EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ kelyje – naujas „Olimpia“ veidas: NBA komandą primenantis branduolys

Kauno „Žalgiris“ penktadienį sots į antrąjį 2019-2020 m. Eurolygos sezono mūšį. Šį kartą išvkyjoje kovosiantys žalgiriečiai susikaus prieš Milano „Olimpia“ krepšininkus.

Lrytas.lt siūlo susipažinti su būsimais Kauno klubo varžovais.<br> youtube stop kadras
Lrytas.lt siūlo susipažinti su būsimais Kauno klubo varžovais.<br> youtube stop kadras
Luisas Scola.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Luisas Scola.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Sergio Rodriguezas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Sergio Rodriguezas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Milano ekipa sieks pirmosios pergalės Eurolygoje.
Milano ekipa sieks pirmosios pergalės Eurolygoje.
Ettore Messina.
Ettore Messina.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 11, 2019, 7:51 AM, atnaujinta Oct 11, 2019, 7:52 AM

Lrytas.lt siūlo susipažinti su būsimais Kauno klubo varžovais.

Milano „Olimpia“

Klubas įkurtas 1930 m. Spalva – raudona. Arena – 1990 m. atidarytame „Mediolanum Forum“ yra 12,7 tūkst. vietų. Savininkas – Giorgio Armani.

Laimėjimai. Italijos čempionas – 28 kartus (pastarąjį – 2018 m.). Italijos taurės laimėtojas – 6 kartus (pastarąjį – 2017 m.). Europos Čempionų taurės laimėtojas – 1966, 1987 ir 1988 m. Europos taurių laimėtojų taurės laimėtojas – 1971, 1972 ir 1976 m. R.Koračo taurės laimėtojas – 1985 ir 1993 m. Šiuolaikinėje Eurolygoje nė karto nepateko į finalo ketvertą.

Praėjusį sezoną. Italijos lygos reguliariajame sezone užėmė 1 vietą (23 ir 7), pusfinalyje pralaimėjo Sasario „Dinamo“ 0:3. Italijos taurės ketvirtfinalyje pralaimėjo Bolonijos „Virtus“ 84:86. Eurolygos reguliariajame sezone užėmė 12 vietą (14 ir 16).

Optimalus penketas. Sergio Rodriguezas (Ispanija, 33, 191, Maskvos CSKA), Nemanja Nedovičius (Serbija, 28, 191), Vladimiras Micovas (Serbija, 34, 201), Luisas Scola (Argentina, 39, 206, „Shanghai Sharks“), Artūras Gudaitis (Lietuva, 26, 208). Treneris Ettore Messina („San Antonio Spurs“ trenerio padėjėjas).

Ką paruošė per vasarą? „Olimpia“ vis kuria ambicingus planus, bet iš didelio debesies gaunasi mažas lietus. Iki Eurolygos ketvirtfinalio „raudonieji bateliai“ pastarąjį kartą nužygiavo labai seniai – 2014 metais, o praėjusį sezoną vien nesėkmes skaičiavo ir nacionalinėse varžybose, kuriose net nesugebėjo patekti į finalą.

Permainos Milano klubą krečia po kiekvienos nesėkmės, tad ir šių metų vasara netapo išimtimi. Svarbiausia permaina įvyko prie komandos vairo, kuris buvo perduotas trenerių cecho ikonai Ettorei Messinai, praėjusius penkis sezonus dirbusiam „San Antonio Spurs“ trenerių štabe.

Aikštėje Milano sirgaliai irgi pamatė nemažai naujų veidų, tarp kurių labiausiai pažymėtini šių metų Eurolygos čempionas Sergio Rodriguezas ir po dvylikos metų pertraukos į Europą grįžęs šių metų pasaulio vicečempionas 39-erių Luisas Scola. Palyginti su jais nublanko ir buvusio Kauno „Žalgirio“ puolėjo Aarono White‘o, ir dar kelių naujokų atvykimas.

Šiuo metu Lombardijos sostinės aistruoliai, matyt, nekantrauja ne tik pamatyti, kaip pritaps nauji krepšininkai, bet ir sužinoti, kada pasveiks „Olimpia“ senbuviai Artūras Gudaitis ir Nemanja Nedovičius, kurie net ir pasikeitusioje komandoje turėtų būti svarbiausia žaidimo ašis.

Ko tikėtis? Išvykus rezultatyviausiam praėjusio sezono Eurolygos krepšininkui Mike‘ui Jamesui ir pasikeitus treneriui, „Olimpia“ žaidžia kitaip. Vis dėlto komandos komplektavimas kelia abejonių ir dėl to, kad L.Scola tikriausiai nebėra pasirengęs intensyviai žaisti ilgą Eurolygos sezoną, ir dėl to, kad daugelis atsarginių yra nepamatuojamai žemesnio lygio krepšininkai negu lyderiai.

Traumos. Šį sezoną dar nežaidė vasarį kelio traumą patyręs Artūras Gudaitis ir Nemanja Nedovičius, kuriam rugpjūtį buvo atlikta kelio operacija. „Olimpia“ vadovai teigia, kad abu krepšininkai „greitai grįš į aikštę“, bet nemini tikslių terminų. Vladimiras Micovas žaidė tik pirmajame Italijos lygos ture, o kitas rungtynes praleido dėl nugaros skausmų.

Šį sezoną. Pirmosiose Eurolygos rungtynėse svečiuose pralaimėjo Miuncheno „Bayern“ 64:78 (L.Scola 17, S.Rodriguezas 14, A.Della Valle 10). Italijos lygoje laimėjo 2 iš 3 rungtynių (svečiuose nugalėjo Trevizo „De Longhi“ 75:53, namie pralaimėjo Brešos „Germani“ 65:73 ir namie nugalėjo „Trieste“ 88:73). Lyderiai: M.Rollas (15,3 tšk.), S.Rodriguezas (14,7 tšk., 5,7 rez.perd.) ir K.Tarczewski (9,7 tšk.).

„Žalgiris“ prieš „Olimpia“. Šios komandos žaidė 15 oficialių rungtynių, per kurias „Žalgiris“ iškovojo 9 pergales. Šiuolaikinėje Eurolygoje „Žalgiris“ laimėjo 7 iš 10 rungtynių. Praėjusį sezoną komandos pasidalijo po pergalę savo aikštėje. Kaune laimėjo „Žalgiris“ 83:78, Milane – „Olimpia“ 80:70. „Žalgiris“ pastarąjį kartą Milane nugalėjo 2017 m. lapkritį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.