EUROLYGA 2023

Pasaulio krepšinio čempionatas sirgaliui iš Lietuvos Pekine baigėsi koma

Ką tik praūžė krepšinio karštinė – Kinijoje baigėsi pasaulio čempionatas. Deja, ne visiems jis baigėsi gerai. Lietuvos krepšinio rinktinę planetos pirmenybėse palaikę sirgaliai penktadienį sulaukė skaudžios žinos – vieną iš jų ištiko insultas.

Lietuvos krepšinio rinktinės sirgalius sukrėtė skaudi žinia.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinės sirgalius sukrėtė skaudi žinia.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2019, 4:48 PM, atnaujinta Sep 18, 2019, 1:53 PM

Pateikiame krepšinio sirgalių bendruomenės kreipimąsi į visuomenę.

„Rugsėjo 13-osios popietę mūsų bičiulį, krepšinio sirgalių, šeimos žmogų Andrių Radzevičių Pekine ištiko insultas. Todėl prašome visų krepšinio aistruolių, draugų, artimųjų, geros valios žmonių – visos mūsų galinčios ir mokančios susivienyti visuomenės pagalbos.

Andrius buvo skubiai pristatytas į ligoninę (Peking Union Medical College Hospital). Atlikus tyrimus ir įvykus gydytojų konsiliumui nuspręsta, kad gydymo vaistais nepakanka, būtina skubi operacija. Tą patį vakarą Andrius buvo operuotas.

Šiuo metu Andrius ištiktas komos ir nuodugniai stebimas. Gydytojai nedrįsta spėti, kada Andrius atsigaus ir kiek gali užtrukti gydymas, bet mes visi viltingai tikimės paties geriausio ir kad tai įvyks kuo greičiau.

Prieš išvykdamas Andrius su bendrove „Seesam Vienna Insurance Group“ sudarė draudimo sutartį, tačiau dabar paaiškėjo, kad pagal draudimo bendrovės sąlygas insultas yra lėtinė liga, todėl kompensuojama suma – iki 7000 eurų. Šios sumos pakako tik pirminei apžiūrai, tyrimams ir operacijai.

Ligoninėje Andriaus vardu atidarėme sąskaitą, įnešėme pinigų, bet už kiekvieną dieną, praleistą reanimacijoje, iš jos išskaičiuojama 10 000 juanių (apie 1283 Eur). Savaitgaliais ir švenčių dienomis taikomas dvigubas tarifas. O gydymo gali prireikti kelis mėnesius.

Ligoninėje šalia Andriaus budi žmona Sigvida.

Labai tikimės, kad neliksite abejingi šiai nelaimei. Tikime, kad galite prisidėti prie Andriaus gydymo išlaidų. Kiekviena, kad ir nedidelė, auka jo šeimai labai svarbi.

Saugokite save ir artimuosius. Dėkojame Jums už supratimą ir už Jūsų paramą“, – rašoma pranešime.

Andriaus žmonos sąskaita, kuria ji gali disponuoti Kinijoje:

Sigvida Radzeviciene

IBAN: LT613920010087631403

BIC: REVOGB21

PayPal: sigvidarad@gmail.com​

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.