EUROLYGA 2023

Nesuveikęs „Žalgirio“ saugiklis: Šaro auklėtiniai užklimpo ten, kur neturėjo

Kauno „Žalgiris“ sekmadienį Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) surengė 15 metų neregėtą pasirodymą, kai į Alytaus „Dzūkijos“ krepšį (102:50) įmetė net 21 tritaškį. Vis dėlto keliomis dienomis anksčiau Eurolygos rungtynėse su Belgrado „Crvena zvezda“ (59:61) kauniečiai pataikė vos 3 tritaškius iš 21 bandymo.

 lrytas.lt montažas
 lrytas.lt montažas
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
Jockas Landale'as rengiasi metimui.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jockas Landale'as rengiasi metimui.<br>G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
Z.LeDay vasarą papildė Kauno ekipą.<br>zalgiris.lt nuotr.
Z.LeDay vasarą papildė Kauno ekipą.<br>zalgiris.lt nuotr.
Kevinas Riversas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kevinas Riversas<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgirio“ marškinėlius su 1-uoju numeriu apsivilkęs K.C.Riversas debiutavo įspūdingai – pataikė 5 tritaškius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgirio“ marškinėlius su 1-uoju numeriu apsivilkęs K.C.Riversas debiutavo įspūdingai – pataikė 5 tritaškius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kevinas Riversas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kevinas Riversas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kelvinas Riversas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kelvinas Riversas<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.C.Riversas žino, kad<br>zalgiris.lt nuotr.
K.C.Riversas žino, kad<br>zalgiris.lt nuotr.
Kauno<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

2019-11-26 13:41, atnaujinta 2019-11-27 09:03

Šis rezultatas puikiai iliustruoja prastą komandos taiklumą ir tai, kad pakitusi „Žalgirio“ komplektacijos kryptis kol kas nesuveikė.

Nuo 2004-ųjų nė vienas LKL klubas nebuvo pataikęs 20 tolimų metimų per rungtynes.

Bent po vieną tritaškį mače su „Dzūkija“ įmetė net 10 žalgiriečių.

Komandos naujokas K.C. Riversas pataikė net 5 tolimus metimus iš 7, Artūras Milaknis pridėjo 3 iš 5, o Thomasas Walkupas (2/2 trit.), Karolis Lukošiūnas (2/8 trit.), Rokas Jokubaitis (2/3 trit.), Zachas LeDay (2/2 trit.) ir Edgaras Ulanovas (2/3 trit.) pataikė bent po du kartus.

Vieninteliai Paulius Jankūnas (0/1 trit.) ir Jockas Landale'as (0/3 trit.) nesugebėjo pasižymėti taikliu metimu iš toli.

Iš viso „Žalgiris“ metė net 41 tritaškių – tiek, kiek vidutiniškai meta per dvejas Eurolygos rungtynes (vid. 21,6 trit.).

Eurolygoje „Žalgiris“ yra 13-tas pagal tritaškių taiklumą (33,8 proc.).

Palyginimui: geriausiai tritaškius metančios Milano „Olimpia“ taiklumas siekia 43,75 proc.

33,8 proc. – prasčiausias „Žalgirio“ tolimų metimų rodiklis, kai klubui nuo sezono pradžios vadovauja Šarūnas Jasikevičius.

2016-2017 m. sezone kauniečiai iš toli atakavo 38,9 proc. taiklumu, 2017-2018 m. – 42,1 proc., o 2018-2019 m. – 38,1 proc.

„Mums gana neblogai pasisekė su mūsų pasirinkimais krepšininkų rinkoje. Ką norėjome, tikrai gavome. Iššūkis, aišku, yra, kaip tie žaidėjai įsilies į sistemą, į „Žalgirį“, – vasaros pabaigoje teigė Š.Jasikevičius, kurio komandą papildė iš toli galintys pataikyti aukštaūgiai – J.Landale'as, Z.LeDay ir Nigelas Hayesas.

Jie pakeitė ne tokius taiklius žaidėjus kaip Deoną Thompsoną, Brandoną Daviesą ir Aaroną White'ą. Ko gero, tik pastarasis ir buvo tas žaidėjas, kuris „Žalgirio“ sirgalius galėjo nustebinti taikliu metimu iš toli.

Prieš sezoną Š.Jasikevičius turėjo aiškų tikslą – suburti komandą, kuri turėtų daugiau variantų puolant, tačiau kol kas tai nepasiteisino.

Geriausias „Žalgirio“ snaiperis šiuo metu yra Th.Walkupas, kuris tritaškius meta 41,2 proc. taiklumu. Po jo seka A.Milaknis (38,9 proc.) ir M.Grigonis (38,6 proc.).

Tiesa, šių krepšininkų taiklumas gerokai suprastėjęs: praėjusį sezoną A.Milaknis tritaškius svaidė 41,7 proc. taiklumu, o M.Grigonis – net 44,2 proc.

Kaip atakuoja naujokai?

N.Hayesas debiutiniame Eurolygos sezone jau išmetė 27 tritaškius, iš kurių tikslą pasiekė 9 (33,3 proc.). Z.LeDay metė 12 – pataikė 3 (25 proc.), o J.Landale'as jau metė net 33, bet pataikė tik trečdalį – 11 (33,3 proc.).

Palyginimui, praėjusį sezoną B.Daviesas iš toli nemetė nė karto, D.Thompsonas prametė vienintelį mestą tritaškį, o A.White'as metė 42, pataikė – 14 (33,3 proc.).

Tačiau šie žaidėjai komandai davė gerokai daugiau jėgos ir ūgio po krepšiu, nei jo duoda ekipos naujokai. „Žalgirs“ šį sezoną susiduria su fizinės jėgos trūkumu, kurį kas kartą akcentuoja Š.Jasikevičius.

Vis dėlto treneris tiki procesu. 

„Susikūrėme aibę puikių metimų, žinoma, dalis jų buvo skubotų, nes yra kažkokia nervinė įtampa, kai žinai, kad reikia laimėti. Ir yra aibė metimų, kurie pramesti būnant visiškai laisviems. Jei tuos metimus būtume sumetę, viskas būtų žymiai lengviau. Bet šiuo metu nepataikome, tad reikia daugiau mėtyti, pataikyti ir dirbti, dirbti, dirbti...“, – po pralaimėjimo „Crvena zvezda“ klubui kartojo Šaras.

Gerinti situacijos į Kauną atvyko amerikietis K.C. Riversas. Patyręs snaiperis jau debiutinėse rungtynėse pasiuntė žinią, ko yra vertas.

Trečiadienį „Žalgiris“ išvyksta į Berlyna, kur laukia mūšis su ALBA.

Vokietijos klubas garsėja puikiu puolimu, tačiau Aito Garcia Reneseso auklėtiniai praleidžia daugiausiai taškų Eurolygoje (vid. 91 tšk.), tad „Žalgiris“ turės puikų šansą reabilituotis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.