EUROLYGA 2023

Čempionų lyga: „Lietkabelis“ ir toliau lieka be laimėjimų – krito Belgijoje

[[ge:lrytas:lrytas:12442613]]

„Lietkabelis“ siekia pirmosios pergalės Čempionų lygoje<br>G.Šiupario nuotr.
„Lietkabelis“ siekia pirmosios pergalės Čempionų lygoje<br>G.Šiupario nuotr.
„Lietkabelis“ siekia pirmosios pergalės Čempionų lygoje<br>G.Šiupario nuotr.
„Lietkabelis“ siekia pirmosios pergalės Čempionų lygoje<br>G.Šiupario nuotr.
„Lietkabelis“ siekia pirmosios pergalės Čempionų lygoje<br>G.Šiupario nuotr.
„Lietkabelis“ siekia pirmosios pergalės Čempionų lygoje<br>G.Šiupario nuotr.
„Lietkabelis“ siekia pirmosios pergalės Čempionų lygoje<br>G.Šiupario nuotr.
„Lietkabelis“ siekia pirmosios pergalės Čempionų lygoje<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 5, 2019, 8:49 PM, atnaujinta Nov 5, 2019, 11:22 PM

Ketvirtąją nesėkmę FIBA Čempionų lygos A grupėje patyrė Panevėžio „Lietkabelio“ klubas, kuris išvykoje 66:80 (21:15, 12:24, 20:18, 13:23) nusileido Ostendės „Ostende“ komandai.

Dviem tritaškiais rungtynes pradėjo „Lietkabelis“ – 6:0. Nors prabėgus 3 minutėms „Ostende“ priartėjo (6:9), svečiai pelnė dar 6 taškus be atsako – 15:6.

Likus rungtyniauti 2 minutes panevėžiečiai pirmą kartą įgijo dviženklį pranašumą (19:9), bet iki kėlinio pabaigos Ostendės ekipa sugebėjo beveik perpus sumažinti deficitą.

Antrajame ketvirtyje belgai startavo atkarpa 10:0 ir perėmė iniciatyvą. Panevėžiečiai atsitiesė ir likus 2 minutėms išlygino rezultatą (33:33), tačiau per likusį laiką nepelnė nė taško ir ilsėtis komandos išėjo šeimininkams esant priekyje 6 taškais.

Po didžiosios pertraukos „Lietkabelis“ ėmė vytis varžovus ir prabėgus 4 minutėms atstatė pusiausvyrą – 44:44.

Tuomet „Ostende“ laimėjo atkarpą 8:0 ir truktelėjo į priekį – 52:44. Likus rungtyniauti kiek mažiau nei 2 minutes šeimininkų atotrūkis jau peržengė dviženklę ribą. „Lietkabelis“ parodė charakterį ir kėlinį baigė pelnęs 7 taškus iš eilės – 53:57.

Lemiamą atkarpą Belgijos čempionai pradėjo 5 taškais iš eilės ir vėl nutolo. Svečiai dar bandė gelbėtis, bet arčiau nei iki 8 taškų jiems priartėti nepavyko – finalinė sirena paskelbė Ostendės miesto ekipos pergalę, kuri belgams yra antroji turnyre.

„ostende“: Braianas Angola 23 (4/9 tritaškiai), Shevonas Thompsonas 16 (10 atk. kam.), Keye van der Vuurstas de Vriesas 12 (15 min.).

„Lietkabelis“: Margiris Normantas 14 (2/3 tritaškiai), Tomas Dimša (3/6 tritaškiai) ir Željko Šakičius po 12, Tomas Lekūnas 8 (8/9 baudos metimai), Gabrielius Maldūnas 6 (7 atk. kam.).

Klubas. Įkurtas 1970 m. Spalvos – geltona ir raudona. Arena – 2006 m. atidarytoje „Versluys Dome“ arenoje yra 4779 vietos. Pagrindinis rėmėjas – Van Honsebroucko alaus darykla (jos prekės ženklas „Filou“ nuo 2018 m. įrašytas Ostendės klubo oficialiame pavadinime). Miestas – prie Šiaurės jūros, olandiškoje šalies dalyje Vakarų Flandrijoje esančioje Ostendėje gyvena 71 tūkst. žmonių.

Laimėjimai. Belgijos čempionas – 20 kartų (tarp jų – kasmet nuo 2012 m.). Belgijos taurės laimėtojas – 19 kartų (pastarąjį – 2018 m.).

