EUROLYGA 2023

Europos jėgos trikovės čempionate – rekordais pažymėtas lietuvės medalis

Lapkričio 29 – gruodžio 8 dienomis Kaune vykstančiame Europos jėgos trikovės čempionate jaunučių merginų grupėje iki 57 kilogramų lietuvė Žaneta Navickaitė „mirties traukos“ veiksme iškovojo bronzos medalį bei pagerino du Lietuvos rekordus. Mergina geriausiu savo bandymu sugebėjo atkelti 162,5 kilogramus sverianią štangą.

 Europos jėgos trikovės čempionate – dar vienas medalis Lietuvos sportininkei.<br> organizatorių nuotr.
 Europos jėgos trikovės čempionate – dar vienas medalis Lietuvos sportininkei.<br> organizatorių nuotr.
 Europos jėgos trikovės čempionate – dar vienas medalis Lietuvos sportininkei.<br> asmeninio archyvo nuotr.
 Europos jėgos trikovės čempionate – dar vienas medalis Lietuvos sportininkei.<br> asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 3, 2019, 10:14 AM, atnaujinta Dec 3, 2019, 10:15 AM

Aukso medalį pelnė rusė Alena Zubova, iškėlusi 172,5 kilogramus sveriančią štangą, sidarbą iškovojo prancūzė Agnes Alves atkėlusi 170 kilogramų svorį.

Lietuvos sportininkė pasakoja, kad pasiruošimas čempionatui nebuvo lengvas, tačiau galutinis rezultatas tikrai džiugina: „Rezultatas džiugina. Pasiruošimas tikrai buvo sunkus, kadangi per porą savaičių teko numesti penkis kilogramus ir dėl to krito jėga. Bet su traukos veiksmu sekėsi labai gerai ir sugebėjau pagerinti du Lietuvos rekordus“, – Ž. Navickaitė.

Žanetos treneris, vienas žymiausių jėgos trikovės atstovų Lietuvoje ir Europoje Amandas Paulauskas sako, kad Žaneta kelias savaites turėjo laikytis ypač griežto sporto ir mitybos plano.

„Pasiruošimas vyko gana sklandžiai. Paskutinės dvi savaitės buvo tikrai sunkios, kadangi Žaneta turėjo laikytis griežtos mitybos ir treniruočių plano. Dėl to štangos spaudimo ir pritupimo veiksmai sekėsi jai kiek prasčiau, bet „mirties traukos“ veiksme net 22,5 kilogramo pagerinome ankstesnį Lietuvos rekordą bei 2,5 kilogramo buvo pagerintas bendras suminis rezultatas, kuris priklausė Europos jėgos trikovės čempionei Mildai Bruverei. Tai yra mums labai didelis pasiekimas“, – sako A. Paulauskas.

A.Paulauskas sako, kad per paskutinius metus Žaneta stipriai patobulėjo ir šis čempionatas – tik ilgo kelio pradžia.

„Žaneta jėgos trikovę sportuoja jau trejus metus. Iki šiol dvejus metus sportavo savarankiškai, o dabar metus gyvena Vilniuje ir sportuoja mūsų klube ir aš ją asmeniškai treniruoju. Tikrai per metus ji stipriai patobulėjo ir pagerino ne vieną asmeninį rekordą, todėl nusprendėme sudalyvauti Europos čempionate. Planuojame ir toliau dalyvauti tarptautinėse varžybose, nes jaunimo grupėje Žanetai dar liko du metai, todėl perspektyva yra didelė ir galime pasiekti daug aukštesnių rezultaltų bei užlipti ant prizininkų pakylos dar ne kartą“, – sako A. Paulauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.