EUROLYGA 2023

Pergalė prieš „Žalgirį“ pakurstė Valensijos žiniasklaidos viltis

Valensijos sporto žiniasklaidos viltis, kad šio miesto komanda pateks į Eurolygos atkrintamąsias varžybas, vos ruseno. Tačiau viltis vėl suliepsnojo smarkiau, kai „Valencia“ krepšininkai penktadienį iškovojo pergalę Kaune. Svečiai iš Ispanijos nugalėjo Kauno „Žalgirį“ 86:82 ir pratęsė stipriausio Lietuvos klubo agoniją.

Valensijos žiniasklaida džiaugėsi regiono krepšininkų pergale Kaune.<br> lrytas.lt nuotr.
Valensijos žiniasklaida džiaugėsi regiono krepšininkų pergale Kaune.<br> lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2019, 12:19 PM

„Pirmoji Eurolygos pergalė išvykoje pasiekta dėl L.Labeyrie ir puikaus žaidimo plano“, – šeštadienį viršelyje parašė Valensijos sporto dienraštis „Superdeporte“.

Tiesa, „Superdeporte“ viršelyje krepšiniui buvo skirtos tik kelios eilutės. Valensijos sporto dienraštis neišspausdino nė mažytės krepšininkų nuotraukos.

Svarbiausią vietą užėmė futbolas – Valensija šį savaitgalį laukia į miestą atvykstančio Ispanijos lygos lyderio Madrido „Real“ klubo.

Pirmajame puslapyje „Superdeporte“ taip pat išspausdino Ispanijos moterų rankinio rinktinės vartininkės Silvios Navarro nuotrauką. Ispanės penktadienį pirmąjį kartą pateko į pasaulio pirmenybių finalą, o ryškiausia pergalingo pusfinalio mačo žvaigždė buvo Valensijos krašte užaugusi 40-metė S.Navarro.

Galbūt Valensijos krepšininkai iš pirmųjų puslapių buvo išstumti ir dėl to, kad tikėjimas jų galimybėmis Eurolygoje buvo išblėsęs. „Valencia“ iki kelionės į Kauną nė karto nebuvo laimėjusi išvykose.

„Pagaliau“, – „Superdeporte“ straipsnį apie rungtynes pradėjo vieno žodžio sakiniu, taip dar labiau pabrėždama, kaip laukė šios pergalės.

Pergalė sugrąžino „Valencia“ viltį kovoti dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas.

Tą antraštėje pažymėjo Valensijos dienraštis „Las Provincias“: „Svajonę sugrąžinusi pergalė“.

„Žaisdama su „Žalgiriu“, priešingai nei per rungtynes Belgrade, Jaumės Ponsarnau komanda sugebėjo išlaikyti šaltus nervus paskutinėmis minutėmis ir vėl prisidėjo prie pretendentų patekti į ketvirtfinalį, – rašė „Las Provincias“. – „Valencia“ privalėjo laimėti Kaune, kad visiškai nepasitrauktų iš kovos dėl kelialapio į Eurolygos ketvirtfinalį.

Į jį neįmanoma patekti nelaimint rungtynių išvykose. Komanda į Kauną išvyko bagaže turėdama rezultatą 0:6 – blogiausią Eurolygoje – ir negalėjo praleisti dar vienos progos. Pergalė kainavo brangiai, dėl jos reikėjo kentėti, bet „apelsininiai“ išlaikė šaltus nervus.“

Valensijos krepšinio apžvalgininkai už pergalę pirmiausiai dėkojo Kaune pratrūkusiam prancūzui Louis Labeyrie. Šio puolėjo rezultatyvumo vidurkis iki penktadienio buvo vos 4,1 taško, o tritaškių taiklumas – 11,1 proc. (pataikė 1 iš 9 tolimų metimų).

Tačiau per Kaune vykusias rungtynes prancūzas pagaliau žaidė taip, kaip iš jo tikimasi – pataikė 4 iš 5 tritaškių ir pelnė 22 taškus.

Nenuostabu, kad L.Labeyrie indėlį pažymėjo visi Valensijos žurnalistai.

„Valencia“ iškovojo pirmąją pergalę Eurolygoje ir už ją dėkojo L.Labeyrie bei puikiai žaidusiam Quino Colomui, kuriam teko padidintas krūvis praradus Guillemą Vivesą“, – rašė „Superdeporte“.

„Q.Colomas ir L.Labeyrie nutildė Kauno sirgalius“, – antraštėje tuos pačius rungtynių didvyrius pažymėjo ir Madrido sporto dienraštis „Marca“.

Naujienų agentūra EFE ypatingai gyrė dar vieną „Valencia“ krepšininką – po traumos grįžusį belgą Samą van Rossomą.

„Iš pradžių „Valencia“ į priekį stūmė visapusiškas L.Labeyrie puolimas ir Q.Colomo aikštės matymas. Tačiau andorietis klysdavo gindamasis, todėl „Žalgiriui“ pavyko išsiveržti į priekį, – apie dvikovą pasakojo EFE, kurios straipsnius skelbia dauguma Ispanijos interneto svetainių. – Luko Lekavičiaus greitis ir kelios geros Jocko Landale‘o minutės tapo „Valencia“ galvos skausmu, tačiau į aikštę įėjus S.Van Rossomui ir kelias minutes suspindėjus Maurice‘ui Ndourui, žaidimas buvo sutvarkytas.“

EFE manymu, ketvirtojo kėlinio pradžioje, kai „Valencia“ įgijo lemiamą persvarą, S.Van Rossomo žaidimas irgi buvo lemiamas veiksnys.

„S.Van Rossomas grįžo ir vedė „Valencia“ į pirmą pergalę svečiuose“, – antraštėje pritarė Valensijos dienraštis „Levante“.

„Žalgiriui“, kuris pralaimėjo šešis kartus iš eilės, irgi labai reikėjo pergalės“, – pastebėjo „Marca“.

Vis dėlto „Marca“ manymu, dėl abu klubus slėgusios būtinybės laimėti, aikštėje nuo pirmųjų minučių vyravo chaosas, o nugalėjo tie, kuriems pavyko nusiraminti ir žaisti šaltakraujiškiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.