EUROLYGA 2023

NKL čempionate – rekordinis trenerių migravimas

Ketvirtadienį startuoja Nacionalinės krepšinio lygos (VIKINGLOTTO – NKL) 2019-2020 metų sezonas, o pirmąją dieną bus sužaistos septynerios rungtynės. Susipažinkite su svarbiausia informacija prieš sezono pradžią.

Šakių „Vytis“ liko su tuo pačiu treneriu – Eriku Kučiausku<br>lkl.lt nuotr.
Šakių „Vytis“ liko su tuo pačiu treneriu – Eriku Kučiausku<br>lkl.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2019, 11:59 AM

Startas

Nuo šio sezono NKL kovos vyks ketvirtadieniais (18 val.) ir šeštadieniais (16 val.). Jau pirmąją NKL sezono dieną netrūks ryškių rungtynių. Telšiuose įvyks Žemaitijos derbis tarp vietos komandos ir Mažeikių „Erelių“.

Kaune susikaus stipriausių Lietuvos komandų Kauno „Žalgirio ir Vilniaus „Ryto“ dublerių ekipos. Klaipėdoje susidurs dvi vakarų Lietuvos komandos – „Neptūnas-Akvaservis“ namie priims „Gargždus“, o šios komandos tarpusavyje susikovė ir praėjusio sezono aštuntfinalio serijoje.

Tuo metu Šakiuose pirmenybėse debiutuos Šilalės „Lūšis“. Jau šeštadienį 18 val. Šakiuose sužais praėjusio sezono finalininkai „Vytis“ ir Marijampolės „Sūduva-Mantinga“.

Komandos

2005 metais įkurta lyga pradės 15-ąjį pirmenybių sezoną. Simboliška, kad šį sezoną turnyre dalyvaus 15 ekipų. Šį sezoną pirmenybėse visos 15 komandų yra iš skirtingų miestų. Lygoje bus viena naujokė – tai Šilalės „Lūšies“ klubas, kuris šį sezoną namie žais Rietave.

Treneriai

Vyriausiojo trenerio poste pokyčių po praėjusio sezono nesiėmė tik penkios komandos. Tai Šakių „Vytis“ (ekipą toliau treniruos Erikas Kučiauskas), Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ (Tomas Gaidamavičius), Joniškio „Delikatesas“ (Robertas Giedraitis), Tauragės krepšinio klubas (Edvardas Žemgulis) ir Šilalės „Lūšis“ (Valdemaras Kasmauskas).

Kitos 10 ekipų savo trenerius pakeitė, o Marijampolės ir Telšių ekipos net atliko savotiškus mainus – į „Sūduvą-Mantingą“ persikėlė Povilas Šakinis, o jį „Telšių“ ekipoje pakeitė praėjusio sezono čempionas Rytis Vaišvila.

Žaidėjai

Gintautas Matulis po dvejų metų pertraukos grįžta į Marijampolės „Sūduvą-Mantingą“, vieni rezultatyviausių praėjusio sezono žaidėjų Evaldas Džiaugys ir Domantas Vilys persikėlė į Šakių „Vytį“, o Deividas Anužis nusprendė iš Klaipėdos pasukti į Gargždų ekipą.

Erikas Venskus – vienintelis žaidėjas, registruotas ir (NKL), ir Eurolygos kovoms Kauno „Žalgiryje“, tuo metu Vilniaus „Perlui“ komandoje registruoti Ąžuolas Tubelis ir Einaras Tubutis yra ir Vilniaus „Ryto“ paraiškoje Europos taurėje.

Labiausiai pasikeitę

„Palangos Kuršiai“ iš praėjusio sezono pasiliko tik du krepšininkus – Aidą Viskontą ir Mykolą Dieninį –, o tai yra mažiausias išsaugotų krepšininkų skaičius lygoje.

Komanda pakeitė ir trenerį – Mariaus Kiltinavičiaus vietą užėmė Mindaugas Janiška. Nedaug nuo jų atsiliko ir Molėtų „Ežerūnas“, kurio trenerio postą užėmė Marius Pociukonis, o sudėtyje liko tik Tauras Ulevičius, Justas Šukelis ir Ignas Lukošius.

Formatas

Reguliariajame sezone pirmuose dviejuose ratuose 15 komandų žaidžia tarpusavyje po dvejas rungtynes, iš kurių vienerias namuose ir vienerias išvykoje. Šioje reguliaraus sezono stadijoje komandos sužaidžia po 28 mačus.

Po dviejų ratų komandos pagal užimamas vietas turnyrinėje lentelėje suskirstomos į dvi grupes. Pirmoje grupėje 8 stipriausios komandos tarpusavyje žaidžia po 2 rungtynes, iš kurių vienerias namuose ir vienerias išvykoje.

Antroje grupėje rungtyniaus 7 žemiausias vietas užėmusios komandos. Reguliariajame sezone ekipos sužais po 40 (jeigu antrajame reguliariojo sezono etape rungtyniaus 9-15 vietose buvusių komandų grupėje) arba po 42 mačus.

Pasibaigus I etapui, į II etapą (atkrintamąsias varžybas) patenka 1-12 vietas užėmusios ekipos. 1-4 vietose buvę klubai iškart patenka į ketvirtfinalį, o 5-12 pozicijų ekipos žaidžia aštuntfinalyje iki trijų laimėtų rungtynių. Laimėjusius ekipos prasibrauna į ketvirtfinalį ir taip pat iki trijų pergalių žaidžia su 1-4 komandomis. Šių porų nugalėtojai rungtyniauja NKL finalo ketverte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.