EUROLYGA 2023

D. Adomaitis po pergalės preš „Dzūkiją“: „Norisi, kad jaunimas šansus išnaudotų geriau“

Vilniaus „Ryto“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis po Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato 15-ojo turo šeštadienio rungtynių namuose ir sunkios pergalės prieš Alytaus „Dzūkiją“ (98:85) kalbėjo apie tai, kad auklėtiniams vėl trūko koncentracijos.

 Dainius Adomaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Dainius Adomaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2019, 10:41 PM, atnaujinta Dec 22, 2019, 11:21 AM

Vilniečių strategas prisipažino, kad ir žaidėjų, ir trenerių mintys jau yra šventinės.

„Mintys – šventinės, kaip ir rungtynės. Ačiū fanams, kurie susirinko ir tikrai ta pagalba, tas dopingas buvo reikalingas. Ypač tuo momentu, kada jie tikrai pataikė ir sudėtingų metimų, ir sugrįžo į rungtynes“, – sakė D.Adomaitis.

Treneris buvo nepatenkintas krepšininkų nepakankamu susikaupimu.

„Visos rungtynės buvo apie koncentraciją, ypač ją išlaikyti, kai pradedame pirmauti kažkiek taškų. Tam, kad išlaikytume tą kelią ir nežiūrėti, kokius keitimus darome ir kokiais žaidėjais žaidžiame. Ar tai jaunimas išeina žaisti ir taip toliau.

Pirmojoje pusėje jaunimas labai puikiai išėjo ir įsijungė, su gera energija, deja, antrojoje pusėje to nebuvo. Norisi, kad jaunimas išnaudotų tuos šansus geriau“, – teigė D.Adomaitis.

Jaunieji „Ryto“ talentai šeštadienio susitikime pasirodė gana sėkmingai: Karolis Giedraitis per 9 minutes pelnė 11 taškų, Ąžuolas Tubelis per 14 minučių – 8, Deividas Sirvydis per 16 minučių –6, o Marekas Blaževičius – per 12 minučių – 3 taškus.

– Varžovai pataikė 12 tritaškių iš 30. Kuo galima tai paaiškinti?

– Negalima sakyti, kad jie metė tų tritaškių daug laisvų. Pataikė daug tų metimų su ranka gynėjo, pataikė tie, kurie nėra metikai. Bet turėjome problemų trečiajame ketvirtyje.

Ką labai akcentavome, kad nenorime jiems atidaryti greitų tritaškių greitajame puolime, ypač (Chauncey) Collinso ir (Gabe) DeVoe, kurie yra stiprūs šitoje vietoje. Deja, kada jie atsidarė tuo metu, tada ir grįžo į rungtynes.

– Kas Martynui Echodui nutiko? (žaidė 12:47 min., pelnė 6 taškus, atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 2 kartus prasižengė, 1 sykį suklydo, surinko +8 naudingumo balus, o jo +/- rodiklis buvo neigiamas (-7).

– Čia yra koncentracija. Nuo pat pirmosios minutės turi būti susikoncentravęs rungtynėse. Truputį pasisuko koją, bet lyg tai viskas yra normaliai. Gerų švenčių!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.