EUROLYGA 2023

Š. Jasikevičius prieš mačą su ASVEL bedė pirštu į nevykusią dvikovą su „Rytu“ ir traumas: „Nėra kada verkti“

Kauno „Žalgirio“ komanda penktadienį Eurolygos namų akistatoje bandys išplėšti pergalę iš graikų komandų siaubo – prancūzų Vilerbano ASVEL. Įspūdinga pergalę praėjusią savaitę prieš Madrido „Real“ laimėję Kauno krepšininkai turnyre turi vieną laimėjimą ir dvi nesėkmes, o prancūzai įveikė du Graikijos grandus – „Panathinaikos“ ir „Olympiakos“, tačiau prieš savaitę išvykoje buvo negailestingai sudaužyti Miuncheno „Bayern“.

 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>T.Bauro nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>T.Bauro nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>T.Bauro nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>T.Bauro nuotr.
Kauno „Žalgirio“ ekipa penktadienį žais su ASVEL<br>G.Bitvisnko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ ekipa penktadienį žais su ASVEL<br>G.Bitvisnko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>T.Bauro nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>T.Bauro nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>T.Bauro nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 24, 2019, 12:03 PM

„Mus dabar kamuoja traumos. Rokas Jokūbaitis negalės padėti, taip pat Alexas Perezas susižeidęs kirkšnį. Jei pasijus gerai, gal ir bus jis dvyliktuke, tačiau daug pagalbos iš jo nesitikima.

Tokia situacija. Turime dar du įžaidėjus – jei kažko labai neatsitiks, tai užtektinai. Žinoma, jie skirtingi, tačiau yra kaip yra ir nėra kada verkti“, – kalbėjo ketvirtadienį Kauno „Žalgirio“ komandos strategas Šarūnas Jasikevičius.

Kauniečiai per tris Eurolygos turus iškovojo vieną pergalę ir įsitaisė kol kas 14-oje vietoje: tiek pat laimėjimų turi dar 7 ekipos.

„Žalgiris“ praėjusiame ture savo aikštėje 86:73 parbloškė galingąjį Madrido „Real“.

Tuo tarpu Prancūzijos čempionai laimėjo du kartus – savo žiūrovų akivaizdoje jie paklupdė abu Graikijos milžinus – Pirėjo „Olympiakos“ 82:63 ir Atėnų „Panathinaikos“ 79:78.

Tiesa, praėjusiame ture Vilerbano komanda svečiuose beviltiškai 63:104 pralaimėjo „Bayern“.

Negailestinga statistika byloja, kad žalgiriečiai turi problemų su pataikymu ir metimų blokavimais, tačiau yra kur kas geresni už būsimus varžovus kovoje po krepšinio lenta

Kauno ekipa kur kas geriau kovoja dėl atšokusių kamuolių – jų sugriebia po 35,3, o varžovai – 29,7.

Šioje statistikos kategorijoje prancūzai užima paskutinę vietą Eurolygoje. Kauniečiai taip pat praleidžia mažiau taškų – po 76, o Prancūzijos klubas – 81,7.

Tačiau Prancūzijos komanda gerokai taikliau meta dvitaškius – 51,2 proc. Žalgiriečiai realizuoja tik 45,7 proc. metimų.

Lietuvos ekipos žaidėjai blokuoja vos 0,3 metimo, o ASVEL – net 4,7.

Pagal šį rodiklį „Žalgiris“ yra akivaizdžiai paskutinis turnyre.

Vilerbano klubo, kurio prezidentas yra garsusis Tony Parkeris, naudingiausias krepšininkas ir geriausias kovotojas dėl atšokusių kamuolių – vidurio puolėjas iš Nigerijos Tonye Jekiri.

Jis renka 20,7 naudingumo balo, sugriebia 9,7 kamuolio Šioje statistikos grafoje jis yra antras Eurolygoje. Be to, jis įmeta 10,7 taško.

Rezultatyviausiai ASVEL rungtyniauja lengvojo puolėjo ir atakuojančiojo gynėjo pozicijose žaidžiantis amerikietis Davidas Lighty, kuris pelno 13,3 taško, o iš trijų taškų zonos atakuoja 50 proc. tikslumu.

„Būsimas varžovas žaidžia atletišką ir agresyvų žaidimą. Reikia prieš juos tiesiog stovėti, rodyti fizinį krepšinį, tą kurį mes mokame žaisti ir planuojame rodyti ateityje – su daug opcijų, su kamuolio judėjimu, su kova du prieš du. Kuo ilgiau taip žaisime, tuo daugiau galimybių mums bus ASVEL bausti“, – tikino kauniečių komandos treneris.

„Žalgiris“ su ASVEL šiuolaikinėje Eurolygoje nuo 2000 metų grūmėsi 8 kartus.

Ekipos pasidalijo po 4 pergales. Visus mačus laimėjo namie žaidusios komandos. Pastarąjį kartą šių klubų keliai susikirto 2009-2010 metų sezone. Tuomet Kaune šeimininkai triumfavo 71:52.

Šį sezoną ASVEL pergalingai žygiuoja Prancūzijos čempionate, kuriame nugalėjo visus šešis varžovus ir užima pirmąją vietą.

- Penktadienio varžovas yra ne iš lengvųjų?, – buvo paklaustas Š.Jasikevičius.

– Taip. Prancūzai turi labai įspūdingą gynėjų liniją, kuri įspūdingai atakuoja. Jų jėgą parodo ir dvi solidžios pergalės prieš Graikų superklubus.

– ASVEL komandoje taip pat žiba ir vidurio puolėjas Tonye Jekiri. Kiek jis svarbus ekipai?

– Galvoju, kad vis tiek didžiausių bėdų reikia laukti iš prancūzų ekipos gynėjų – nėra ASVEL labai jau centruojanti ekipa, kuri stengiasi viską spręsti per aukštus krepšininkus. Prioritetas šioje komandoje vis tiek lieka gynėjai.

– Teigėte, kad planuojate ir toliau žaisti fizinį krepšinį. Kiek tas žaidimas atitiko jūsų nuostatas mače su „Real“ klubu?

– Su Madrido ekipa buvo labai solidžios rungtynės taktikos požiūriu. Mes buvome labai kantrūs, žinojome, kaip žaidžiame, kodėl atiduodame perdavimus.

Tačiau jau sekmadienį rungtynėse su Vilniaus „Rytu“ viskas buvo labai prastai – varžovas jei nenubaudė, tai susikūrė aibę galimybių mesti.

Gerai, kad nenubaudė. Kaip sakiau, tas komandos formavimas yra vis dar procese ir nereikia daug dėmesio kreipti į pergalę prieš „Real“. Kitą vertus, mane džiugina, kad žingsnis į priekį daromas.

– Tokios išvados apie akistatą su „Rytu“ atsirado po peržiūrėtų rungtynių?

– Tai kad aš ir iškart po mačo sakiau, kad nesu patenkintas tiek gynyba ir kitomis situacijomis. Ir per mačą matėsi, kad prastai atrodėme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.