EUROLYGA 2023

G. Petronytės dvigubas dviženklis padėjo „Reyer“ prisiminti pergalės skonį Eurolygoje

Venecijos „Reyer“ komanda, kurioje žaidžia Gintarė Petronytė, paskutinėse moterų krepšinio Eurolygos pirmojo rato rungtynėse nutraukė penkių pralaimėjimų seriją. Tuo tarpu Breno „Castors“ ekipa, kuriai atstovauja Eglė Šikšniūtė, triuškinamai pralaimėjo grupės lyderėms.

„Reyer“ vidurio puolėja G.Petronytė pasiekė trečią šį sezoną dvigubą dviženklį.<br>G.Šiupario nuotr.
„Reyer“ vidurio puolėja G.Petronytė pasiekė trečią šį sezoną dvigubą dviženklį.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2019, 7:52 AM

Pirmasis ratas nebuvo sėkmingas nei „Reyer“, nei „Castors“. Abi lietuvių komandos užima vietas antroje lentelės pusėje. Nuo Eurolygos lyderių smarkiai atsiliko ir Liono ASVEL klubas, turnyrui įpusėjus įregistravęs 14-metę Justę Jocytę.

Venecijos krepšininkės paskutiniajame pirmojo rato ture viešėjo pas kitą A grupės autsaiderę Rygos TTT komandą ir nutraukė penkių pralaimėjimų seriją. „Reyer“ iškovojo pergalę 68:60.

„Reyer“ vidurio puolėja G.Petronytė pasiekė trečią šį sezoną dvigubą dviženklį. Ji per 25,5 min. pelnė 14 taškų (5/11 dvitaškių, 4/6 baudų) ir atkovojo 10 kamuolių. Rezultatyviau negu lietuvė žaidė tik vienam vakarui į gimtinę grįžusi latvė Anete Šteinberga. Ši Venecijos ekipos aukštaūgė į tautiečių krepšį įmetė 16 taškų.

„Reyer“ pirmavo beveik visą mačą ir jau antrajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą. Viešnios ypač gerai žaidė ketvirtajame kėlinyje, kuriame net 6,5 min. neleido šeimininkėms pelnyti nė taško ir padidino skirtumą nuo 8 iki 15 taškų (65:50).

Breno ekipa, išvykoje žaidusi su Prahos USK komanda, neturėjo nė mažiausio šanso. „Castors“ jau antrajame kėlinyje atsiliko 32 taškų skirtumu ir pralaimėjo 62:102.

„Castors“ vidurio puolėja E.Šikšniūtė per 24 min. pelnė 8 taškus (4/9 dvitaškių) ir atkovojo 7 kamuolius.

https://twitter.com/EuroLeagueWomen/status/1204850894983983104?s=20

„Castors“ per 7 turus iškovojo 3 pergales ir A grupėje užima penktąją vietą. „Reyer“ laimėjo 2 kartus ir dalijasi šeštąją vietą su Mersino „Cukurova“. Paskutinėje lentelės eilutėje yra 1 pergalę iškovojusi TTT komanda.

Grupėje pirmauja po 6 pergales turinčios USK ir Jekaterinburgo UGMK. Į atkrintamąsias varžybas pateks keturios geriausios grupės komandos, o ekipos, kurios užims penktąją ir šeštąją vietas, gaus teisę pereiti į Europos taurės turnyrą.

G.Petronytė pirmajame rate pelnydavo 12,4 taško ir atkovodavo 7 kamuolius. Venecijos ekipoje rezultatyviau žaidžia tik A.Šteinberga (vid. 13,9 tšk.).

E.Šikšniūtės indėlis kur kas mažesnis – 5,9 taško ir 4,9 atkovoto kamuolio.

B grupėje žaidžiantis Liono ASVEL klubas į Eurolygos paraišką įtraukė praėjusį savaitgalį Prancūzijos lygoje debiutavusią Justę Jocytę. Tačiau 14-metė lietuvė šią savaitę nevyko į Turkiją, kur ASVEL žaidė su Stambulo „Fenerbahçe“ komanda.

Liono krepšininkės atkakliai priešinosi grupės lyderėms, o ketvirtajame kėlinyje netgi išsiveržė į priekį 4 taškų skirtumu 63:59. Vis dėlto šis ASVEL aktyvumo proveržis tik supykdė Stambulo komandą, kuri likusią mačo dalį žaidė daug geriau ir nugalėjo 82:67.

ASVEL turi 2 pergales ir B grupėje užima paskutinę vietą. Grupės lyderė yra 5 kartus laimėjusi „Fenerbahçe“.

Eurolyga. 7 turas

A grupė

Rygos TTT – Venecijos „Reyer“ (G.Petronytė 14, 10 atk.kam.) 60:68,

Prahos USK – Breno „Castors“ (E.Šikšniūtė 8, 7 atk.kam.) 102:62,

Mersino „Cukurova“ – Jekaterinburgo UGMK 56:112, Buržo „Tango“ – Orenburgo „Nadežda“ 66:57.

Lentelė: USK ir UGMK – po 6, „Tango“ ir „Nadežda“ – po 4, „Castors“ – 3, „Cukurova“ ir „Reyer“ – po 2, TTT – 1.

B grupė

Stambulo „Fenerbahçe“ – Liono ASVEL (J.Jocytė nežaidė) 82:67, Gdynės „Arka“ – Kursko „Dinamo“ 86:92 (po pratęsimo).

Lentelė: „Fenerbahçe“ – 5, Skijaus „Famila“, „Lattes-Montpellier“ ir „Dinamo“ – po 4, „Arka“ – 3, Žeronos „Spar“, „Sopron“ ir ASVEL – po 2.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.