EUROLYGA 2023

„Olympiakos“ naujokas M. Kuzminskas: „Yra gerai žinoti savo vaidmenį komandoje“

Pirėjo klubo „Olympiakos“ puolėjas Mindaugas Kuzminskas pokalbyje su portalu Eurohoops.net pasidalino įspūdžiais apie savo žaidimą Graikijoje, trumpai apžvelgė savo ankstesnę karjerą ir įvertino 2019-2020 metų Eurolygos turnyrą.

Mindaugas Kuzminskas kalba apie savo pirmuosius įspūdžius Graikijoje.<br> Stop-kadras.
Mindaugas Kuzminskas kalba apie savo pirmuosius įspūdžius Graikijoje.<br> Stop-kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-10-25 18:15, atnaujinta 2019-10-26 09:34

„Yra gerai tiksliai žinoti savo vaidmenį“, – sako ką tik 30-metį atšventęs M.Kuzminskas.

Jis Eurolygos turnyre per pirmąsias trejas rungtynes aikštėje praleido vidutiniškai po 13 min., pelnė po 6,3 taško ir atkovojo po 3,7 kamuolio.

„Asmeniniai tikslai turi sutapti su komandos tikslais. Viskas yra skirta tik komandai. Jei komanda laimi, tada yra viskas gerai. Jei ekipa pralaimi, blogai taip pat yra visiems“, – pabrėžė 205 cm ūgio Lietuvos rinktinės puolėjas.

– Sveikas, atvykęs į Graikiją. Tavo pirmieji įspūdžiai?

– Pirmasis įspūdis? Žmonės čia gerai gyvena. Visi aplink tik kalba apie krizę, o nuvažiavus į miestą matai, kad žmonėms sekasi tikrai neblogai. Atvirai kalbant, man viskas yra gerai, aš iš tiesų esu viskuo patenkintas. Man sekasi, kad aš per savo karjerą turiu galimybę žaisti tokiose šalyse ir tokiuose klubuose. 

Pradžia buvo Kaune, vėliau Malaga, Niujorkas, Milanas ir pagaliau aš čia ir atstovauju tokiai pajėgiai komandai. 

Iš tiesų esu laimingas ir dėkingas, kad galiu būti čia. Ir dar vienas dalykas. Aš buvau nustebintas. Paprastai Lietuva vadinama krepšinio šalimi. Daugybė žmonių tave pažįsta, stabdo gatvėje pasikalbėti, prašo nusifotografuoti ir negaili tau patarimų. 

Mane nustebino tai, kad ir čia, dar prieš pirmąsias oficialias rungtynes, Graikijos žmonės mane pažįsta, stabdo, kalbina ir stengiasi kuo daugiau patarti. 

– Ar „Olympiakos“ tau yra gera galimybė atsitiesti po Milano, kur ką tik grįžęs į Europą neturėjai progos pasireikšti toje komandoje?

– Tiksliai, kaip pasakėte. Kalbant apie komandos organizaciją ir pažintis su naujais žmonėmis, mano patirtis Milane buvo šauni. Aš esu dėkingas tai organizacijai už puikų laiką, už man skirtą dėmesį.

Bet, kaip jūs jau minėjote, aš ten neturėjau man skirto vaidmens. Tu jautiesi gerai, kai žinai savo vaidmenį komandoje. Ar esi pagrindinio penketo žaidėjas, ar supranti, kad pakilęs nuo atsarginių suolo, turi sutekti komandai reikiamos energijos.

Vienur turi penyti taškus, kitur - tik kovoti dėl atšokusio kamuolio ir taip toliau.

Todėl yra gerai žinoti tą savo vaidmenį komandoje. Dažniausiai, jei komanda – rinktinė ar klubas – laimi, visi žino savo vaidmenis ir yra laimingi. Jei komanda laimi, tada yra smagu ir visiems žaidėjams. Jei ekipa pralaimi, blogai taip pat yra visiems.

– Ar prieš pasirašant sutartį su „Olympiakos“ klubu prašei patarimo lietuvių, kurie jau buvo žaidę Graikijoje?

– Taip. Mano zodiako ženklas yra Svarstyklės, todėl aš nuolat daug galvoju ir svarstau prieš priimdamas sprendimą. Man sunku apsispręsti. Tai beprotiška. Aš kalbėjau su daugybe žmonių. Su buvusiu generaliniu vadybininku Christosu Stavropoulosu, su Vassiliu Spanouliu, su Jonu Kazlausku, su Renaldu Seibučiu, su Martynu Gecevičiumi ir dar daugeliu kitų. Patikėkite manimi.

– Kieno patarimas buvo geriausias?

– Niekieno (juokiais). Jie sakė gerus arba blogus dalykus apie mano būsimąjį pasirinkimą. Nuspręsti turi pats. Niekas negali pasakyti: „Važiuok ten ar važiuok kitur.“ Buvo gana įdomi ir gera patirtis.

Nes dažniausiai aš keisdavau klubus dar nepasibaigus mano kontraktui. Praėjusį vasara buvo pirmoji mano gyvenime, kai aš buvau laisvasis agentas ir turėjau laiko pagalvoti bei pasirinkti. Tai buvo įdomus metas.

– Kokie yra tavo asmeniniai tikslai ir, žinoma, komandos tikslai?

– Aš manau, kad asmeniniai tikslai turi sutapti su komandos tikslais. Viskas yra skirta tik komandai. Čia juk ne lengvoji atletika, kur bėgi tik pats už save.

Kaip jau sakiau anksčiau: jei komanda laimi, tada yra smagu ir visiems žaidėjams. Tada yra geri santykiai ir su jumis žurnalistais. Jūs gerai apie mus rašote. Būna laimingi visi žmonės ir visi aistruoliai.

O jei žaidi blogai ir ekipa pralaimi, blogai taip pat yra visiems. Svarbiausia yra komanda. Tai yra pergalių esmė.

Aš esu iš Lietuvos. Graikijoje, Graikijos rinktinėje yra tas pats: jei laimi, laimi komanda. Mes neturime tiek individualiai pajėgių žaidėjų, kurie patys vieni galėtų lemti pergales. Tiesa, dabar tokių Graikijoje yra. Bet pasaulio čempionate graikai...

– Kaip tu manai, „Olympiakos“ gali patekti į Eurolygos atkrintąmąsias varžybas, nes šio sezono turnyras yra pats pajėgiausias istorijoje? 

– Be abejo. Eurolygos komandos (šį sezoną) yra veikiausiai pačios stipriausios šio turnyro istorijoje. Ypač todėl, kad yra naujas formatas. Patekti į atkrintamąsias bus iš tikrųjų labai sunku. Mes turime daug naujų žaidėjų. Tai labai geri krepšininkai ir labai geri vyrukai. Reikia laiko, kad iš atskirų žaidėjų būtų galima sulipdyti komandą.

Dabar „Olympiakos“ klubo vyriausiuoju treneriu tapo lietuvis Kęstutis Kemzūra, o penktadienį (spalio 25 d.) Pirėjaus klubas (1 pergalė ir 2 pralaimėjimai) Eurolygos turnyro ketvirtojo turo rungtynes išvykoje žaidžia su Vitorijos „Baskonia“ (1/2) ekipa (22.00 val.).

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.