EUROLYGA 2023

Juoda diena lietuvėms Eurolygoje

Abi komandos, kuriose žaidžia Lietuvos krepšininkės, trečiadienį pralaimėjo Eurolygos ketvirtojo turo rungtynes. Varžovių pranašumą pripažino ir Venecijos „Reyer“ su Gintare Petronyte, ir Breno „Castors“ su Egle Šikšniūte.

Eglė Šikšniūtė<br>G.Šiupario nuotr.
Eglė Šikšniūtė<br>G.Šiupario nuotr.
Gintarė Petronytė<br>L.Žemgulio nuotr.
Gintarė Petronytė<br>L.Žemgulio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 7, 2019, 12:20 AM

Venecijos „Reyer“ išvykoje beviltiškai nusileido Orenburgo „Nadežda“ komandai 51:78. Orenburgo krepšininkės jau pirmajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą, o antrajame kėlinyje pirmavo 22 taškų skirtumu. Po pertraukos vaizdas aikštėje nepasikeitė.

Gintarė Petronytė per 21 min. pelnė 13 taškų (3/5 dvitaškių, 7/8 baudų) ir atkovojo 5 kamuolius. Ji buvo rezultatyviausia „Reyer“ žaidėja.

Varžovėms labiau priešinosi Breno „Castors“, kuri ketvirtajame kėlinyje sumažino atsilikimą nuo 18 iki 2 taškų, bet savo aikštėje nesugebėjo įveikti Buržo „Tango“ klubo. „Castors“ pralaimėjo 63:72, o Eglė Šikšniūtė per 19 min. pelnė 5 taškus (1/3 dvitaškių, 1/2 tritaškių) ir atkovojo 5 kamuolius.

Trečiadienį įvyko ir A grupės lyderių dvikova. Joje Eurolygos čempionės vardą ginanti Jekaterinburgo UGMK komanda išvykoje nugalėjo Prahos USK ekipą 74:67.

Be pergalių vis dar lieka stipriausia Baltijos šalių komanda Rygos TTT. Ji ketvirtajame ture išvykoje po pratęsimo pralaimėjo Mersino „Cukurova“ klubui 55:60.

A grupės vienvalde lydere tapo visas ketverias rungtynes laimėjusi UGMK. USK ir „Nadežda“ iškovojo po tris pergales. Abi lietuvių komandos „Reyer“ ir „Castors“ laimėjo tik po kartą ir grupėje dalijasi šeštąją vietą.

B grupėje pirmauja po tris pergales iškovojusios Stambulo „Fenerbahçe“ ir Skijaus „Famila“.

Į Eurolygos atkrintamąsias varžybas pateks po keturias geriausias grupių komandas, o penktąją ir šeštąją vietas užimsiančios ekipos gaus teisę pereiti į Europos taurės atkrintamąsias varžybas.

Eurolyga. 4 turas

A grupė

Orenburgo „Nadežda“ – Venecijos „Reyer“ (G.Petronytė 13, 5 atk.kam.) 78:51,

Breno „Castors“ (E.Šikšniūtė 5, 5 atk.kam.) – Buržo „Tango“ 63:72,

Mersino „Cukurova“ – Rygos TTT 60:55 (po pratęsimo), Prahos USK – Jekaterinburgo UGMK 67:74.

Lentelė: UGMK – 4, USK ir „Nadežda“ – po 3, „Tango“ ir „Cukurova“ – po 2, „Castors“ ir „Reyer“ – po 1, TTT – 0.

B grupė

Kursko „Dinamo“ – Stambulo „Fenerbahçe“ 54:73, Liono ASVEL – „Sopron“ 62:59, Skijaus „Famila“ – „Lattes-Montpellier“ 65:60.

Lentelė: „Fenerbahçe“ ir „Famila“ – po 3, „Sopron“, „Dinamo“, „Lattes-Montpellier“ ir ASVEL – po 2, Žeronos „Spar“ – 1, Gdynės „Arka“ – 0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.