EUROLYGA 2023

Kinų pliekiamas „Rockets“ vadybininkas sulaukė NBA komisaro palaikymo

„Kovokime už laisvė ir palaikykime Honkongą“, – tokia trumpa frazė socialiniame tinkle kaip reikiant sudrebino NBA lygą.

 A.Silveris išreiškė palaikymą D.Morey.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 A.Silveris išreiškė palaikymą D.Morey.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 8, 2019, 11:24 AM

Houston Rockets“ generalinis vadybininkas Darylas Morey prieš rašydamas šiuos žodžius turbūt net neįsivaizdavo kuo tai viskas baigsis. Vos pasirodžius žinutei kilo milžiniška pasipiktinimo banga Kinijoje ir šalis visiškai atsiribojo nuo „Rockets“ klubo.

Būtent „Rockets“ buvo išskirtinai populiarus Kinijoje, mat šiame klube nuo 2002 iki 2011 metų žaidė legendinis kinų krepšininkas Yao Mingas.

Hjustono komanda jau ne vienus metus kinų naujiesiems metams galima specialius marškinėlius kinų kalba ir turi daugiausiai rėmėjų šiame žemyne nei visi kitų NBA klubai kartu sudėjus. Rėmėjai, tarp jų sportinės aprangos kompanija „Li Ning“ ir bankas „Shanghai Pudong Development Bank“, sekmadienį paskelbė, kad sustabdys bendradarbiavimą su „Houston Rockets“.

Maža to, Kinijos transliuotojas CCTV paskelbė, kad neberodys „Houston Rockets“ varžybų.

Panašu, kad dėl šio įvykio svyruoja ir pačio D.Morey kėdė „Rockets“ klube, o komandos savininkas Tilmanas Fertitta atsiribojo nuo generalinio vadybininko pareiškimų.

Tačiau palaikymą D.Morey išreiškė NBA komisaras Adamas Silveris.

„Noriu paaiškinti visiems, kad D.Morey yra palaikomas dėl galimybės laisvai reikšti savo nuomonę politiniais klausimais. NBA lygos nariai laikosi savo vertybių, o viena iš jų – laisvai reikšti savo nuomonę“, – teigė NBA komisaras.

Nuošalyje neliko ir JAV politikai, kurie supeikė NBA.

„Esu ilgametis „Rockets“ sirgalius ir didžiuojuosi, jog buvo atkreiptas dėmesys į Kinijos komunistų partijos veiksmus Honkonge. O dabar NBA gėdinai atsitraukia besivaikydami pinigų“, – rašė JAV senatorius Tedas Kruzas.

Keli buvę kandidatai į JAV prezidentus taip pat pabrėžė, kad Kinija naudojasi ekonomine galia užčiaupiant kritikus net ir taro amerikiečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.