krepšininkai šeštadienį 76:82 nusileido Australijai. – Suprantama, visi visada nori laimėti ir mes varžėmės su Australija iki paskutinės minutės. Bet jie gerai pataikė.“

Nors rungtynės su Lietuva pirmadienį ir bus daugiau simbolinės, R.Garcia neketina nusileisti. Apie D.Adomaičio komandą jis atsiliepė tik geriausiais žodžiais.

„Žinau Lietuvos krepšinio istoriją. Krepšinis ten – numeris vienas. Lietuvos rinktinė turi viską – įžaidėjus, metikus, aukštaūgius. Aš labai gerbiu Lietuvą“, – sakė R.Garcia.

Fuenlabrados „Montakit“ klubą treniruojantis R.Garcia sekmadienį prisiminė ir akistatą su Lietuvos rinktinės krepšininkais. Tada Lietuvos rinktinė ruošėsi 2016 metų olimpinėms žaidynėms. Lietuvoje vykusiame turnyre šeimininkai laimėjo 84:53.

„Lietuviai mus nužudė“, – su šypsena prisiminė treneris.

Lietuvos ir Dominikos Respublikos rungtynės pirmadienį vyks 11 valandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.