EUROLYGA 2023

Neptūno“ varžovas – gerai pažįstamas ir kartu visai nepažįstamas „Besiktas“

Stambulo „Beşiktaş“ klubas tapo geru Klaipėdos „Neptūno“ pažįstamu. Nors „Beşiktaş“ ir „Neptūnas“ ne kasmet startuodavo tame pačiame Europos turnyre, per praėjusius šešis sezonus burtai net tris kartus suvedė šiuos klubus vienoje grupėje.

 Klaipėdos komandos laukia varžovai iš Stambulo.<br>G.Šiupario nuotr.
 Klaipėdos komandos laukia varžovai iš Stambulo.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2019, 2:24 PM

Šiemet jų dvikovų istorijoje bus įrašyta dar viena eilutė – trečiadienį „Beşiktaş“ krepšininkai vėl žengs į Klaipėdos areną, kurioje vyks Čempionų lygos šeštojo turo rungtynės.

Po penkių turų geresnėje padėtyje yra klaipėdiečiai. „Neptūnas“ šiuo metu turi tris pergales, „Beşiktaş“ – dvi.

Nors „Beşiktaş“ dažnai atvyksta į Klaipėdą, kiekvieną kartą pristato kitokį savo veidą. Šios Stambulo komandos sudėtis beveik neatpažįstamai keičiasi kiekvieną vasarą, tad iš šįkart „Neptūno“ sirgaliai pamatys labai nedaug žaidėjų, prieš kuriuos Klaipėdos ekipa kovojo praėjusių metų spalį.

Tarpsezoniu iš „Beşiktaş“ išvyko visi užsieniečiai, su komanda taip pat atsisveikino nemažai žaisdavę turkai Kenanas Sipahi ir Erkanas Veyseloglu, kuris net būdamas 36-erių negalvoja apie karjeros pabaigą ir perėjo į Stambulo „Darüşşafaka“ komandą.

Išvykusiųjų vietas užėmė keturi nauji amerikiečiai, juodkalnietis Nemanja Džurišičius bei du buvę Turkijos rinktinės krepšininkai Oguzas Savasas ir Birkanas Batukas (šiedu žaidėjai atstovavo savo šaliai pasaulio čempionato atrankos turnyre, bet nepateko į dvyliktuką, kuris keliavo į Kiniją). Tiesa, stabdyti B.Batuko klaipėdiečiams tikrai nereikės, nes spalio pabaigoje šis gynėjas patyrė riešo traumą.

Nors B.Batukas nebuvo puolimo lyderis, jo praradimas ilgo atsarginių suolo neturinčiai Stambulo komandai buvo labai skaudus. Dabar treneris Duško Ivanovičius gali pasikliauti vos aštuoniais krepšininkais, o kitus žaidėjus į aikštę leidžia nebent trumpoms atkarpoms arba tada, kai rungtynių baigtis nekelia abejonių. O puolant beveik visa našta tenka amerikiečių ketveriukei – užjūrio legionieriai Čempionų lygoje pelnė daugiau nei tris penktadalius komandos taškų (231 iš 370).

Per praėjusias šešerias tarpusavio rungtynes „Neptūnui“ įveikti „Beşiktaş“ krepšininkus pavyko tik dukart. Įdomu, kad net penkerios rungtynės baigėsi vienženkliu skirtumu, o vienintelę didesnę pergalę iškovojo klaipėdiečiai, kurie pernai savo aikštėje įveikė svečius iš Stambulo 78:63. Po kelių savaičių Stambulo ekipa atsirevanšavo 77:70, bet į Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas pateko ir „Neptūnas“, ir „Beşiktaş“. Čempionų lygos aštuntfinalyje „Beşiktaş“ netgi turėjo aikštės pranašumą, tačiau nesugebėjo įveikti „Nanterre“ komandos, kuriai tuo metu atstovavo Adas Juškevičius.

Stambulo „Beşiktaş“

Laimėjimai. Turkijos čempionas – 1975 ir 2012 m. Turkijos taurės laimėtojas – 2012 m. Europos Iššūkio taurės (ketvirtojo rango turnyro) laimėtojas – 2012 m.

Praėjusį sezoną. Turkijos lygos reguliariajame sezone užėmė 4 vietą (20 ir 10), ketvirtfinalyje pralaimėjo Bandirmos „Banvit“ 0:2. Turkijos taurės pusfinalyje pralaimėjo Stambulo „Anadolu Efes“ 70:78. Čempionų lygos grupėje užėmė 2 vietą (9 ir 5), aštuntfinalyje pralaimėjo „Nanterre“ 59:68 ir 60:62.

Optimalus penketas. Jordanas Theodore‘as (JAV, 29, 183, Atėnų AEK), Toddrichas Gotcheris (JAV, 26, 193, Limno „Efaistos“), Shaquielle‘as McKissicas (JAV, 29, 196, „Gaziantep“), Burakas Yildizli (25, 200), Jamesas McAdoo (JAV, 26, 203, Turino „Auxilium“). Treneris Duško Ivanovičius (Juodkalnija, nuo 2018 m. vasaros).

Šį sezoną. Turkijos lygoje laimėjo 3 iš 8 rungtynių ir užima 9 vietą. Praėjusį sekmadienį namie nugalėjo „Bursaspor“ 80:59 (I.Akpinaras 16, Sh.McKissicas ir J.McAdoo po 14). Lyderiai: Sh.McKissicas (15,6 tšk.), J.Theodore‘as (11,4 tšk., 6,9 rez.perd.), B.Yildizli (11,4 tšk., 5,4 atk.kam.) ir J.McAdoo (9,9 tšk., 7,1 atk.kam.).

Čempionų lygoje laimėjo 2 iš 5 rungtynių. Pergales iškovojo pirmajame ture svečiuose žaisdamas su Salonikų PAOK 69:60 ir praėjusiame ture namie su Sombathejaus „Falco“ 74:49. Lyderiai: Sh.McKissicas (17 tšk.), J.McAdoo (11,2 tšk., 10,6 atk.kam.), T.Gotcheris (10,6 tšk.) ir J.Theodore‘as (7,4 tšk., 5 rez.perd.).

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.