Praėjusį sezoną. Belgijos lygos reguliariajame sezone užėmė 2 vietą (29 ir 7), finale nugalėjo Antverpeno „Giants“ 3:1. Belgijos taurės finale pralaimėjo „Giants“ 70:76. Čempionų lygos grupėje užėmė 6 vietą (7 ir 7) ir gavo teisę pereiti į FIBA Europos taurės atkrintamąsias varžybas, kurių ketvirtfinalyje pralaimėjo „Varese“ klubui.

Optimalus penketas. Dušanas Džordževičius (Serbija, 36, 193), Braianas Angola (Kolumbija, 25, 195, „Lakeland Magic“, G lyga), Jeanas Marcas Mwema (29, 198), MiKyle‘as McIntoshas (Kanada, 25, 201, „Raptors 905“, G lyga), Shevonas Thompsonas (Jamaika, 26, 213, „Wisconsin Herd“, G lyga). Treneris Dario Gjergja (nuo 2011 m. gruodžio).

Komanda. Ostendės klubas buvo įpratęs šeimininkauti Belgijos krepšinyje ir nuo 2013 iki 2018 metų šešis sezonus laimėjo abu nacionalinius prizus. Tačiau šių metų pradžioje „Ostende“ galybė buvo įskelta – šalies taurę iš šio klubo atėmė varžovai iš Antverpeno. Ostendės krepšininkams nebuvo lengva ir šalies pirmenybėse, kurių reguliariajame sezone serijiniai čempionai į priekį praleido tą patį „Giants“. Vis dėlto per atkrintamąsias varžybas „Ostende“ sugebėjo susitelkti ir dar sykį pasipuošė auksu.

„Ostende“ praėjusį sezoną lankėsi ir Lietuvoje, tačiau Čempionų lygoje žaidė su kitu Lietuvos klubu „Neptūnu“, kurį dukart nugalėjo vienodu 2 taškų skirtumu. Tiesa, „Lietkabelio“ treneriams žiūrėti šių rungtynių įrašą, ko gero, nevertėjo, nes Belgijos čempionų gretose įvyko daug permainų.

Vasarą „Ostende“ pakeitė visus legionierius, neskaitant serbo D.Džordževičiaus, kurį net ir legionieriumi sunku pavadinti, nes jis šioje komandoje žaidžia jau devintą sezoną.

Naujų lyderių vaidmenis klubo vadovai numatė trims krepšininkams, praėjusį sezoną žaidusiems dukterinėje NBA lygoje. Įdomu, kad du iš trijų svarbiausių naujokų B.Angola ir M.McIntoshas iki šio sezono nebuvo žaidę Europoje, o ir Sh.Thompsonas šioje Atlanto pusėje buvo praleidęs tik kelias savaites, kai praėjusių metų rudenį nesugebėjo įsitvirtinti Turkijos lygoje.

Kroatijoje užaugęs, bet seniai Belgijoje gyvenantis ir darbą Ostendės klube su Belgijos rinktinės trenerio pareigomis derinantis Dario Gjergja labai paitiki ir dviem visai jaunais krepšininkais: olandų vunderkindu Keye van der Vuurstu ir senegaliečiu Amaru Sylla. K.Van der Vuurstas, kuriam gruodį sukaks 18 metų, pernai jau debiutavo Nyderlandų vyrų rinktinėje, o į Ostendę iš Madrido „Real“ dublerių atvykęs 18-metis A.Sylla vasarą buvo kviečiamas į pasaulio čempionate žaidusią Senegalo vyrų rinktinę (tiesa, A.Sylla į stovyklą neatvyko).

Šį sezoną. Belgijos lygoje laimėjo 4 iš 5 rungtynių. Turyrą pradėjo 4 iš eilės pergalėmis, bet penktajame ture pralaimėjo lyderiui Haselto „Limburg United“. Praėjusį savaitgalį nežaidė. Lyderiai: K.McIntoshas (15,8 tšk., 5,2 atk.kam.), B.Angola (13,4 tšk.) ir Sh.Thompsonas (11,8 tšk., 9 atk.kam.).

Čempionų lygoje laimėjo 1 iš 3 rungtynių. Vienintelę pergalę iškovojo namie žaisdamas su Holono „Hapoel“ 101:86, o išvykose pralaimėjo Strasbūro SIG 64:77 ir Sasario „Dinamo“ 71:90. Lyderiai: S.Thompsonas (17,7 tšk., 11 atk.kam.), B.Angola (13 tšk.), J.M.Mwema (12 tšk.) ir K.Van der Vuurstas (8,7 tšk., 4,7 rez.perd.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.