EUROLYGA 2023

Vadovų užvirtą košę kuopiantis K. Kemzūra žino, ko reikia pergalei prieš „Žalgirį“

Pavasarį Graikijoje griaudėjo sprogimai – Pirėjo „Olympiakos“ ir Atėnų „Panathinaikos“ konflikto atomazga sukėlė nepataisomų pasekmių, kurias dabar tenka kuopti Kęstučiui Kemzūrai.

K.Kemzūra bando suvaldyti bėdas Pirėjo klube.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Kemzūra bando suvaldyti bėdas Pirėjo klube.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Kuzminskas paliko K.Kemzūros treniruojamą „Olympiakos“ komandą.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
M.Kuzminskas paliko K.Kemzūros treniruojamą „Olympiakos“ komandą.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
K.Kemzūra bando suvaldyti bėdas Pirėjo klube.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Kemzūra bando suvaldyti bėdas Pirėjo klube.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Kemzūra bando suvaldyti bėdas Pirėjo klube.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Kemzūra bando suvaldyti bėdas Pirėjo klube.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

specialiai lrytas.lt, Pirėjas (Graikija)

2019-11-14 19:59

Praėjusį sezoną per Graikijos taurės pusfinalio dvikovą su „Panathinaikos“ klubu „Olympiakos“ vadovai ilgosios pertraukos metu liepė savo žaidėjams negrįžti į aikštę.

Pirėjo komandos atstovai neapsikentė teisėjų darbu, tad pradėjo streikuoti – atsisakė žaisti su „Panathinaikos“ ir Graikijos lygoje.

Šalies krepšinio vadams nebeliko kito varianto, kaip tik išmesti „Olympiakos“ į antrąją Graikijos lygą.

Tiesa, ši žinia Pirėjo komandos aistruolius mažai tenustebino – Graikijos federacijai vadovauja devynerius metus „Panathinaikos“ gretose žaidęs 80-metis Giorgas Vassilakopoulas.

Nepaisant to, antroje Graikijos lygoje 49-erių K.Kemzūros vadovaujamas klubas nerungtyniauja. Jame varžosi antroji „Olympiakos“ komanda, kuri sudaryta vietinių žaidėjų pagrindu.

Tad visas K.Kemzūros dėmesys yra skirtas Eurolygai, kurioje penktadienį laukia Kauno „Žalgirio“ išbandymas.

„Žalgirio“ ir „Olympiakos“ tarpusavio istorija nėra labai gera, tačiau tai ir yra esmė, Kauno ekipa pridaro sunkumų ne tik mums, bet ir kitoms komandoms“, – vietos žurnalistams ketvirtadienį kalbėjo K.Kemzūra.

Legionierių skundai

Įsivaizduokite, du mėnesius intensyviai ruošiatės sezonui, ir pagaliau – pirmosios rungtynės. Tačiau po jų seka dar viena savaitė intensyvaus darbo treniruotėse. Ir taip – visą sezoną.

Tokiomis laukimo mintimis gyvenančių žaidėjų motyvacija blėsta, ypatingai legionierių, tokių Graikijos klube šiuo metu yra net devyni.

Portalui lrytas.lt Graikijos žurnalistai pasakoja, kad „Olympiakos“ vadovų konfliktas su Graikijos lyga yra šio sezono prasto starto pasekmė, o įsigyti legionieriai nėra patenkinti savo vaidmeniu komandoje.

40 minučių per savaitę. Tokį uždavinį šiuo metu sprendžia K.Kemzūrą ir jo pasikviestas asistentas Donaldas Kairys.

Lietuviai kruopščiai organizuoja planą dvikovai su „Žalgiriu“: kaip 14-os žaidėjų komandai teisingai paskirstyti minutes, mat gausybė legionierių spurda iš noro įrodyti savo vertę.

„Žalgiris“ žaidžia gerai visas rungtynes, mes privalome būti susikaupę, nedaryti klaidų, kurias darėme pastaruosius dvejus mačus. Mums reikės būti susikaupusiems visas rungtynes“, – kalbėjo K.Kemzūra.

Tačiau Ethanas Happas ir Mindaugas Kuzminskas jau paliko komandą, o eilėje prie Pirėjo Taikos ir draugystės stadiono išėjimo durų laukia dar bent du legionieriai.

