EUROLYGA 2023

Netikėtai paviešinta CSKA lyderio M. Jameso paslaptis: per treniruotes jis dažnai šliaužioja aikštėje

Eurolygos čempionų Maskvos CSKA ekipos aukštaūgis 32-iejų Andrejus Voroncevičius jau keturioliktą sezoną vilki maskviečių klubo marškinėlius ir vadinamas komandos senbuviu. Rusijos nacionalinės ekipos sudėtyje Europos pirmenybėse Lietuvoje debiutavęs krepšininkas davė interviu portalui iz.ru, kuriame papasakojo apie tai, kaip mokėsi anglų kalbos pas Ettorre Messiną ir išdavė didžiausią naujojo CSKA pirkinio Mike'o Jameso paslaptį.

 A.Voroncevičius ir M.Jamesas<br> cskabasket.com nuotr.
 A.Voroncevičius ir M.Jamesas<br> cskabasket.com nuotr.
 Mike'as Jamesas<br> cskabasket.com nuotr.
 Mike'as Jamesas<br> cskabasket.com nuotr.
 Mike'as Jamesas<br> cskabasket.com nuotr.
 Mike'as Jamesas<br> cskabasket.com nuotr.
 Andrejus Voroncevičius<br> cskabasket.com nuotr.
 Andrejus Voroncevičius<br> cskabasket.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 2, 2020, 4:21 PM, atnaujinta Jan 2, 2020, 4:40 PM

207 cm ūgio krepšininkas 2006 metais buvo pastebėtas CSKA skautų ir pakviestas į Maskvą. Ten jį taip pat treniravo ir lietuvis Jonas Kazlauskas, tačiau A.Voroncevičius labiausiai prisimena italą Ettorę Messiną, kuris CSKA ekipai vadovavo du kartus – 2005-2009 ir pasitraukus J.Kazlauskui – nuo 2012 iki 2014 metų sezono pabaigos.

„Esant E.Messinai aš žengiau pirmuosius žingsnius profesionaliame krepšinyje, – Rusijos portalui iz.ru kalbėjo A.Voroncevičius, – Ir tai tiesa, kad būtent jis mane išmokė anglų kalbos. Jei aš nesuprasdavau jo pasakytos nuostatos ar kokio pratimo, jis versdavo mane daryti po 100 atsispaudimų. Pradžioje aš labai pykau, bet iš tiesų anglų kalbą įsisavinau labai greitai“.

– Ar gerą humoro jausmą turi jūsų naujokas ir vienas iš CSKA lyderių Mike'as Jamesas?

– Jis stengiasi mus juokinti persirengimo kambaryje. Nuolat šaukia „aš didelis vyrukas“ ir pats labai juokiasi. Jo ūgis yra apie 185 cm, bet tarp mūsų jis atrodo mažiukas.

Dar yra labai juokinga, kad Mike'as turi netikrą įstatomą dantį ir dažnokai jį pameta treniruotėse. Po rimtesnių kontaktų žaidžiant jis to danties ieško po visą aikštelę.

Tas šliaužiojimas būna tikrai ir tikiuosi, kad M.Jamesas neužpyks dėl šio pasakymo ant manęs. Jam sakau: „Eik pas odontologą ir pasidaryk viską tvarkingai. O jis man vis atsako, kad tam visiškai neturi laiko.

– Galima sakyti, kad beveik visus lyderius po pergalingo sezono praradusi CSKA jau vėl susižaidęs kolektyvas?

– Žinoma. Žingsnis po žingsnio ir mes vis labiau pridedame ir tampame stipresniais. Daug kas kalbėjo, kad kad CSKA komandos šį sezoną laukia visiškas fiasko dėl Eurolygos globalinės pertvarkos ir klubų pagausėjimo, bet mes laikomės tarp lyderių ir kovosime dėl aukščiausių vietų. Aš tikiu šia komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.