EUROLYGA 2023

M. Kuzminskas – apie skyrybas su K. Kemzūra ir klaustukus dėl „Žalgirio“

„Žalgirio“ komanda yra pilnai sukomplektuota šiuo metu“, – taip apie gerbėjų klausimą dėl persikėlimo į Lietuvos čempionų gretas atsakė Mindaugas Kuzminskas.

Mindaugas Kuzminskas atsakė į sirgalių klausimus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Mindaugas Kuzminskas atsakė į sirgalių klausimus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Kuzminskas paliko Graikijos komanda, kurią treniruoja K.Kemzūra.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
M.Kuzminskas paliko Graikijos komanda, kurią treniruoja K.Kemzūra.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Mindaugas Kuzminskas atsakė į sirgalių klausimus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Mindaugas Kuzminskas atsakė į sirgalių klausimus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 11, 2019, 3:51 PM, atnaujinta Nov 11, 2019, 3:52 PM

Pirėjo „Olympiakos“ klubas šeštadienį patvirtino oficialiu pranešimu, kad komandą palieka 30-metis lietuvis.

Krepšininkas sutartį su „Olympiakos“ pagal formulę „vienas plius vienas“ pasirašė praėjusią vasarą, kai su šalies rinktine rengėsi pasaulio čempionatui Kinijoje. 2020-ųjų vasarą kontraktas galėjo būti nutrauktas tiek krepšininko, tiek komandos iniciatyva. Tačiau M.Kuzminskas Graikijos ekipoje išbuvo vos kelis mėnesius.

Po šio Graikijos klubo ir krepšininko sprendimo, M.Kuzminskas socialiniuose tinkluose kreipėsi į savo sirgalius.

„Laikas judėti į priekį. Ačiū, jaučiausi čia, kaip namuose. Iki pasimatymo“, – taip apie savo karjeros pokyčius graikų kalba rašė M.Kuzminskas.

Netrukus gerbėjai užpuolė klausimais apie galimybę persikelti į Kauno „Žalgirį“ ir kodėl nepriėmus jų siūlymo. Krepšininkas noriai atsakinėjo ir paaiškino, kodėl nesikels į Lietuvos čempionų gretas.

„Nesulaukiau pasiūlymo. Normalu, nes jų sudėtis visiškai sukomplektuota“, – rašė M.Kuzminskas.

Kitas krepšininko gerbėjas užklausė kokios buvo išsiskyrimo su „Olympiakos“ priežastys, nes komandą treniruoja lietuvis Kęstutis Kemzūra.

„Taip jau profesionaliame lygyje yra, kad sentimentams čia vietos nėra. Toks biznis“, – paaiškino M.Kuzminskas.

Taip pat krepšininkas nevengė atsakyti ir dėl to, ar nereiktų jam persikelti žaisti į žemesnį lygį, paprieštaravo nuomonei dėl pastarųjų sunkių ketverių metų bei pasakė kokioje pozicijoje geriausiai jaučiasi.

„Nesutinku, kad pastarieji ketveri metai buvo sunkūs. Kada nors papasakosiu apie NBA visiems. Dėl Milano metų, tai žiūrint sausai- 11 ir 8,5 taškų vidurkis per paskutinius 2 metus visų Eurolygos lietuvių fone neatrodo blogai. Tik komandos rezultatai nebuvo tokie geri, dėl to labai labai gaila.

Patikėkite manimi, aš pats žinau, kad galiu ir noriu žaisti geriau. Tikiu, kad taip ir bus.

Manau, kad mano visi geriausi metai buvo žaidžiant trečioje pozicijoje: Lietuvos rinktinė, „Žalgiris“, Malaga, „New York Knicks“, – rašė M.Kuzminskas.

Panašu, kad žaidėjas karjerą tęs ne „Žalgiryje“, o Rusijoje.

TV3 televizijos sporto žinių vedėjas Saulius Nalivaika paskelbė, kad lietuvis jau pasiekė žodinį susitarimą su Krasnodaro „Lokomotiv“ klubu. Šiame klube rungtyniauja kitas Lietuvos rinktinės žaidėjas Mantras Kalnietis.

Pranešama, kad M.Kuzminskas turėtų sutartį sudaryti su Rusijos klubu iki 2021 metų vasaros ir iki tol laikotarpio uždirbtų 1,5 milijono eurų.

„Lokomotiv“ šiame sezone žaidžia Europos taurėje B grupėje kartu su Vilniaus „Ryto“ komanda. Tačiau po 6 turų jie turi iškovoję vos dvi pergales ir rikiuojasi turnyro lentelės dugne.

M.Kuzminskas ketvirtadienį trenerio Kęstučio Kemzūros sprendimu net nepasirodė aikštėje per Eurolygos rungtynes su Stambulo „Anadolu Efes“, nors ir buvo registruotas.

Pirėjo komanda namuose krito beviltiškai 67:86.

M.Kuzminskas šiame Eurolygos sezone vidutiniškai per 13 min. įmesdavo 5,8 taško, atkovodavo 2,2 kamuolio ir rinkdavo 4,5 naudingumo balo. Praėjusį sezoną Milano „Olimpia“ praleidęs M.Kuzminskas vidutiniškai rinko 8,5 taško, atkovojo 3,3 kamuolio ir atliko 0,7 rezultatyvaus perdavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.