EUROLYGA 2023

Gintaras Nenartavičius. Vėl ta pati LKF giesmė: duokite pinigų

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovai nutraukė tylą. Ne, jie neprakalbo apie tai, ką daro ne taip, kad šalies vyrų, moterų ir jaunimo krepšinio rinktinių rezultatai pastaraisiais metais nuosekliai sminga žemyn.

Gintaras Nenartavičius<br>T.Bauro nuotr.
Gintaras Nenartavičius<br>T.Bauro nuotr.
Gintaras Nenartavičius<br>lrytas.lt nuotr.
Gintaras Nenartavičius<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 4, 2019, 11:24 AM, atnaujinta Oct 4, 2019, 4:15 PM

Nei prezidentas A.Sabonis, nei generalinis sekretorius M.Špokas nieko nekalba ir apie tai, ar jaučia asmeninę atsakomybę už jųdviejų į rinktinės trenerio postą prastumto ir kol kas be olimpiados vyrų rinktinę palikusio D.Adomaičio darbą.

LKF vadovai prabilo apie kitką – apie tai, ko jiems reikia nuolat, – pinigus.

Nei daug, nei mažai – 3 milijonų eurų, kad Lietuva galėtų surengti 2020-ųjų Tokijo olimpiados atrankos turnyrą ir taip pasididinti galimybes prasimušti į žaidynes.

Po liūdnų planetos pirmenybių Kinijoje po LKF vadovų kėdėmis liepsnoja laužai: juk nuo Nepriklausomybės atgavimo mūsų krepšininkai dar nėra praleidę nė vienos olimpiados.

Savo puikiu žaidimu 1992-aisiais pats pramynęs rinktinei olimpinį kelią A.Sabonis tikrai nenorėtų įeiti į istoriją kaip LKF prezidentas, per devynerius vadovavimo metus palikęs Lietuvą krepšinio elito užribyje.

Todėl pinigų karštligiškai ieškoma visur: Vyriausybėje, Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete, Kauno savivaldybėje, pas privačius rėmėjus.

Niekas neatsisako padėti. Tačiau niekas kol kas nepaklausė: o kodėl pati LKF negali skirti reikšmingos sumos tokiam Lietuvos krepšiniui gyvybiškai svarbiam reikalui?

Iš pageidaujamų 3 milijonų – bent trečdalį. Tą, kurį juodai dienai buvo sukaupę ankstesni LKF vadovai po 2011-aisiais Lietuvoje vykusio Europos čempionato.

Juoda diena atėjo, bet šis rezervas jau sukištas į mistinių Krepšinio namų Kaune statybas, kurių pabaigos vis tiek nematyti.

Ir LKF vadovai vėl žvelgia kiaulės akimis: duokite pinigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.