EUROLYGA

Luka Dončičius NBA rungtynėse aikštėje gali pasirodyti jau Kalėdų antrąją dieną

Luka Dončičius Kalėdų išvakarėse jau dalyvavo visavertėje NBA klubo „Dallas Mavericks“ treniruotėje. Tai jam buvo pirmasis kartas po beveik prieš dvi savaites patirtos čiurnos traumos. 20-metis 201 cm ūgio slovėnas jau gali žaisti Kalėdų antrają dieną (gruodžio 27 d. ankstų rytą Lietuvos laiku) per dvikovą su „San Antonio Spurs“.

Luka Dončičius jau visa jėga pluša treniruotėse.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Luka Dončičius jau visa jėga pluša treniruotėse.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 25, 2019, 11:33 AM, atnaujinta Dec 25, 2019, 11:45 AM

„Jis jaučiasi vis geriau kiekvieną dieną. Nežinau, kaip bus ketvirtadienį, bet jis jau yra pasirengęs rungtyniauti“, – sakė „Mavs“ treneris Rickas Carlisle'as.

L.Dončičius pratybose judėjo po aikštę be jokių problemų, bet medikai dar patikrins, kaip gyjanti čiurna reaguoja į krūvius.

L.Dončičius susižeidė gruodžio 14 d. per mačą su „Miami Heat“, kai užlipo ant kojos varžovui Kendrickui Nunnui.

Jalenas Brunsonas pakeitė slovėną „Mavericks“ starto sudėtyje. Be L.Dončičiaus Dalaso ekipa laimėjo dejas rungtynes iš ketverių, o gruodžio 22 d. „Mavs“ išbarstė 30 taškų turėtą persvarą ir nusileido „Toronto Raptors“ (107:110).

L.Dončičius šį sezoną pelno po 29,3 taško, atkovoja po 9,6 kamuolio ir atlieka po 8,9 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Už L.Dončiaus gydymą ir reabilitaciją yra atsakingas Dalaso klubo žaidėjų sveikatos priežiūros direktorius Casey Smithas.

„Noriu kuo greičiau sugrįžti į aikštę, nes esu kovingas. Noriu vėl įgyti turėtą formą kaip galima greičiau“, – tikina Slovėnijos krepšinio talentas.

20-metis vunderkindas šį sezoną vadinamas vienu ryškiausių pretendentų į naudingiausio NBA žaidėjo titulą (MVP), o nuo jo žaidimo labiausiai priklauso ne tik „Mavericks“ sėkmė.

Slovėnas jau yra pažadėjęs, kad kitų metų birželį padės savo šalies rinktinei Kaune per olimpinį atrankos turnyrą ir yra gavęs Dalaso klubo leidimą.

Viena atrankos varžybų favoričių yra laikoma Lietuvos rinktinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.