EUROLYGA 2023

Gintarė Petronytė žais Eurolygoje

Nugaros skausmai sutrukdė Venecijos „Reyer“ vidurio puolėjai Gintarei Petronytei žengti į aikštę, o jos komandos draugės trečiadienį ne juokais patampė sirgalių nervus. Vis dėlto Italijos klubui viskas baigėsi laimingai – „Reyer“ laimėjo Eurolygos atrankos mačą ir pateko į grupių etapą.

 Gintarė Petronytė žais moterų Eurolygoje<br>G.Šiupario nuotr.
 Gintarė Petronytė žais moterų Eurolygoje<br>G.Šiupario nuotr.
 Gintarė Petronytė žais moterų Eurolygoje<br>L.Žemgulio nuotr.
 Gintarė Petronytė žais moterų Eurolygoje<br>L.Žemgulio nuotr.
 Gintarė Petronytė žais moterų Eurolygoje<br>FIBA nuotr.
 Gintarė Petronytė žais moterų Eurolygoje<br>FIBA nuotr.
 Eglė Šikšniūtė<br>G.Šiupario nuotr.
 Eglė Šikšniūtė<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-10-03 06:26

Venecijos komanda trečiadienį namie atsakomosiose rungtynėse po pratęsimo nugalėjo „Miskolc“ komandą 81:68.

Prieš savaitę pirmosios rungtynės Vengrijoje baigėsi „Miskolc“ pergale 85:75, o Venecijoje po keturių kėlinių „Reyer“ pirmavo tokiu pačiu 10 taškų skirtumu 71:61.

Krepšininkėms teko žaisti pratęsimą, kurio viduryje Venecijos komanda pirmavo tik 3 taškų skirtumu 71:68, bet per paskutines 2,5 min. neleido varžovėms įmesti nė taško ir surengė spurtą 10:0, kuris užtikrino kelialapį į Eurolygos grupių etapą.

Nežaidžiant G.Petronytei, Venecijos ekipoje labiausiai pasižymėjo kita legionierė iš Baltijos šalių. Latvė Anete Šteinberga pelnė 16 taškų.

Kitas dvi atrankos dvikovas laimėjo Gdynės „Arka“ (nugalėjo Adanos „Botas“ 88:72 ir 84:75) ir „Lattes-Montpellier“ (įveikė Pirėjo „Olympiakos“ 66:63 ir 86:67).

Šį sezoną, kaip ir praėjusį, moterų Eurolygoje žais 16 komandų. 13 komandų iškart pateko į grupių varžybas, o atrankos etape buvo atiduoti likę trys kelialapiai.

Svarbiausiame žemyno turnyre G.Petronytė (30, 195) nebus vienintelė lietuvė. Belgijos čempionei Breno „Castors“ atstovauja Eglė Šikšniūtė (28, 198).

Jei abi aukštaūgės bus sveikos, jos turėtų susitikti aikštėje, nes „Reyer“ ir „Castors“ pateko į vieną grupę. Toje pačioje A grupėje taip pat žais Eurolygos nugalėtojos vardą ginanti Jekaterinburgo UGMK (Rusija), Prahos USK (Čekija), Buržo „Tango“ (Prancūzija), Orenburgo „Nadežda“ (Rusija), Rygos TTT (Latvija) ir Mersino „Cukurova“ (Turkija).

B grupėje rungtyniaus Kursko „Dinamo“ (Rusija), Stambulo „Fenerbahçe“ (Turkija), „Sopron“ (Vengrija), Skijaus „Famila“ (Italija), Žeronos „Spar“ (Ispanija), Liono ASVEL (Prancūzija), Gdynės „Arka“ (Lenkija) ir „Lattes-Montpellier“ (Prancūzija).

Eurolygos grupių etapas prasidės spalio 16 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.