EUROLYGA 2023

NBA veteranas Tysonas Chandleris palygino tėvą ir sūnų Sabonius

„Houston Rockets“ klubo centras Tysonas Chandleris – vienas iš nedaugelio pasaulio krepšininkų, kuriems aikštėje teko susigrumti ir su tėvu, ir su sūnumi Saboniais, tad amerikietis nepraleido progos palyginti dviejų lietuvių.

T.Chandleris palygino A.Sabonį ir D.Sabonį.<br>  lrytas.lt koliažas
T.Chandleris palygino A.Sabonį ir D.Sabonį.<br>  lrytas.lt koliažas
T.Chandlerio ir D.Sabonio akistata.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
T.Chandlerio ir D.Sabonio akistata.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
T.Chandlerio ir D.Sabonio keliai buvo susikirtę ir praėjusį sezoną.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
T.Chandlerio ir D.Sabonio keliai buvo susikirtę ir praėjusį sezoną.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
2010 m. T.Chandleris tapo pasaulio čempionu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
2010 m. T.Chandleris tapo pasaulio čempionu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 16, 2019, 8:46 AM, atnaujinta Nov 16, 2019, 9:39 AM

Buvęs JAV rinktinės žaidėjas T.Chandleris apie tai prabilo penktadienio naktį po rungtynių su „Indiana Pacers“, kuriose „Rockets“ namuose iškovojo pergalę 111:102.

Šis mačas 37-erių 213 cm ūgio veteranui bus įsimintinas dėl to, kad jis pirmą kartą šį sezoną buvo įtrauktas į starto penketą, o „Pacers“ gretose rungtynes centro pozicijoje pradėjo 23-ejų 211 cm ūgio Domantas Sabonis.

Lietuvis pelnė 18 taškų ir atkovojo 13 kamuolių, o gerokai trumpiau žaidęs T.Chandleris surinko 2 taškus ir sugriebė 6 kamuolius, tačiau aikštėje daug efektyvesnis buvo patyręs amerikietis. Jo plius minus rodiklis buvo net +24 – geriausias komandoje. Tuo metu lietuvis pasirodė prasčiausiai – jo rodiklis buvo net -18.

T.Chandleris po rungtynių prisiminė, kad prieš 17 metų jam teko kovoti prieš Arvydą Sabonį, kuris tada jau artėjo prie karjeros pabaigos ir davė pamokų aikštėje jaunam 20-mečiui amerikiečiui.

2001 metų naujokų biržoje T.Chandleris buvo pasirinktas antruoju ir iš „Los Angeles Clippers“ iškart iškeistas į „Chicago Bulls“ ekipą, kurioje rungtyniavo iki 2006 metų.

Amerikiečiui įsiminusios akistatos su A.Saboniu įvyko 2002-2003 m. sezone, kai 38-erių lietuvis vienam sezonui buvo sugrįžęs į „Portland Trail Blazers“ klubą.

„Abu jie yra puikūs žaidėjai, – apie Sabonius sakė T.Chandleris. – Jo tėvas buvo didžiulis ir turėjo neįtikėtinų sugebėjimų.

Suprantu, kad man teko žaisti prieš jį jau karjeros pabaigoje po traumų ir visų jų pasekmių.

Bet jo sūnus yra tikrai geras, jo laukia šviesi ateitis.“

T.Chandleris per savo karjerą NBA aštuonis sykius keitė komandą ir į Hjustoną persikėlė šiemet liepą iš „Los Angeles Lakers“.

Centras savo titulų taupyklėje turi tris paeiliui iškovotus trofėjus: 2010 m. jis su JAV rinktine laimėjo pasaulio čempionatą, 2011 m. su „Dallas Mavericks“ iškovojo NBA čempiono žiedą, o 2012 m. su JAV rinktine triumfavo Londono olimpiadoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?