EUROLYGA 2023

Serbai „Partizan“ pergalę prieš „Rytą“ įvertino be emocijų ir persijungė ant sužeistojo „Žalgirio“

Belgrado „Partizan“ krepšininkų pergalė prieš Vilniaus „Rytą“ Europos taurėje trečiadienio akistatoje didelio emocijų pliūpsnio Serbijos žiniasklaidoje nesukėlė. Nors nugalėjęs „Partizan“ užsitikrino kelialapį į Europos taurės „Top 16“ etapą, serbų krepšinio apžvalgininkai šį įvykį įvertino taip, tarsi kitokia rungtynių baigtis būtų tiesiog neįmanoma.

Serbijos žiniasklaida santūriai aprašė „Partizan“ sėkmę prieš „Rytą“
Serbijos žiniasklaida santūriai aprašė „Partizan“ sėkmę prieš „Rytą“
Serbijos žiniasklaida santūriai aprašė „Partizan“ sėkmę prieš „Rytą“
Serbijos žiniasklaida santūriai aprašė „Partizan“ sėkmę prieš „Rytą“
Serbijos žiniasklaida santūriai aprašė „Partizan“ sėkmę prieš „Rytą“
Serbijos žiniasklaida santūriai aprašė „Partizan“ sėkmę prieš „Rytą“
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-11-21 14:10

Tiesa, pagrindinis Serbijos sporto dienraštis „Sportsi žurnal“ ketvirtadienio leidinio viršelyje Europos taurės rungtynėms skyrė matomiausią vietą. Tačiau antraštė prie „Partizan“ žaidėjo Rashawno Thomaso nuotraukos buvo gana santūri: „Partizan“ – „Top 16“ etape“.

Daugumos interneto svetainių antraštės irgi nebuvo ypatingos, o tarp jų išsiskyrė nebent sportskacentrala.com: „Partizan“ pateko „Top 16“ pateko po didelių svyravimų ir pašokinėjęs po sirgalių nervus“.

Svarbiausia krepšinio tema Serbijoje šiomis dienomis yra Igoro Kokoškovo paskyrimas vyrų rinktinės treneriu.

Šio specialisto, užpernai į Europos viršūnę atvedusio Slovėnijos krepšininkus, o trečiadienį paskirto gimtosios šalies rinktinės treneriu, nuotraukos ketvirtadienį buvo išspausdintos beveik visų Serbijos dienraščių pirmuosiuose puslapiuose.

Interneto svetainėse jau mirga ir kito Lietuvos klubo Kauno „Žalgirio“ pavadinimas. Ketvirtadienį pas žalgiriečius viešės ir Eurolygos rungtynes žais Serbijos čempionė Belgrado „Crvena Zvezda“.

Dienraštis „Danas“ artėjančio mačo pristatymui skirtą straipsnį pavadino „Sužeistųjų mūšis“. „Žalgiris“ laukia rungtynių būdamas prastos nuotaikos. Kauno komanda antradienį patyrė trečiąjį iš eilės pralaimėjimą savo aikštėje, o to nebuvo jau labai seniai“, – pastebėjo abiejų komandų bėdas aprašęs „Danas“.

Nemažai rašoma apie paslaptingą „Crvena Zvezda“ naujoko Jameso Gisto situaciją. Amerikietis gerai pradėjo sezoną, bet paskui nublanko, o šią savaitę neišvyko su komanda į Berlyną ir Kauną.

„Sportski žurnal“ prisiminė ir 1998-1999 metų sezoną, kuomet dėl NBA lokauto geriausi pasaulio krepšininkai sėdėjo nieko neveikdami ir pradėjo ieškoti užsiėmimo Europoje.

Tuomet prieš tarpusavio rungtynes Eurolygos turnyre „Crvena Zvezda“ įregistravo Vlade Divacą, o „Žalgiris“ – Arvydą Sabonį.

Vis dėlto legendinių vidurio puolėjų dvikova Belgrado „Pionir“ arenoje neįvyko. Lokautas baigėsi, ir A.Sabonis nusprendė nesivilkti „Žalgirio“ aprangos. Tačiau V.Divacas žaidė prieš Kauno komandą.

Vienoje „Sportski žurnal“ antraštėje atsirado vietos trečiai Lietuvos komandai Panevėžio „Lietkabeliui“. „Mūsiškio Nenado Čanako treniruojamas „Lietkabelis“ pabudo ir po prasto starto Čempionų lygoje iškovojo dvi puikias pergales. Šįkart komanda, kurios geriausias žaidėjas pastaruoju metu yra Željko Šakičius, nugalėjo Strasbūre“, – rašė „Sportski žurnal“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.