Pirėjo klubo užkulisius sekančių žurnalistų teigimu, vasarą naujai suburta D.Blatto ekipa yra viena didelė klaida, kurią šiuo metu turi srėbti K.Kemzūra.

Nors lietuvis pasitiki savo jėgomis ir yra pasirengęs išvesti graikus į Eurolygos ketvirfinalį, dalis ištikimiausių „Olympiakos“ sirgalių jau laidoja 2019-2020 metų sezoną.

Problema – Broliai Angelopoulai

Lrytas.lt šaltiniai Graikijoje teigia, kad didžiausią atsakomybę už besitęsiantį pastarųjų sezonų košmarą turėtų prisiimti ekipos savininkai – Giorgio ir Panagiotis Angelopoulai.

Tačiau šie savo dėmesį skiria ne krizei komandoje spręsti, o teismams su sergančiu tėvu Konstantinu Angelopoulu.

Anot vietos žurnalistų, šie nori perimti tėvo turtus.

Tiesa, Graikijoje pasigirsta kalbų, kad „Olympiakos“ koridoriuose jau kurpiami planai sugrįžimui į aukščiausią šalies lygą, tačiau vietos žurnalistai teigia, kad broliai Angelopoulai yra labai nenuspėjami, tad kol kas sunku vertinti, ar jie drįs paminti savo principus.

Laiko įkaitai

„Olympiakos“ šiame sezone sužaidė vos septynis mačus. Per juos graikai iškovojo dvi pergales ir patyrė penkis pralaimėjimus, keturis iš jų – didesniu nei 15 taškų skirtumu.

Palyginimui, „Žalgiris“ šį sezoną taip pat sužaidė septynis mačus Eurolygoje, tačiau dar devynias pergales pasiekė Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

„Olympiakos“ yra mažiausiai rungtynių šiame sezone sužaidusi ekipa tarp visų 18 Eurolygos komandų.

Kuomet „Žalgiris“ ar kitas Eurolygos klubas kaunasi vietinėje lygoje, kurios batalijos dažnai tampa repeticija prieš artėjančius mūšius Eurolygoje, Pirėjo klubas šlifuoja derinius, kurių išpildymas treniruotėse ir oficialiose rungtynėse skiriasi kaip diena ir naktis. Be to, treniruočių efektyvumas savaitės pabaigoje ženkliai sumenksta.

Nepaisant to, K.Kemzūra žino, ko reikės norint įveikti „Žalgirį“.

„Dar vienas svarbus aspektas – atkovoti kamuoliai. Tačiau tai priklauso nuo kovingumo ir fiziškumo. Tai yra tas statistinis rodiklis, kuris parodo kovingumą abejuose aikštės pusėse.

Gynyboje privalėsime juos išstumti iš jų komforto zonos. „Žalgiris“ turi ne vieną specialų ir paslėptą derinį metikams ir rezultatyviausiems žaidėjams, tad teks neleisti jiems pulti taip, kaip jie to norės“, – teigė K.Kemzūra.

Nors „Žalgiris“ šiame sezone vidutiniškai pelno daugiau taškų nei „Olympiakos“ (75,7 prieš 71,7), tačiau vienas rodiklis Šarūną Jasikevičių turėtų neraminti.

Kauniečiai atkovoja mažiau kamuolių (33,9 prieš 36), negana to, „Žalgirio“ aukštaūgiams teks stabdyti vieną naudingiausių šio Eurolygos sezono žaidėjų 24-erių 212 cm ūgio serbą Nikolą Milutinovą.

Vidurio puolėjas per vieną susitikimą pelno po 9,6 taško, atkovoja po 11,1 kamuolio ir renka po 19,7 naudingumo balus. Tai penktas rezultatas tarp visų Eurolygos žaidėjų.

Matėme, kaip praėjusiame Eurolygos ture „Barcelona“ aukšaūgiai Nikola Mirotičius, Brandonas Daviesas ir Ante Tomičius lengvai kartojo netaiklius komandos draugų metimus „Žalgirio“ arenoje, tad kauniečiai penktadienį privalės nekartoti šių klaidų.

Penktadienio dvikovos tarp „Olympiakos“ ir „Žalgirio“ pradžia 21.30 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.